Активни Потребители

Домакинство => Бяла техника => Темата е започната от: cendo в Юни 19, 2007, 06:03:59 pm

Титла: Samsung проблеми с пералните
Публикувано от: cendo в Юни 19, 2007, 06:03:59 pm
Преди 2 месеца си купих перална R 1045 AV.Още от първия ден започнаха проблемите :
1. Винаги се увеличава времето за изплакване и цетророфугиране,докато се намести прането, с 15-30м мин.независимо колко килограма сте заредили .С което вече не е енергиен клас А
2. Нощно време се събуждате от шума на изпомпващата помпа при изплакване и центрофугиране.
3. При центрофугиране от над 800 об/мин пералнята започваше да се движи из помещението.Дойдоха от сервиза и се наложи до монтират противовибрационни ленти по външния корпус.
   При направен опит от моя страна да направя рекламация по т.1 ми бе обяснено , че това не е проблем и не подлежи на рекламация . Относно т.2 не ми дадоха никакви обяснения колко dB(децибела) е нормално при работен режим.Уредът има 2-годишна гаранция и е закупен от Технополис.Евентуално какво може да се направи по въпроса ?
Титла: Samsung проблеми с пералните
Публикувано от: elenaaleks в Юни 19, 2007, 07:42:28 pm
Позовете се на т.1 - ако в спецификацията на продукта е записано едно максимално време за пране (например при максимална или минимална температура), а реално е удължено -  значи има несъответствие с договора за продажба и можете да поискате замяна или парите, които сте платили. Бихте могли да изтъкнете и 3 точка - движеща се из помещението перална машина представлява опасност за околните - представете си ако удари малко дете! Но Вие сте се съгласили да се монтират разни приспособления, а според мен не би трябвало. Освен това противовибрационните ленти не са част от пералната машина - и би трябвало така да остане поне до изтичане на гаранцията. Освен това в спецификацията пише, че е безшумна - така, че наблегнете и на 2рата точка. Успех.