Активни Потребители

Домакинство => Бяла техника => Темата е започната от: Ирина Марудина в Декември 26, 2006, 08:33:20 pm

Титла: Проблеми с Техномаркет
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 26, 2006, 08:33:20 pm
В темата <a href=\"http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=46\">\"Технополис лъжат клиентите си\"</a> разказах как Технополис не искат да признаят рекламация след 3тия ден. Е, не са само те!

В неделя, 24ти декември, бях в Техномаркет-Пловдив на Пазарджишко шосе, попаднах на интересна бележка на мястото, където консултантите ти тестват и демонстрират уреда. Не мога да я цитирам дословно, но имаше някои основни проблеми:
1) Според бележката имаш само 3 дни за рекламация
2) Нямаш право на рекламация за липси и дефекти ако не си огледал в магазина - това не го разбрах, т.е. ако съм огледала няма да има, а ако не съм огледала - нямам право да направя рекламация ли, какво ли?!
3) Ремонт се извършва в оторизиран сервиз, като за доставка на резервна част при нужда се налагат минимум 30 дни - тук отиде новия член според който ако се забавят с ремонта над 30 дни имаш право да развалиш сделката или да поискаш отбив в цената като компенсация.

За капак на друга бележка пишеше, че за всякакви нередности трябва да се обръщаш към оторизирания сервиз - явно те като търговец смятат, че не ти дължат нищо след като са ти дали \"правото\" да си купиш тяхна стока и няма какво да ги закачаш повече!

Попитах един техен консултант - нямало такова нещо за повече от 3 дни в закона. Обясних му, че вече сме връщали микровълнова в Технполис-София седмица след покупката - с намеса на КЗП. Според него КЗП нищо нямало да им направи и си тръгна.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: glexx1 в Декември 28, 2006, 11:21:34 am
Същият случай като в Технополис се наблюдава и във веригата хипермаркети МЕТРО.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: pinko_bl в Декември 28, 2006, 06:36:13 pm
Да, напълно съм съгласна с написаното. Аз лично съм била свидетел в Метро как едно семейство си купи развален електроуред и още там, като го тестваха, се видя, че не работи, но им казаха, че не могат да го сменят и трябва да се възползват от гаранционните условия. И какво да правят хорицата - взеха си развалената машинка, за която са платили сума ти пари, и си тръгнаха. Голям подарък, голяма покупка,а:(
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: Асен Ненов в Декември 29, 2006, 01:57:28 pm
Същият случай като в Технополис се наблюдава и във веригата хипермаркети МЕТРО.

В МЕТРО е малко по-различно понеже там губите по-голямата част от потребителските си права. МЕТРО е магазин за юридически лица - това е и начина да се измъкнат от ЗЗП.
Титла: Техномаркет
Публикувано от: Iv_Stanchev в Февруари 16, 2007, 04:37:40 pm
Известно е, че за всеки уред са длъжни да осигурят упътване на български.
При закупуване на фотоапарат Панасоник DMC-FX01 от Техномаркет Варна ме \"успокоиха\", че нямат упътване.Дадоха ми за \"сходен\" модел 8EG.Не ми дадоха нищо обаче, за никакъв модел за работа със софтуера към апарата, а всеки фотограф любител би се оправил криво, ляво с боравенето с фотоапарата, НО НЕ И СЪС СОФТУЕРА.

    КОЙ МОЖЕ ДА НАКАРА ТЕХНОМАРКЕТ И ДРУГИТЕ ЕДРИ ТЪРГОВЦИ ДА ИЗПЪЛНЯТ ЗАКОНА?????

  Като допълнение мога да кажа, че техниката по разните сайтове, е и по-евтина да си я поръча човек от Европа - без преведено упътване. Купуваме от тук заради сервиза :))) и упътване на официалния език.Поне от разликата в цените могат да платят за превод.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ И ВСИЧКИ ВЕРИГИ НЕ ОСИГУРЯВАТ УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ
Публикувано от: Ирина Марудина в Февруари 16, 2007, 06:15:16 pm
Разбирам те отлично! Аз имах проблеми с едно зарядно за акумулаторни батерии - нямаше превод кой светлинен индикатор какво значи, кога е заредено и кога още зарежда. Тогава още важеше стария закон за защита на потребителите - т.е. не знам дали и сега е така. Но от Комисията за защита на потребителите тогава ми обясниха, че закона задължава търговецът да даде инструкции за употреба, но не пише, че трябва да са в писмена форма. Т.е. Може да ми обясни устно и това се приема за достатъчно. Надявам се новия ЗЗП да не допуска подобно тълкувание!

Някой запознат с това дали търговците за задължени по новия ЗЗП да предоставят задължително писмено упътване за употреба?
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ И ВСИЧКИ ВЕРИГИ НЕ ОСИГУРЯВАТ УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ
Публикувано от: genie в Февруари 16, 2007, 06:43:21 pm
Явно всичко опира до това каква стока конкретно купуваме?!Аз наскоро купувах доста битови електроуреди от следните вериги магазини: Техномаркет,Технополис,магазин \"ЕЛЕКТРА\",ZEPTER,Praktiker и искам да ви кажа,че всеки един от уредите беше с подробни упътване и инструкции на български език!
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ И ВСИЧКИ ВЕРИГИ НЕ ОСИГУРЯВАТ УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ
Публикувано от: Iv_Stanchev в Февруари 17, 2007, 03:05:27 pm
Има и такива случаи - да има упътване.В най-честия случай или е за сходен модел или нечетливо.Преди месец не купих факс от Метро защото никой не можа ПО УПЪТВАНЕТО да ми каже кое как работи......:))) и даже не беше ясно с какво работи.Отказахме се естествено, но ......
    Тук става въпрос за прецизна техника, не за фурна, сглобка на стол и т.н.......    Изискванията са мноооого и разнообразни.Освен това обърнете внимание за работа с фотоапарата дадоха поне сходен превод, ....:))) ако сходното може да е вариант за нещо изобщо.Понякога с тая техника сходното може да е точно обратно...И НАЙ-ВАЖНОТО: КАЗВАМ, ЧЕ ЗА СОФТУЕРА НИЩО НЯМА..... Общо взето техниките вече са сходни - софтуера ги различава.Е, да , ама не - за софтуера нищо...
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ И ВСИЧКИ ВЕРИГИ НЕ ОСИГУРЯВАТ УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ
Публикувано от: genie в Февруари 20, 2007, 09:28:58 am
Аз се чудя защо въобще пазарувате от МЕТРО?!
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ И ВСИЧКИ ВЕРИГИ НЕ ОСИГУРЯВАТ УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ
Публикувано от: Duke в Февруари 28, 2007, 05:33:46 pm
Специализирана техника, като компютри, фотоапарати и видеокамери си купувайте само в строго специализираните магазини и фирми за този бизнес. В големите хипермаркети се купува и внася от всякъде на едро и на килограм и често без гаранция от производител. Затова и цените им са принципно по - евтини. Доста често евтиното излиза винаги по - скъпо.
Титла: Техномаркет
Публикувано от: postradal в Април 13, 2007, 05:26:14 pm
купих си пералня, която въобще не работи, доиде сервиза поръча пладка, чаках 20дена за да ми кажат че са сгрещили платките и пак ще почакам 20 дена, и после не се знае защото чух че на samsung само телевизорите им стават. Та вапроса ми е мога ли да върна пералнята на Техномаркет Европа , за да я сменят или да ми дадат нова или да ми дадат парите някой може ли да каже?
Титла: Пералня samsung nano silver от Техномаркет европа-Бургас
Публикувано от: Ирина Марудина в Април 13, 2007, 05:52:27 pm
По закон ако се забавят с привеждане на стоката до уговорения вид повече от 30 дни, то имате право да развалите договора и да си искате парите.

Всъщност дори и при първоначален проблем и първа рекламация, вие избирате дали да ви я сменят или да я поправят стоката. Търговецът има право да откаже да я смени и да настоява за ремонт само ако разходите по смяната с нова са несъобразено големи.

На ваше място бих настоявала за смяна! Или бих изчакала да си минат и вторите 20 дни, пък тогава да си искам парите и да си купя пералня от друг магазин и друга марка.
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: ellka52 в Юни 11, 2007, 05:54:20 pm
Закупих перална машина Wirpool от верига Техномаркет. Обясниха ми, че е задължително да бъде монтирана от техник, за да важи гаранцията, която за този модел е 6 години и това е напълно безплатно. Оказа се, че когато се обадихме, за да дойдат у дома, където трябва само да я включат на мястото на предишната и всичко е готово, не са нужни никакви инсталации,  живеем  на 5 минуги от сервиза, ни поискаха 20 лв. Обясниха ни, че толкова им струва идването! Правомерно ли е да искат пари само за да поставят щепсела в контакта и да завъртят крана на водата?
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: drajka в Юни 11, 2007, 10:35:45 pm
монтажът на точно този модел перални е безплатен за клиента и задължително трябва да се извърши от оторизиран сервиз за да е валидна шест годишната гаранция
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: ellka52 в Юни 12, 2007, 09:59:40 am
Благодаря ви много!
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: Ирина Марудина в Юни 12, 2007, 10:01:27 am
Предполагам може да си я монтирате и сами. В такъв случай обаче ще важи единствено задължителната по закон 2 годишна гаранция. Ако искате да се възползвате от 4те години отгоре, предложени от търговеца, трябва да си платите тези 20 лв.

