Активни Потребители

Финанси => Банки => Темата е започната от: mannia в Октомври 19, 2007, 02:25:48 pm

Титла: Неизгодни анекси след подписване на договор за жилищен кредит
Публикувано от: mannia в Октомври 19, 2007, 02:25:48 pm
Изтеглихме ипотечен кредит от банка в размер на 67000 лв за 30 години. Месец по-късно ни поднесоха да подпишема анекс, чиято 1 точка гласи:
При промяна в официалния валутен курс на българския лев към еврото, съгласно чл.29 от Закона за БНБ, БАНКАТА:
а/преизчислява и коригира дължимия остатък по ползвания кредит съобразно новия курс, като размерът на коригирания дълг/главница+дължимите лихви/в български лева бъде равен на дължимата от КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ сума, деноминирана в евро в деня, предхождащ влизането в сила на промяната в официалния валутен курс, преизчислен по новия курс лев/евро.
Казаха, че сме задължени да го подпишем и ние така и направихме, но си е една голяма измама от страна на банката.Сега мислим по въпроса дали да не рефинансираме в друга банка, като този път валутата е в евро. Моля, ако някой може да ми даде съвет как да постъпим да го направи!
Титла: Неизгодни анекси след подписване на договор за жилищен кредит
Публикувано от: elenaaleks в Октомври 19, 2007, 02:53:39 pm
Това е вид застраховка на банката ако страната приеме еврото за официална валута и според мен не би трябвало да го подписвате. Анексът е документ, с който се променя съществуващ вече договор. При условие, че вече имате сключен и действащ такъв - никой с нищо не може да Ви задължи да го промените. Тъй като не съм юрист - може би е добре да се обърнете към такъв за да ви дадат повече информация.
Титла: Неизгодни анекси след подписване на договор за жилищен кредит
Публикувано от: New Real Estate в Януари 10, 2009, 12:48:09 pm
Ако случайно решите да пробате с Райфайзен, прочетете коментарите от \"доволните\" клиенти на банката: www.imotdnes.com
Титла: Неизгодни анекси след подписване на договор за жилищен кредит
Публикувано от: STr в Август 30, 2010, 09:17:20 am
Aнексите не е задължително да бъдат подписвани. Нямат право да ви направят кредита предсрочно изискуем само, защото отказвате да се въведат допълнителни условия към вече подписан договор.