Активни Потребители

Храни => Био-продукти и Генетично модифицирани => Темата е започната от: iskri в Август 07, 2007, 12:15:07 pm

Титла: Некачествено кисело мляко!
Публикувано от: iskri в Август 07, 2007, 12:15:07 pm
Няма раздел \"млечни продукти\", затова пиша тук.
Употребяваме доста кисело мляко и мога да направя разликата дори и на вкус...
От известно време купувам и кисело мляко \"КУЛТУРА\" (CULTURA}, 0.1% с бифидобактерии и калций. Продуктът е производство на фирма \"Бор Чвор\". Отдавна се отказахме от техните вкусни млека, защото се усъмнихме в качеството...
Вкусно, но прекалено гъсто за процентите си...
Тези дни в 2 кофички попадах на странен вкус. На дъното кашест, маже се в устата, сякаш сте близали нишесте. И в 2-те кофички беше така. На пръстите остава като кашичка.
Обадих се в ХЕИ, оттам ме препратиха в ДВСК. Хората са си прави - и да направят анализ, ще покаже има ли вредни съставки. А нишестето не е вредна, даже хранително. Но със сигурност не е \"натуралното кисело мляко\", за което на опаковката няма указано добавка нишесте (някъде го пишат).
Кой и как може да вземе мерки?
Титла: Некачествено кисело мляко!
Публикувано от: Fiona в Октомври 02, 2007, 11:02:52 pm
Съгласна съм напълно с критиката "Култура" като искам да добавя следната подробност. Киселото мляко си е всъщност с  3,5 % масленост , обаче растителна.0,1% се отнася само за млечната! Хитро!
Титла: Некачествено кисело мляко!
Публикувано от: Lady Marmalade в Февруари 26, 2008, 10:10:06 am
Този трик с процнтите и аз го хванах наскоро - това си е подвеждащ етикет, не трябва ли да се санкционира?
Титла: Некачествено кисело мляко!
Публикувано от: peter_bio в Февруари 26, 2008, 09:59:29 pm
Моля разгледайте моя постинг по същата тема http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=495