На мен лично ми звучи доста ниска цена - все пак като исках да си купувам един джобен компютър HP бях решила да дам допълнително 100 лв за да получа още 2 години гаранция към предоставената по подразбиране 1 година.
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: ellka52 в Юни 12, 2007, 11:32:49 am
Помогнахте ми, по договор наистина е така, но при заявката ми по телефона поискаха 20 лв. След разговор с шефа на сервиза, при монтажа, базирайки се на договора за 6-годишната гаранция, а и на вашия отговор, пералнята ме бе монтирана напълно безплатно.
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: fasyl в Юни 30, 2007, 12:20:23 pm
Аз имам проблем с техномаркет.Вече два месеца съм без хладилник,които е в гаранция.Първо изгоря компресора и чаках цял месец да докарат компресор от София в Пловдив.Смениха компресора а хладилника пак не работеше.Всеки ден в къщти идваше техник и си сменяше каквото му доиде на ум,без да пише в гаранционната карта!!!Ние видяхме,че тои не може да поправи повредата и се обърахме към Техномаркет.От там предложиха да го закарат в София и да го поправят за 3/4 дена.От тогава вече 2 седмици,ние пак сме без хладилник и така вече 2 месеца!Какво мога да направя за да го сменят или да ми върнат парите?!Хладилника е Samsung RL-39WBSM  и струва 900лева!
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: drajka в Юни 30, 2007, 04:25:53 pm
Трябва да сте регистрирани в книгата за рекламации
30 дена след датата на регистрация ако хладилникът не работи може да си поискате парите или нов хладилник
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: Ирина Марудина в Юли 02, 2007, 12:58:00 pm
Нов хладилник може да поиска и сега - според новия закон за защита на потребителите, клиентът сам избира дали да му поправят стоката или да му я заменят с нова. Ако избере ремонт и се забавят повече от месец - тогава може да иска да му направят отбив от цената или направо да развали сделката и да си иска цялата сума.
Титла: Заплаща ли се монтажа на уреда, за да важи гаранцията
Публикувано от: fasyl в Юли 03, 2007, 01:38:11 pm
Благодаря Ви много!
Титла: Без упътване на български - мога ли да върна уред?
Публикувано от: nikolova в Август 24, 2007, 11:21:59 pm
Закупих си мултифункционално устройство ( прнтер,скенер,копир) от Техномаркет миналата година. Нямаше упътване на български. От магазина чакаха \"всеки момент да получат\". Проверявах непрекъснато, защото функциите не са малко. да не говорим, че \"консултантката\" ми даде погрешна информация за работата на продукта, но това го установих, чак когато стана за ремонт. Е, гаранцията му изтече, а аз не мога да се възползвам от всички функции, защото не съм длъжна да зная техническите термини на английски. Казах си - ще ми е  за урок. Тази година купувам климатик. Продавачът го хвали, обяснява функциите...Монтираха го и ....ЕСТЕСТВЕНО - няма упътване на български! Та отивам аз в Комисия за защита на потребителите-Русе. Очаквам съдействие, а знаете ли какъв съвет получих - смешка! \"Представете уреда за рекламация и ако не ви го заменят, тогава се обърнете към нас.\" И какво - изстръгвам климатика?! А той си работи, какво да му \"рекламирам\"?
А майка ми, дето държи малко магазинче за бельо й направили акт, че етикетът на гащите не е зашит за тях, а залепен на опаковката, моля ви се!
Възмутена съм, че няма санкции за които трябва !
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: IvanK в Август 30, 2007, 10:34:36 pm
Здравейте, искам да споделя с вас на какви дефектни стоки попадам. Във всеизвестната търговска верига се продават НЕКАЧЕТВЕНИ стоки на промоция.   В рамките на 2 години закупих следните уреди на промоция:
    1. Климатик от престижната марка Panasonic  при който се появи повреда на втория месец от закупуването -        изгорял мотор на компресора + откраднат антибактериален филтър от мантажният екип.
    2. Цифров фотоапарат Olympus при който се появи повреда на третия месец от закупуването - повреден обектив.
    3. Система за домашно кино Panasonic при която се появи повреда на шестия месец  от закупуването - проблеми с пускането на ДВДта и СДта.
    4. Авто CD MP3 Sony при коeтосе появи повреда на втория ден от закупуването -незапаметяване на подадените настройки след изключване.
Вички  тези стоки са закупини в промоционален срок.

Искам да разбера има ли и други като мен или просто съм Марко Тотевец?!?!
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: elenaaleks в Август 31, 2007, 08:35:42 am
Преди 3 години от техномаркет, Варна купих : пералня уърпул, хладилник с фризер NEO, съдомиялна NEO, 2 телевизора NEO, микровълнова печка NEO, тостер мулинекс и кафе машина NEO. Нито един от уредите не е дал дефект до момента, въпреки, че през първите 2 години напрежението в ел. мрежата беше много ниско. Като парадокc ще дам следния пример - преди седмица се развали фурната ми (Нарди), която, е една от най-скъпите на пазара (а уредите горе са едни от най-евтините) и се оказа, че е имало незатегнат кабел, който в последствие се откача. За щастие фурната е с 36м гаранция.

А не се притеснявайте, че сте \'Марко Тотев\' - законът Ви защитава и ако това пак се случи - подменете стоката... докато уцелите ;)
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: emilios в Август 31, 2007, 12:18:28 pm
Точно вчера върнах дефектен mp3 player. Не беше в промоция, но явно там доста стоки се продават дефектни. Впечатление ми направи, че при подмяната новият апарат ми беше изваден от друга кутия и на негово място беше поставен дефектният, и върнат отново при тези за продажба, т.е. не го отделиха дори.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: aneli в Септември 14, 2007, 06:39:54 pm
закупих пералня део от техномаркет и след няколко месеца скьса маншона и от тогава вече близо година ме мотаят от сервиза и магазина без да ми доставят часта или да ми сменят пералнята още чакат доставка какво да правя
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: raitara в Септември 15, 2007, 09:23:26 pm
аз също имам проблем с този техномаркет!на 30.12.2006 закупих цифровфото апарат!след месец светкавицата нещо се прецака!дадох го на ремонт задържаха го 1месец и нагоре.след няколко разправяния ми казаха 4е в деня когато се дава стоката трябва да заявя с заявлвние 4е е постапил на ремонт и само с тоя глупост могат да ми варнат или вазтановят парите от стоката в срок от 1 месец.сега пак е на ремонт заради обектива дадоха ми бележка до кога трябва да отида да си взема стоката ве4е стана 7 8 дена ходя стоката не е готова.а в този документ пише 4е в 3месечен срок от не потарсена стока не носят отговорност !да не говорим 4е този месец мина от бая време закоито говоря!направо не знам ве4е какво да правя с тея глупаци!
Титла: Пералня samsung nano silver от Техномаркет европа-Бургас
Публикувано от: urtika в Октомври 28, 2007, 04:36:05 pm
аз имам подобен проблем със сушилня аристон Друг има ли проблеми с тази марка?
Титла: Без упътване на български - мога ли да върна уред?
Публикувано от: urtika в Октомври 28, 2007, 04:39:58 pm
така е . и аз си купих сушилня аристон без упътване на български . и сега като се повреди техника си призна че няма понятие каква е повредата. смени платката , обаче пяак не работи
Титла: Пералня samsung nano silver от Техномаркет европа-Бургас
Публикувано от: Postradal_Klient в Октомври 29, 2007, 10:48:53 pm
Закупих най-скъпата микровълнова фурна-уж най-добрата ... а се оказа точно обратното. Мнението но управителя на магазина се състоя в препращане към сервиз за ремонт. \"Майстора\" също не намери основателна причина за да ме убеди, че не съм закупил поредния боклук ... Сега скърпвам положението със старата микровълнова, която се оказа достатъчно надеждна за годините си.
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: ivanski в Ноември 05, 2007, 02:24:50 pm
Здравейте,
закупих на 16/9/07 кафе машина Krups модел MD-144 от Техномаркет СкайСити.
Много хубава и функционална - на външен вид :) Още при първото кафе, което се опитах да направя се случи следното - вратичката на кафе машината се отвори напред заедно с филтъра - и заля със кафе всичко наоколо. Очевидно палчето, което придържаше капака на машината не смогваше да го удържи докато се приготвяше кафето. Върнах я на следващия ден.
Накарах консултантите да я пробват с вода - и тя се отвори. Смениха я. Взех съшия модел отново защото ми харесва като марка и дизайн. работи една седмица, но след това започна да се отваря капака докато прави кафе. занесох и тази в магазина. оттам отказаха да я сменят с друга марка и модел, защото съм се забавил много (дойдох след 14дни) - 02/10/07. Поеха ангажимент да я оставят на сервиз, като ми казаха че ще ми се обадят. никой не се обади. Отидох вчера 04/11/07 да проверя какво е станало - бяха минали 30дни. Кафе машината стоеше \"поправена\" при тях - реших да я взема, но за мое голяма съжаление  - тази кафеварка отново не работи - пак се отваря капака и не може да направи дори 1 кафе.
Утре (06/11)отново ще я нося - като вече ще настоявам да ми върнат парите или да ми я заменят с друга марка изглежда всички машини от тази партида при тях са с този дефект - дори консултанта им го допусна, но управителя ми каза че трябвало 6 пъти да я връщам в сервиза, иначе той трябвало да я плаща.
Интересува ме какви са ми правата в моя казус ?
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: elenaaleks в Ноември 05, 2007, 03:58:39 pm
Поискайте си парите, които сте платили за кафеварката. Това е право, дадено ви от закона и е със сила 2 години от закупуването на стоката. Дори и да ви предложат пак да я поправят - настоявайте да ви върнат парите. Преди няколко дни, в мосю бриколаж, видях следната табелка, на която пишеше нещо подобно:

