Активни Потребители

Услуги => Транспорт => Темата е започната от: consumer в Април 24, 2007, 04:52:36 pm

Титла: промяна на полети, интернет резервации, Хемус еър
Публикувано от: consumer в Април 24, 2007, 04:52:36 pm
Здравейте,
Имам проблем и се надявам някой във форума да може да ме посъветва как да постъпя. Наложи ми се да променя деня на полета на билет, резервиран он-лайн от страницата на авиокомпания Хемус еър. Оказа се, че това изобщо не е възможно, дори срещу заплащане на такса??!! Бях доста изненадана, тъй като билетът не е никак евтин, нито съм използвала промоция или специална оферта. Възможно ли е да има такава практика? Не получих и еднозначен отговор за това дължат ли се летищни такси в този случай.
Ако някой е срещнал подобен проблем, ще ви бъда благодарна за съвет как да постъпя.
Титла: промяна на полети, интернет резервации, Хемус еър
Публикувано от: elenaaleks в Април 24, 2007, 06:27:35 pm
Да възможно е. При закупуване на билет трябва да Ви дадът информация дали билета е \'отворен\' - т.е. дали е възможна промяна на датата(ите) за полета(ите), дали трябва да се обадите преди да пътувате за да направите резервация или билета е \'затворен\' т.е. с фиксирани дати, които не могат да се променят. По-голяма част от билетите са втория тип.

А Вие заплатили ли сте билета или само сте го резервирали?
Титла: промяна на полети, интернет резервации, Хемус еър
Публикувано от: consumer в Април 25, 2007, 05:08:47 pm
Ами билетът е платен с Visa карта. Съгласна съм, че повечето от билетите са от втория тип, но това не означава, че не могат да се правят абсолютно никакви промени, срещу съответната такса. Аз и моите познати сме сменяли дати, имена на пътници и прочее с поне 5-6 други компании. Но дори и да приемем, че е възможно да съществуват такива правила, остава открит въпросът за летищните такси, които са почти половината от сумата. Според моите проучвания, другите авиокомпании връщат летищните такси на пътника при неползване на билета.
Титла: промяна на полети, интернет резервации, Хемус еър
Публикувано от: consumer в Май 17, 2007, 10:37:00 am
Здравейте участници във форума,
За ваша информация - билетът е сменен срещу такса от 50 евро, която между другото ми се вижда прекалено висока, така че - търсете правата си!