Ред за рекламация на стока:
1. Поправка в сервиза
2. Ако стоката не може да бъде поправена след 3 посещения в сервиза, тя ще бъде заменена с нова, ако няма в наличност ще ви бъде направена отстъпка от цената или ще ви бъдат възстановени парите.

Това писание е в нарушение със закона за защита на потребителя, където на него е дадено правото да избира дали да бъде поправена стоката, да бъде заменена или да ви бъдат върнати парите.
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: deina в Ноември 08, 2007, 10:46:32 am
Не се надявай:)
Аз от февруари се опитвам да върна едно DVD , което също е било на поправка хиляди пъти , и проблема е в цялата серия, но ..... при тях не става :)  И в защита на потребителите ходих , говорили били с управителя на Техномаркет да ми го смени с друг модел с доплащане , обаче като отидох ми казаха, че за тях то било здраво и това е ,няма да ми го сменят ,нито да ми върнат парите. Така,че въобще нищо не направиха от ЗП
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 08, 2007, 03:34:50 pm
Имате ли заведени жалби в КЗП? Назначавана ли е помирителна комисия? Вече няколко успешни рекламации провеждам с приятели и не ми се вярва да не може да се направи нищо!
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: ivanski в Ноември 08, 2007, 11:01:29 pm
...има продължение. Не искаха да развалят договора и да ми върнат парите. Аз така или иначе щях да си купя друга кафемашина - все пак кафе трябва да се пие :). Управителката  излиза с твърдението, че трябвало сервиза да излезе със становище че уреда не може да се поправи. Позовах се на правата си - чл.113, обаче управителката си знаеше своето - закони не знам дали знаеше. Накрая се съгласих да я оставя отново на сервиз, като поисках изрично да пише на протокола, че се техномаркет иска становище от сервиза - ако я \"поправят\" и отново не работи - но този път ще накарам да я тестват в магазина - няма да си тръгна без парите или друг уред от магазина.
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: deina в Ноември 09, 2007, 02:24:34 pm
пратиха ми писмо за помирителна комисия, но не съм ходила .Не мисля, че ще искат да се \"помирим \"толкова лесно :І и да ми върнат парите. Все пак от толкова време се мъча, че...... вече съм се примирила,че са ме прецакали. Надявам се с ivanski да не се случи така :(
IVANSKI на мен също ми искаха протокол от сервиза,че не могат да го поправят, ама нали се сещаш ,че сервиза работи за ТМаркет и естествено не ми дадоха такъв. Просто се готви за отговор \" За нас е изправен уреда\"
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 10, 2007, 08:31:35 pm
В такъв случай, deina, е лъжа да твърдите, за комисията за защита на потребителите не е направила нищо по случая! Решението да спрете борбата си е лично ваше.
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: deina в Ноември 12, 2007, 11:42:46 am
Не е ли точно ЗП ,органът, който трябва да ми помогне?А какво стана : от ТМаркет излагаха и тях(ЗП). Не е ли също така и проблем несъответсвието на книжката за експлоатацията. Все пак няма нищо общо между нея и реалните възможности, та дори има илюстрирано дистанционното , на което копчетата,не отговорят по позиция и име.И после от ТМ ще ми казват \"Ама хайде да не се водим по упътванито\" Е ПО КОЕ ТОГАВА? Аз като си купувам някакъв уред по кое да се водя, ако не по това, което ми каже продавач-консултанта и по упътването?????????????
Титла: Умният климатик
Публикувано от: lili в Ноември 13, 2007, 09:56:13 pm
На 16.10.2007г. след записване в ,,ТЕХНОМАРКЕТ\" - Пловдив закупихме климатик Samsung AQU - 12 MSA ,smart invertor.Спечелил първа награда за най-добър дизайн в Италия.Монтираха го на 18.10.2007г.и след като си отиде екипа започнаха нашите проблеми. При стаина температура 20 С на височина 170м. ,неговият термометър показва 38С.Външното тяло работи като излитащ хиликоптер.След като го включим той не спира изобщо,за разлика от рекламата.Изключва се сам и започва да сменя на екрана Е5 с 54 постоянно.Бяхме в офиса на ТЕХНОКЛИМА.Дамите там ,,ни казаха\" че всички,,умни \" климатици работят така и ни обвиниха, че неможем да боравим с него.При посещението  на първи екип се оказа че всичко е наред без да правят нищо. При повторно обаждане ни изпратиха друг екип които се занимава с електрониката.Те отвориха предния капак на вътрешното тяло,намериха датчика за температура в тръбата за топлият въздух и го поставиха на мястото му. След като си отидоха климатика започна да се изключва пак сам и изписва буквите d F.Замерихме електроенергията- 24kw. на денонощие.Ние мислим че това не е нормално.Преди два дни се обадихме  представихме отново тези факти но дамата от ТЕХНОКЛИМА с оправданието, че има клиенти  просто затвори телефона.Климатика има функция Silence - /тишина/, след  включването шумът в стаята е като с работа с ударно хилти.Днес се обадихме пак в ТЕХНОКЛИМА и дамата ми отговори че не трябва да се ползва тази функция. Интерисува ни какви са ни правата  в нашия казус?
Титла: Умният климатик
Публикувано от: elenaaleks в Ноември 13, 2007, 10:17:48 pm
Би трябвало при всяко посещение на техниците да ви се издаде документ за рекламация. Тъй като не сте го описали, предполагам, че не са ви дали. Най-добре е да отидете в магазина и изрично да заявите рекламация на продукта - явно е, че той не работи така както трябва. След това имате право на : поправка, замяна, отстъпка от цената и връщане на парите. Изборът е ваш. Може да се консултирате с КЗП. Успех
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 14, 2007, 10:16:34 am
Консултация с Комисията за защита на потребителите (КЗП) на цената на един импулс от цялата страна - 0700 111 22
Титла: Умният климатик
Публикувано от: nedka в Ноември 14, 2007, 02:26:32 pm
Изида, има ли някакъв закон за шума на климатиците и къде мога да го про4ета. Тук в този сайт на \"законодателство\" има някаква разпоредба,но не мога да я прочета - не ми дава да вляза.Питам за това, защото към края на лятото купихме климатик \"Мидеа\" 24 btu - за търговско помещение приблизително 30 кв.м. Спряхме се на тази марка и тази големина по препоръка на продавача - били тихи климатици, негови приятели си отгледали бебето с такъв климатик. В деня на поставянето не можахме да го изпробваме, защото тъкмо го включи техника и тока спря - за \"късмет\".След това известно време климатика не е пускан да работи поради неприключилите довършителни работи. И така дойде момента за редовна употреба..... както четох описанието за друг климатик във форума - външното тяло издава шум като двигател на въртолет, който се чува и вътре в помещението и не само това - пода под краката ми вибрираше, стената също - вътре не можеше да се стои. Обадихме се в магазина, от който е закупен климатика (в Пловдив - голямата борса), от там казаха, 4е ще пратят техника да го види, но той не само, 4е не дойде, но и ни лъга повече от месец, че ще дойде \"другата седмица\". Обадихме се в магазина, за да разберем кога всъщност ще дойде този човек, а те си мислели, 4е той е дошъл още първият път. Изпратиха друг техник. Той огледа климатика, отвори капака на външното тяло и каза, 4е нищо му няма.\"А щумът и вибрациите\"- питам го аз, а той ми каза, 4е нямало вредни шумове, това аз съм си го била въобразила, само аз съм го чувала този  шум, той не можел да направи нищо освен да сложи гумички (за които казах, 4е съм чувала), които да обират частично вибрациите - за които трябваше да платя 20 лв. Питам го какъв би трябвало да бъде вредния шум, ако този, който възпроизвежда въпросният климатик не е, как разбра, че не е вреден като с никакъв уред не го замерва, а той отговори, че трябва да дрънчи някия ламарина или нещо такова - тогава е вреден, и го питам \"как може човек да издържи на този шум цял ден и всеки ден, а той каза \"ще свикнете\" , а ако е в жилище, в стая където се спи ? Поисках евнтуална замяна на външното тяло - не можело да става замяна, никой нямало да ми го смени, и настоява, че този шум си го въобразявам. Климатика е голям и не можело да не шуми, дадох му пример с климатика (също Мидеа) на голяма книжарница, която е малко по-надолу по улицата, 60 btu, с две външни тела и няма такъв шум, \"не, няма вредни шумове, вие си въобразявате\"- беще отговорът му - може би е психолог. Това посещение беше края на август, климатика се ползава откакто се застуди, започна да шуми повече и  очаквам да продължава, като влязат клиенти не можем да си чуем приказката.  Всеки ден се чувствам изморена, прибирам се като пребита, все едно съм работила на нивата, а всъщност цял ден съм седнала, работата ми е лека. Какво мога да направя, как и къде да потърся правата си? Май докато не стъпиш здраво на врата на такива безочливи хора няма оправия, само нерви.
  Дайте съвет, моля, благодаря предварително.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: lili в Ноември 14, 2007, 06:05:11 pm
При всяко тяхно посещение получаваме разписки в който е описано  какъв ремонт са извършили.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 15, 2007, 11:04:25 pm
До колкото разбирам климатикът е купен от фирма, не от частно лице. В такъв случай обаче Закона за защита на потребителите не важи и ако има проблем, трябва или да се възползвате от предоставената ви от търговеца гаранция, или ако това не ви удовлетворява (или търговецът не спаси договореното) - да го съдите ...

Колкото до нива на шума - на упътването на климатика трябва да са описани. Могат да се замерят от ХЕИ до колкото знам.
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: ivanski в Ноември 16, 2007, 10:14:34 am
Колкото и невероятно да звучи - моята одисея приключи благополучно. Говорих с управителката на магазина и тя каза че вече мога да я сменя със друга или получа парите си. Каза че от тяхна страна е трябвало да процедират по начина, който описах в предния пост. Също така Беше много любезна, поднесе ми безкрайно много извинения за причиненото неудобство и аз си взех друга кафемашина - AEG.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: lili в Ноември 25, 2007, 08:12:13 pm
Здравейте, моля ако има сродни души припатили като нас с климатик  Samsung AQU-12MSA smart invertor закупен от ТЕХНОМАРКЕТ-1, моля да се сэържим и предприемем нещо заедно. Подадохме жалба до КЗП и чакаме отговор.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Вики в Ноември 27, 2007, 06:14:45 pm
Здравей, Лили ! Имаме същия проблем с климатик от ТЕХНОМАРКЕТ AQU09MSA, само че нашият е девятка. Първо от сервиза идваха заради ужасният шум, не мога да кажа че са го отстранили, но все пак го намалиха до търпимо. В нашият случай, нещата са още по-трагични, понеже имахме глупостта да закупим 2 еднакви климатика-така че проблема ни е двоен. След като се \"преборихме с шума\", дойде момент и да се топлим-което се оказа много сложно. И двата климатика блокирват, не се включват или духат студено и т.н. Днес идваха от сервиза да вкарат някакви кодове които важат за България.От този човек получих информация, че почти всички самсунги са дефектни и че дори не са правени за България, вероятно за това нямаме и упътване на български, въпреки че в магазина най-нагло ме излъгаха че го има.Нямам притенции към сервиза, а по- скоро към ТЕХНОМАРКЕТ, защото бях подведена с невярна информация и директна лъжа за упътването например. Четох закона за потребителите, но ми се струва, че в държавата която живеем, този закон е само формалност, за съжеление неизпълнима. Ако има пострадали, пишете. Честно казано отчаяна съм, а имам 2 малки деца и незнам какво да предприема.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: lili в Ноември 28, 2007, 06:29:41 pm
Здравей Вики! Ние също нямаме упътване на български. Вики,засичали ли сте колко киловата  ви горят на час климатиците? Посетихме магазина за да направим рекламация и отговорът беше ,,че не са ни накарали те да го закупим" записаха ни за посещение от техници но така и никой  не доиде.Да права си за закона ,но нищо не пречи да се опита.Момче от магазина ми сподели ,че ще ги спират от производствол А вие какво мислите да правите от тук насетне? Подаите жалба до КЗП . Аз подадох една по интернет и веднага ми се обадиха и ме посъветваха какво да направя.Подадох втора  и чакаме среща с управителя на магазина.Ще си пишем пак.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: zozo в Ноември 29, 2007, 11:44:26 am
В тема \"Технополис лъжат клиентите си\" прочетох доста интересни коментари и мнения за по големите вериги за техника . Убеден съм в правотата на повечето хора който се оплакват от горчив опит с Техно.... което и да е. Имам обаче такъв въпрос - предстои ми голяяям ремонт и голяяяямо пазаруване на техника ( TV, хладилник, печка, абсоратор и т.н ).Та питането ми  е каде да си похарча парите без да пиша тук отново? Например за телевизор съм си определил до 1000 лв. като искам да съм сигурен че като ги дам ,няма да имам повод да се оплаквам. И дали на господата който казват как като си вземеш NEO или Electrolux  им се струват тези пари достатачни за да съм спокоен че няма някой като тях после да ме натири как аз съм си бил виновен че си купувам евтини боклуци. Дали 1000 лв са достатчни за LCD/TFT 32\" и да не е от гореспоменатите марки.....?!?
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: manuni в Ноември 29, 2007, 12:46:30 pm
ZDRAVEITE A KAKVO DA KAJA AZ SMOITA PERALNIA KOITO STANA ISTORI4ESKA ZAKUPENA OT TEXNOMARKET BURGAS!POPRAVKI SEDEM OT M.MAI NASAM I PAK NE RABOTI!POMOST !KAM KOGO DA SE OBARNA ZA SADEISTVIE A PERALNIATA NIKAK NE E EVTINA INDESITWILD126 S SAS SUSILEN BARABAN!NIAM NERVI VE4E1
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 29, 2007, 03:08:32 pm
Комисия за защита на потребителите - 0700 111 22 (един импулс от цялата страна).

Трябва да ви я сменят, даже май и парите може да си вземете и да развалите сделката. Но нека специалистите кажат.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Вики в Ноември 29, 2007, 08:43:54 pm
Здравей, не, не сме засичали, а и все още не сме плащали електроенергия за цял месец.В момента климатиците работят перфектно, до първия токов удар, което е често явление. След което ще трябва да викам хора от сервиза отново да въвеждат кодовете. И така 2 години, а след като мине гаранция, за всяко идване на сервиза вече ще се заплаща.Предполагам че ще е така оттук на сетне.Незнам какво точно да предприема, защото все още се надявам, че след въвеждането на кодове има вероятност (все пак) това да не се повтори. Много се надявам на това. Но ако пак блокират, естественно че ще предприема някакви действия, въпреки че все още незнам какво първо трябва да направя-да подам жалба или първо да отида до магазина с тях да говоря. Не съм купила климатици от битака, а от реномиран магазин. Дори не съм купила най-евтин климатик, цената му е доста прилична, така че нормално е да очаквам той да работи.в моя случай климатиците  са 2, а платих в брой ! И ако се наложи непременно ще си търся правата. Надявам се да поддържаме връзка и да обменяме информация.Пожелавам ви успех !
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: vale в Декември 03, 2007, 01:09:48 am
На 10.11.2007 година си купих пералня “Канди С2 510” от Хипермаркет “Технополис” – Варна.
Монтирах пералнята и тя два пъти работи добре.
На 23.11.2007 г. вечерта,я пуснах с отложен стар да заработи след 6 часа.Сутринта се оказа,че тя не не се е задвижила.Оказа се,че не може да се включва.Изчаках с прането един ден и неделя вечерта пак се опитах да я включа.Тя проработи,но програмата спря по средата и не изтласка водата.

      1.На 26.11.2007 г. побързах да се обадя в сервиза.
Оказа се,че телефонът е изписан грешно в гаранционната карта.Мина много време докато се свържа с магазин“Технополис”,защото той беше постоянно беше зает.След  повече от два часа вече имах верния телефон /303659/,на който любезно ми беше отговорено,че до 05.12.2007 г. техник не може да ми бъде изпратен,т.е. след 10 дена.Телефон 634813 даваше свободно и на него никой не отговаряше.На телефон 334848 ми отговориха,че по-рано от понеделник /03.12.2007/не е възможно да ме запишат.След дълги молби се съгласиха да ме включат в графика за 30.11.2007 г.
След всичките ми притеснения на телефона за работа с клинти на сервиз “Роял Електроикс” служителката Даниела Стефанова,вместо да ме изслуша и успокои,ми затвори телефона.Каза,че съм нямала право да се жалвам.
     
      2.Чаках търпеливо една седмица без пералня.Пристигналият техник констатира две повреди.Ремонтира въртящия бутон за програмите и каза,че нагревателят не е наред,но ще го смени друг път и си тръгна.
      3.На 01.12.2007 г вечерта пуснах пералнята на 30 градуса.Оставих я без надзор едва когато остана да свети индикатора за отваряне на вратата.На сутринта се оказа,че цяла нощ  тя е работила повече от 4 часа на по-висок градус.
     4.На 02.12.2007 г докато  пишех тези редове включих отново пералнята.Пералнята работи около 40 минути и отново изключи.

По този повод имам един единствен  въпрос:каво трябва да направя?
Това ли ще ми се случва през целия срок на  гаранционно обслужване?Повреда,чакане около една седмица и след един ден отново-повреда.
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: drajka в Декември 03, 2007, 08:01:53 am
как какво да правите
Още днес вървете в Технополис и настовайте да Ви регистрират рекламацията
Титла: кафемашина Krups - дефектна партида в Техномаркет?
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 03, 2007, 06:08:05 pm
Вижте това.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: Cveti_D2 в Декември 14, 2007, 11:08:19 am
Пиша тук,защото не знам към кого да се обърна.Аз и моето семейство  май си изпатихме от покупката на цифров апарат от Техномаркет-Пазарджик.Купихме го в средата на юни месец и като всеки фотоапарат не го използвахме непрекъснато т.е няколко снимки на празници или определени събития,но снимките бяха малко.До момента,в който тръгнахме на море през месец автуст.Едва успях да направя и няколко кадри и той просто отказа.Както се казва нито говор нито картина.Сменяхме батерии,карти,но в него нямаше никакъв живот.Върнахме се на 26 август и веднага се обърнахме към представители на фирмата и отидохме в така наречения оторизиран сервиз в гр. Пазарджик.Там учтиво ни препратиха в друг сервиз в гр.Пловдив,тъй като не се занимават с поправката на подобна електроника.Фотоапарата остана в Пловдив за евентуален ремонт и срок на получаване 30 дни.Наложи се да чакаме доста,тъй беше изпратен в Германия.Взехме го през средата на октомври и всичко се повтаря отначало.Направих около 50 снимки за рождения ден на синът ми и толкоз,а и качеството е много лошо.Изпратихме писмо по електр.поща на сервиза,но с днешна дата все още няма отговор,а телефона никой не го вдига.Притеснява ме факта,че поредния ремонт в сервиза не ми дава гаранция за работата и качеството на фотоапарата.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Cveti_D2 в Декември 14, 2007, 12:16:21 pm
Пиша тук,защото не знам към кого да се обърна.Аз и моето семейство май си изпатихме от покупката на цифров апарат от Техномаркет-Пазарджик.Купихме го в средата на юни месец и като всеки фотоапарат не го използвахме непрекъснато т.е няколко снимки на празници или определени събития,но снимките бяха малко.До момента,в който тръгнахме на море през месец автуст.Едва успях да направя и няколко кадри и той просто отказа.Както се казва нито говор нито картина.Сменяхме батерии,карти,но в него нямаше никакъв живот.Върнахме се на 26 август и веднага се обърнахме към представители на фирмата и отидохме в така наречения оторизиран сервиз в гр. Пазарджик.Там учтиво ни препратиха в друг сервиз в гр.Пловдив,тъй като не се занимават с поправката на подобна електроника.Фотоапарата остана в Пловдив за евентуален ремонт и срок на получаване 30 дни.Наложи се да чакаме доста,тъй беше изпратен в Германия.Взехме го през средата на октомври и всичко се повтаря отначало.Направих около 50 снимки за рождения ден на синът ми и толкоз,а и качеството е много лошо.Изпратихме писмо по електр.поща на сервиза,но с днешна дата все още няма отговор,а телефона никой не го вдига.Притеснява ме факта,че поредния ремонт в сервиза не ми дава гаранция за работата и качеството на фотоапарата.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: anelq в Декември 14, 2007, 01:33:32 pm
И аз закупих \"умен\"климатик от техномаркет В.Търново,който след 1седмица започна да духа само студено,При температура20гр. той показва 30.Дума недават да стане за смяна с друг.КАКВО ДА ПРАВЯ??? Да не говорим,че вибрира половината блок от външното тяло
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Steve_G в Декември 14, 2007, 03:55:02 pm
Закупени на 26/09/2007г. 2бр SAMSUNG AQV-12MSA . Проблемът ми е шумът на външните тела при изключване на климатиците до достигане на зададената температура /като от вертолет/.Три рекламации, три посещения на техниците и последният протокол е \"фабричен шум не може да се отстрани\".Има ли смисъл да им правя замервания на шума, да ги рекламирам отново и да искам смяна на външните тела.По принцип това според мен е начинът да се борим с боклуците, предлагани на пазара в България, но в случая дали ако ги сменят имам шанс новите да са по-добри /по-безшумни/. И между другото на няколко пъти се изключват сами и изписват на дисплея Е4, което ми беше обяснено с токов удар.
Моля за съвет.
Благодаря предварително.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: beba_22 в Декември 17, 2007, 06:49:55 am
аз също имам проблем с Техно маркет!преди месец закупих стока от там-Техно маркет гр Пазарджик!климатик Samsung!работи 10 дни и се оказа че трябва да се препрограмира,фирмата която ми го постави ми каза по телефона как да си го опражя защото нямали време да доидат до Панагюрище.еЕ,опражих си го сама,но след още 10 дни климатика пак отказа!този пат пожредата е по голяма!първоначално ми отказаха да дойдат,но след като говорих с управителя на тази фирма,момчетата пристигнаха след 2 дни!казаха че повредата е в платката!взеха я и казаха че ще го поправят след минимум 2 седмици,което значи след празниците,т.е. януари месец!Как може да е такова обслуйването в България?!дадох 900лв за да стоя през празниците на студено ли???!!!сега ван е -4C
а ватре е голям студ!И най-важното,което е че аз,мъжът ми и малкото ми дете което е на 5 месеца се налага да стоим на студено!какжо да направя?????????
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: lili в Декември 18, 2007, 09:11:27 am
Здравейте! Ние също закупихме климатик самсунг смарт инвертор 12 от техномаркет.Сега в момента е в сервиз на ремонт ,като преди това 4 пъти идват от сервиза да го ремонтират и се оказва за тях ,че си работи. Подадохме жалба в КЗП, ходихме там на среща с управителя на магазина.Сега чакаме резултат. Подайте рекламация в магазина,ако там не ви обарнат внимание/ на нас не ни обарнаха/ подаите жалба в КЗП.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: lili в Декември 18, 2007, 09:50:43 am
Здравейте ! Нашият проблем е сащият. Датчика за температурата е вкаран в тръбата за топъл въздух и затова не ви отчита точно.Викаите техниците и им го кажете това,да го извадят и го поставят на мястото си. Подаите жалба в КЗП може и по интернет да я подадете ,те веднага ще ви се обадят.Хайде да се саберем всички които са закупили такиви климатици и подадем заедно жалба.Нашият в момента е в сервиза да го ремонтират,но за тях всичко е нормално.Ние минахме през КЗП имахме среща с управителя на магазина и той ни каза че нямало други рекламации ,ние сме били първите. Но се оказва ,че има доста  препатили като нас .По същият начин се изключва сам. Тези климатици не са правени за нашата страна и затова немогат да работят тук. Трябва да им се вкарват някакви кодове.На нас ни вкараха кодове и пак не работеше. И на нас изписваше така Е4 никакъв токов удар това им е дефек.Моля ви да подържаме връзка,и ако можем заедно нещо да постигнем.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Steve_G в Декември 18, 2007, 04:04:49 pm
Аз мисля да извикам една лицензирана фирма за замервания, да измерят шумът на външното тяло и ако не отговаря по спецификацията им ще искам да си ги вземат обратно и да ми върнат парите.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: max123123123 в Декември 25, 2007, 07:10:58 pm
Здравейте! След дълго страдане от китайски боклуци реших да си купя един Дайкин и да забравя. Но ето ме тук, не успях да забравя и май никога няма да забравя. Започвам с вибрациите от външното тяло, цялата стая вибрира на ниска честота и просто мозъкът ти сякаш се разбърква с миксер. След двуседмично всекидневно оплакване във фирмата, най-накрая дойдоха техници, преместиха външното тяло на друго място, защото "стената не била хубава". Вибрациите в стаята намаляха, но се пренесоха в другата стая. Сложиха двойни тампони и сега целият ми апартамент е добре "озвучен".  Наистина, външното тяло не шуми много, когато си до него, вън, но вътре в стаите се чува прекрасно с вибриращ нискочестотен звук. Казаха, че нищо не може да се направи, защото стените, където може да се монтира външното тяло, били бетонни и вибрациите се предавали по бетона и това е. Ако били направени от друг материал, например тухла или газобетон, щяло да бъде друго. Единият от техниците ме успокои, че имало случай на климатик, който шумял нетърпимо през две стени. А също така, че може би на съседите повече шуми, отколкото при мен, така че мога да бъда спокоен. Ето това е от фирмата, която се занимава единствено с климатиците Дайкин, на които бях голям фен, докато не ми дойде на главата това нещо. Имам още няколко климатика, два еднакви Хайера, единият бучи като трактор, той е малко по-шумен от Дайкина, другият обаче е по-безшумен от въпросния Дайкин. Явно всичко опира до късмет. Понякога у нас човек може да попадне и на свястна стока!!! Както се случи с двата ми Хайера - единият е просто "Супер Дайкин", значи 50 процента късмет. Мога да се нарека щастливец. Иначе съм преживял всичко описано по форумите за шума от климатиците, с китайските ми предшественици на Дайкина, а сега проумях, че и многото пари и хубавата марка не значат нищо, понеже явно сме в България. Другия път ще искам да монтират външното тяло на климатика пред входа, ако съм на последния етаж, но едва ли ще е технически възможно. Май наистина трябва да търсим причината в стените на жилищата си, както казват техниците и не да сменяме външните тела, а апартаментите си. Някой замислял ли се е по този въпрос? Или от Технополис още не са се сетили, понеже не са чак толкова умни, да използват този аргумент да оправдаят боклуците, които продават? Е, от фирмата за умните климатици Дайкин го правят умно това.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Sylvana в Декември 27, 2007, 11:41:18 am
Здравейте,
ще ви опиша случаят на моето семейство. Става дума за Коледно-Новогодишната промоция на верига магазини Техномаркет. На 18.12.2007 от магазина на Техномаркет в Mall of Sofia  купихме система за домашно кино Samsung HT-X20 за 249лв, която е на промоция. (можете да я видите на първа страница на Коледно-Новогодишната брошура). В рекламираните характеристики на устройството е отбелязано, че работи с COMPONENT кабел. Тъй като искахме максимално високо качество на картината допълнително купихме COMPONENT кабел за още 35 лв. Но какво се оказа, въпросната характеристика не работеше в нашето устройство. Веднага уведомихме в магазина, където пробвахме други устройства, оказа се че нито една система за домашно кино SAMSUNG HT X20 НЕ РАБОТИ с компонент кабел. Изчакахме новата партида, където отново се оказа, че нито едно от тестваните устройства не работи с тази връзка. Тук е момента да спомена, че персоналът на магазина и по конкретно момчетата от щанда за телевизори и системи за домашно кино се опитаха и ни оказаха пълно съдействие доколкото им стигат правомощията, след като се установи, че проблемът е в модела ни свързаха с управителката на магазина. Тя от своя страна ни обясни колко много работа има, как правим драми и едва ли не кой сме ние и как можем да я занимаваме с нашите проблеми при условие, че тя ИМА РАБОТА!!!! Да се чуди човек, каква и е работата ако не са клиентите! Цялата одисея продължи до 23, като за цялото време ние сме били активната страна, но в крайна сметка и ние бяхме заинтересовани.  НА 23 вечерта се установи, че и устройствата от новата партида не работят с компонент връзка и стана ясно, че за подмяна не може да става дума. Тогава така \"любезната\" управителка поиска да и се върне системата с всички пликчета, стирипорчета, кашончета, за да Я ПРОДАДЕ ОТНОВО!!!!! Изненадата бе за нас, когато след като върнахме устройството ни обясниха, че НЕ МОГАТ ДА НИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ!!!Системата им била такава. В момента сме 27.12 и парите все още не са при нас!!!! Какво трябва да направим? Ръководството на магазина от който купихме системата не само се държа арогантно и ужасно, но след като и казахме, че си знаем правата и ще си ги потърсим ни обясни да си я докладваме където искаме....тоест на този човек изобщо не му пука !!!!!!Какво да направим?????????
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Николай Владов в Декември 27, 2007, 10:10:22 pm
Sylvana преди да направите каквото и да било, трябва да прочетете ЗЗП, за да разберете как се прави рекламация. На мен ми се случи нещо подобно на вашия случай /купих си компютър за 800 лева, който гръмна на третия час/, но стоката ми беше подменена още на другия ден. Естествено преди да предявя рекламация на закупената стока прочетох закона.

Чл. 108. Всяко несъответствие на потребителската стока с договора за продажба, което се прояви до 6 месеца след доставянето на стоката, се смята, че е съществувало при доставянето й, освен ако се докаже, че липсата на съответствие се дължи на естеството на стоката или на характера на несъответствието
Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

Рекламации

Чл. 122. Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след доставката, при първоначалния преглед или при съхранението, монтажа, изпитванията или експлоатацията са открити несъответствия с договора за продажба.

Чл. 123. (1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или услугата, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата.

(2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.

Чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114.

(2) При предявяване на рекламацията за услугата потребителят може да претендира за извършване на услугата в съответствие с договора, за отбив от цената или за възстановяване на заплатената сума.

Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено от него лице.

(2) Рекламацията се подава устно или писмено.

(3) При предявяване на рекламация потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт.

(4) При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:

1. касова бележка или фактура;

2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;

3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното.

(2) Ако на потребителя е предоставена гаранция и срокът на гаранцията е по-дълъг от сроковете за предявяване на рекламацията по ал. 1, рекламацията може да се предяви до изтичането на срока на гаранцията.

Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат рекламацията, ако тя е предявена своевременно.

(2) Лицата по ал. 1 са длъжни да поддържат регистър на предявените рекламации.

(3) При предявяване на рекламация лицата по ал. 1 задължително я описват в регистъра.

(4) Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е закупена стоката или е поръчана услугата, или на адреса на управление на търговеца, освен ако в договора или в документа за гаранция е определено друго.

Чл. 128. (1) Ако търговецът е приел, че рекламацията е основателна, е длъжен да я удовлетвори съгласно чл. 113 и 114.

(2) Когато търговецът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.

Чл. 129. Предявяването на рекламация пред търговеца не е пречка за предявяване на иск.

Ако не успеете да се оправите сами се обърнете към Общински звена за защита на потребителите.Успех.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: divi4 в Декември 28, 2007, 09:46:45 pm
Здравейте , имам проблем със закупен от Техномаркет  климатик . Вече пуснах жалба и в магазина но от там пращат хора от сервиза които си правят каквото искат и си тръгват без никакъв ефект за работата на климатика. Дайте съвет какво да направя , освен КЗП някой търсил ли си е правата по съдебен ред  .Чакам мнания по въпроса че навън е студено а климатика не работи .
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: mariela в Декември 28, 2007, 10:57:48 pm
Здравейте. Днес си закупихме 32инчовLSD телевизор от ТЕХНОМАРКЕТ-2 София там не ни го изпробваха дали работи като ни обясниха че го вадят от склада който е на вън и заради температурната разлика не трябва да го включват.До тук добре ,но като се прибрахме в къщи и след 2ч. аклиматизация  включихме щепсела на телевизора в контакта (в който до преди това беше включен стария телевизор) от  телевизора започна да излиза дим и да мирише на изгоряла пластмаса. Утре ще го върнем обратно в магазина дали трябва да ни го сменят с нов или трябва да го оставим за ремонт?                                                                                                   P.P. Сега вече сме длъжни да кажем, че сме очаровани от служителите в магазина, защото при връщането на телевизора те съвсем професионално и учтиво се отнесоха към нашия случай, провериха дали телевизора работи и ни казаха, че ще го заменят с друг, без да се налага ние да повдигаме този въпрос. И така ние се прибрахме още същия ден с нов телевизор, който работи перфектно!Искаме да изкажем благодарности на служителите и нека винаги да работят така внимателно с грижа за клиентите.
Титла: Без упътване на български - мога ли да върна уред?
Публикувано от: mikile в Януари 05, 2008, 02:31:04 pm
Купих си нов скъп компютър от технополис Люлин и освен касовата бележка всичко друго не е на български и понеже няколко дена правя пътека дотам,тъй като на всичкото отгоре има и липси в окомплектовката,няма диск за дъното,няма звук и безжичен интернет.Вече съм много бесен след като ми заявиха след няколко дена престой при тях,че проблема е софтуерен и ми правили компромис,като се занимавали с мен.След това изказване веднага се поинтересувах,защо няма превод на техниката и една от служителките в отдела ми показа един лист на български,който не бил точно за тази техника,която съм закупил,но мога да го взема.
Компютъра е HP с TV тунер,но не е първата техника,която купувам от технополис без инструкция на български език.Преди 3г.закупих TV и DVD с видео от техномаркет или технополис Дружба,но там се разбрахме със служителя и след около  два месеца ни дадох две книжки с превод на български.
Относно компютъра за който предявих гаранция след два дни престой в магазина и към която не включиха тези два дни,към цената му влиза и оригинален пакет на Майкрософт,а дори сглобките,който се предлагат по малките фирмички са с диск за видео картата,диск за дъното и диск за аудио,ако е на отделна платка.
Относно проблема и на мен ми е ясно,че е софтуерен,но след като няма инструкция относно окомплектовката и твърдят,че няма такъв диск с който всеки що годе разбиращ може  и сам да се оправи се принудих да го върна днес,а го взех на 28.12.07г. за рождения ден на дъщеря ми 03.01.08.Лошото в цялата работа,че май и Технополис и Техномаркет са на един собственик и си копират взаимно лошите практики.Технополис от месеци си избират ново лого,а нямат нормално работеща интернет страница.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ И ВСИЧКИ ВЕРИГИ НЕ ОСИГУРЯВАТ УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ
Публикувано от: mikile в Януари 05, 2008, 03:03:44 pm
Много често и от специализираните вериги скъпата техника е без никакъв превод и обикновенно е мостра.Днес имах сходен проблем в технополис Люлин интересувайки  се за упътване на български език за компютър HP Pavilion M7530 TV служителката на щанда ми извади от един кашон една страница на български и заяви:
-Не е точно за този модел,но е на български.
Преди време,един познат разправяше за един банкет през социалистическите времена,много бира от най-различни марки се охлаждат във студена вода и във нея плуват етикети,било от шуменско,било от плевенско и т.н.т.
Поръчваш столично вадят една бира,вадят от водата някой етикет с надпис столично,цената за столично и готово,поръчваш Леденика вади  друга бира изнамира един етикет някъде във водата да пише на него Леденика,цената на Леденика и работата спи.:)
Коментара го оставям за вас.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: deina в Януари 14, 2008, 01:54:28 pm
Не разбирам как може все още Техномаркет да съществува като магазин при толкова много оплаквания и дефектни стоки.Но докато има хора, които пазаруват от там дотогава явно :) , е както се предполага и аз си имах вземане-даване с Тмаркет ,но в Русе и след като се обърнах към управители и истории.......нищо, така че не се надявайте особено ;)  , ами така - явно си имат големи връзки и познанства ,с когото трябва щом продължават безнаказано да си продават дефектните стоки
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: su_elan в Януари 14, 2008, 03:51:23 pm
Единствено мога да съжалявам ,че не съм прочела всичко това преди 10 дена.На 03.01.08г закупихме от Техномаркет сухилня whirlpool  платихме за това удоволствие 820 лв.на четвъртия ден се разтрака като трактор, обадих се в магазина говорих с управител който прехвърли топката към сервиза (понеже вече  не съществувал закона при който стоката се подменя в 3 дневен срок) 3 дни чаках техниците, които никак не бяха любезни първо роптаеха че се е наложело да се качат до 5 етаж (нямаме асансьор). След като отвориха (добре че стоях до тях защото некъдърния техник щеше да изтръгне вратичката която се отваря с БУТОН) и УЖ отстраниха проблема без да обяснят както би следвало какъв е точно той.  Ние сме се запозанали много добре с експлоатацията  на ел. уреда спазили сме всичко. Днес от сервиза никой не отговаря напро съм бясна. Ще се обадя до ценрталния сервиз в София.А след това ако се налага и в защита на потребителя.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: nevenanen в Януари 14, 2008, 07:06:45 pm
На 23.12.2007 г. от Техномаркет \"Европа\" - Младост, купих мр3 плейър марка \"NEO\" за 59 лв. Плейърът влезе в употреба преди около две семици (05.12.2007 г.), вече дава дефекти, просто блокира и трябва постоянно да се рестартира. Не знам дали мога да го сменя с нов или трябва да се носи в сервиз?!? Моля ви дайте ми съвет!!!
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: nevenanen в Януари 14, 2008, 07:08:36 pm
Пропуснах да кажа, че като го купих въобще не го извадиха от кутията, каму ли да го пробват.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: divi4 в Януари 25, 2008, 07:45:54 pm
Ако може някой да ми каже какво се прави при положение , че съм пуснал жалба в КЗП преди 20 дни и още няма никакъв резултат ,не са се обадили дори да питат за какво става въпрос , добре че съм го описал добре в жалбата си но ще си остане само глас в пустиня. Имам и входящ номер но ................???
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: eemiili в Януари 28, 2008, 10:17:09 am
ние си купихме перална SAMSUNG F1245AV 4.5KG на 06.06.2006г.скоро след това при центрофуга пералната почна да се разхожда в стаята обадихме се в сервиза  те дойдоха взеха я и стоя в сервиза 40дни и повече и ни я върнаха уж изправна.пуснах я да пере и пак същото обадихме се пак в сервиза като дойдоха техника каза че и няма нищо каза:\"какво искате така работи затова са толко ефтини.не изполвай пералната на1/2програма на центрофуга над 800об. не разчитай на забавения старт.\"сега пералната почна да отчита грешки и ми центрафугира дрехите по един час т.е. удължава ми програмата с 1час.даже не искат да нанесат ремонта в гаранционната карта.когато я купихме пералната беше 595лв.и не ми се струма ефтина.купихме пералната от техномаркет София.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: pharaon в Януари 28, 2008, 11:21:20 am
До колкото знам за да не се разхожда из стаята трябва да се нивелира!!! Няма пералня която да не вибрира при центрофуга...
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: plamengenov в Февруари 11, 2008, 07:33:29 pm
Аз също си купих перална SAMSUNG F1245AV 4.5KG през септември 2007г.Започнах да я ползвам по коледните празници .Още при първото пускане забелязах че  се клати повече от моите представи за нормално,след като взе да се мести при центрофуга се усъмних , че нещо не е наред с нея(нивелирана е перфектно).Отидох до ТЕХНОМАРКЕТ ПЛЕВЕН от където съм я закупил и там ми дадоха тел. на техника за града,но между другото консултанта ми подметна ,че тези перални не били много стабилни и тресяли(добре де ами когато я купувах защо никой не ми каза).Дойде техника гледа пералнята ,взема нивелира \"а ми тя е нивелирана\" но все пак завъртя крачетата и ми замаза очите.Пуснахме пералнята на центрофуга,тя се позаклати малко ,но той вика \"нормално е !всяка пералня има вибрации\" (добре ,съгласих се вибрира но не се мести).Хубаво само че за кратко.Пуснах си аз прането да се пере.На първа пералня добре леко се клати,втора-леко се клати и на трета почна да си търси място в коридора.ТРЯБВА ЛИ ПРЕДИ ВСЯКО ПРАНЕ ДА НИВЕЛИРАМ И НАМЕСТВАМ ПЕРАЛНЯТА!
Срещнах се с управителката на магазина,тя поговори с техника по телефона и му вика \"иди пак да я погледнеш и сложи уплътненията за които ти каза колегата от София\". Като чух тези думи се зарадвах и зачаках техника.Дойде човека и извади една ролка от уплътненията за врати и прозорци(при което останах без думи )свали предният ,лицев капак и залепи под него тези лентички(ленти,ленти ама дано помогнат си викам аз).Да! Но ситуацията се повтори.Второ трето изпиране и започна да се мести.На другия ден пак в магазина пак при управителката и изпратихме пералнята в София (на 22 01.2008г.).На 30 .01.2008 си потърсих пералнята в магазина,звънят до София\"готова е колегата не бил сложил уплътненията на точното място\".Получавам си пералнята щастлив че вече ще си изпера дрехите,но за мое учудване ситуацията е същата.Позагледах пералнята и забелязах че грешно поставените уплътнения си стоят,в ГАРАНЦИЯТА НЕ Е НАНЕСЕН НИТО СРОКА НИТО ВИДА НА РЕМОНТА.Пак викам техника,идва за 15-20 минути и \"нормално е да има вибрации\"обяснявам му аз че на 2-3 пране почва да се мести, той  на мен ,че няма време и си заминава с идеята ,че всичко е това докладва на управителката,която си мисли че я лъжа.Аз реших че може да е от неравният под,който е от мозайка и при положение че ми предстои ремонт на пода ,наредих точно под пералнята нивелиран теракот.Сега на всяка пералня щом завърти центрофугата трябва да подпирам пералнята(когато е празна работи добре,но мръсните ми дрехи....).Викам техника той ми отказва ,защото според него работела нормално.
Предложих на управителката да вземе двама човека и да дойде да се увери сама ,а с двама човека за да може единият да подпира ,другият да снима ,а тя да гледа.Отказа ми .Сега изпращаме пералнята на София за втори път.Залепих лепенка да пробват с дрехи защото празна и аз знам че работи добре.
Чудя се това пращане по София дали не е начин да ме откажат да се занимавам,а и колко време може да продължи това разкарване.
Снимал съм клип,как подпирам пералнята и се чудя дали да го пусна в интернет като антиреклама  на магазина  и производителя.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Vasileff в Февруари 16, 2008, 02:00:38 am
Гледам, че има доста \"опарени\" от стоките на ТехноМаркет... Ще ви издам една \"малка\" тайна. Служител съм в един от магазините на фирма, собственост на К&К (ТехноМаркет). LCD телевизорите, които продаваме са предимно марка Samsung и би трябвало да са нови (цените им са като за нови). Да, ама не... На всеки един от тях има залепен стикер (на капака отзад), който гласи (на английски), че съответния телевизор е РЕЦИКЛИРАН (REFURBISHED) и че от момента на продажбата Samsung вече не носи отговорност за уреда. Не съм запознат със ЗЗП, но предполагам, че е редно клиента да ЗНАЕ КАКВО КУПУВА. Лошото е, че самите ние (консултантите в магазина) не го знаехме и съответно без да искаме лъжем хората, които изкарват хляба ни, а именно КЛИЕНТА. Друг е въпроса, че може би умишлено не ни казват тези неща, защото кой нормален човек би купил употребявана стока на цената на нова. Така, че драги ми клиенти, внимателно оглеждайте стоката и ЧЕТЕТЕ СТИКЕРИТЕ ;)
Титла: Умният климатик
Публикувано от: 6um в Март 05, 2008, 06:54:47 pm

Всичко за шумът и последствията от него !
Титла: Умният климатик
Публикувано от: недоволна в Май 11, 2008, 11:16:26 am
Здравейте!Аз съм поредният потребитрел пострадал от некачествен климатик.Само че моят е \'\'Елит\'\' китайски разбира се.Купих го миналата година през юли през най-големите жеги.Работи 10-на дни и се повреди , извиках техници оправиха го и отново се повреди.Пак го поправиха но минаха големите жеги и го изключих.Дойде зимата ,включих го но пак се повреди.На 08.01.08г.свалиха външното тяло като ми обясниха че повредата е в него ,и така вече 4 мес. е на ремонт.Обаждах се да питам кога ще ми го поправят и ми отговориха че чакат резервни части от Китай , не съм била само аз с този проблем имало и други климатици със същата повреда.ПОне ме успокоиха че гаранцонния срок не тече през това време .Искам да попитам някой знае ли колко е законния срок за ремонт ,кога мога да поискам връщане на парите?Благодаря предварително.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Ирина Марудина в Май 12, 2008, 10:36:30 am
30 дни е законния срок - ако до тогава не решат проблема чрез ремонт или замяна, можете да си поискате парите и те нямат право да откажат. Ако откажат - свържете се с Комисията за защита на потребителите : 0700 111 22 на цена 1 импулс от цялата страна.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Lubomir в Юли 04, 2008, 10:47:44 pm
Здравейте,
Аз не съм пострадал (все още) от закупен дефектен климатик. Но днес 04.07.2008, закупих скъп климатик. След като платих и сделката беше уредена ме уведомиха, че ще монтират климатика едва след \"около 15 дни\"!
Искам да попитам какви са ми правата, за да получа поне лихвата на сумата за тези 15 дни, или да изискам монтирането на климатика в понеделник, например!?
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Ирина Марудина в Юли 05, 2008, 10:02:44 pm
Монтажа като част от цялостната търговска услуга се договаря преди плащането - аз поне винаги преди да платя питам кога ще го доставят и кога ще се монтира (ако се налага). И тогава взимам решение дали ще го купя. В случая не знам дали може нещо да се направи.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: poli_n в Август 04, 2008, 01:29:25 am
Здравейте,и аз съм като вас моя климатик въобще не трагна.Иска смяна с друг,какво да правя.Климатика е Mitsubishi
Титла: Пералня samsung nano silver от Техномаркет европа-Бургас
Публикувано от: boqn7702 в Август 21, 2008, 10:12:25 am
Преди месец закупихме климатик SAMSUNG за този месец спира да работи 5 пати идваха правиха го взеха го за ремонт оказва се че те самите незнаят от какво спира така.Никой не дава информация какво ще стане дали ваобще ще може да се отмонтира,или да ни го сменят.До кога ще чакам някакво развитие според вас?Клематика го закупихме от магазин ТЕХНОМАРКЕТ Бургас.Мисля че съм във пълното си право да ми сменят климатика или да ми върнат сумата за закупуването му,Дайте ми някакъв отговор моляви.Пишети ми на boqn7702@abv.bg
Титла: Гаранция на климатик Panasonic
Публикувано от: Mitak74 в Октомври 16, 2008, 02:04:46 pm
През 2006г Април, си купих климатик от тази марка от Техномаркет Европа Пловдив. Имах уверението на търговеца, че гаранцията му е 2г като цяло и 5г само на компресора при редовна профилактика.
Издали са ми гаранционна карта, на която пише само 2г гаранция. Направена му е 2 пъти профилактика и съответно гаранцията му е продължена до 2009г / вече само на компресора/.
Компресора изпляска преди месец и не искат да му признаят гаранцията.
Всички сервизи и магазини в страната знаят и рекламират 5 годишната гаранция на този климатик, но основния вносител K&K от който зависи не го признава.
Към кой да се обърна за да си търся правата и да ми се поправи климатика гаранционно.
Купих го преди 2г за 1400лв, а в момента ми цитират цена за компресор и труд 780лв.
Титла: Гаранция на климатик Panasonic
Публикувано от: jus в Октомври 16, 2008, 09:28:01 pm
Уважаеми, Mitak74! Какво значи \"имах уверението на търговеца, че гаранцията му е 2г като цяло и 5г само на компресора при редовна профилактика\". Ако това \"уверение\" е било устно, то иди и го докажи. За да можеш да си търсиш правата трябва в гаранционната карта на климатика да е вписано, че гаранционният срок на компресора е 5 години при редовна профилактика и същата да е била извършвана / друг е въпроса,че  понятието \"редовна профилактика\" е някак си неопределено, сигурно имаш предвид ежегодна такава/. Ако всички тези уверения са обективирани писмено в документа за гаранция, то ти ще си в правото си, защото съгласно ЗЗП, търговецът е отговорен за несъответствието на стоката с договора за продажба над упоменатият в закона двугодишен срок, когато в документа за търговска е посочен по-голям  от 2 г.срок.
Титла: Гаранция на климатик Panasonic
Публикувано от: Mitak74 в Октомври 17, 2008, 08:41:16 am
Прав сте, в случая имам вина до толкова, че не съм обърнал внимание на гаранционната карта дали съответства на това, в което съм имал уверение от търговеца. Но мисля, че бих могъл да имам някакви притенции към фирмата, която ми е направила тазгодишната профилактика. Те също не са обърнали внимание на тази подробност за 2г. Според гаранционната ми карта климатика е в гаранция до Април 2009г на база извършена профилактика.
Титла: Гаранция на климатик Panasonic
Публикувано от: еlenaalex2 в Октомври 17, 2008, 11:04:12 am
Здравейте,
на стр. 4 от този форум има некои съображения на тема \"Профилактика на климатик в гаранция\" - прочетете ги (особено на B.Trueger).
Титла: Гаранция на климатик Panasonic
Публикувано от: Mitak74 в Октомври 27, 2008, 11:50:10 am
Разреши ми се проблема.
Оказа се, че на компресора нищо му няма, а фирмата е искала да прибере парите му само.
Върнаха ми го работещ и обяснението им беше - в изправност е, вашия си е компресора, ремонтирана е платката.
Не писаха нищо в гаранционната карта и 1лв не искаха да плащам, при положение, че би трябвало само компресора да е гаранционен.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: zarofen в Ноември 04, 2008, 11:31:36 am
Може би съм късметлия , но почти всичката ми техника е закупена от ТЕХНОМАРКЕТ-Бургас. За сега съм имал само един малък проблем , който беше разрешен още на следващия ден а то се състоеше в това , че на съпругата ми
бяха продали употребяван PLAYSTATION 3 /по надраскан , с видимо използвани джоистици и прашлясал по всички отвори/. Милата , беше ми го взела за подарък за Коледа и си представете какво разочарование изпитахме двамата.
Ще продължавам да използвам услугите на магазина поради ред причини : лизинговата система , защото така по-лесно заделям пари ; липсата на по сериозна конкуренция ; и сравнително по добрите цени ( визирам- Технополис ,
Ритони и Зора ) . Но имам сериозни забележки към персонала : не добре осведомени за това какво продават (понякога имам по добра техническа информация от тях самите) ; освен момичетата от лизинговите компании (защото
може би се конкурират) няма да срешнете ведър и приятно усмихнат служител ; на мен често ми се налага да търся неща които са новост за пазара (blu-ray записвачка за компютара , някои аксесоари за PS3 идруги подобни) и ми се ще да ги има в любимия магазин , уви налага се да чакам доста докато се появят . Щеше да е хубаво да може да си поръчаме нещата от които имаме нужда пък било то и на по висока цена . Надявам се условията да се подобрят .
До сега съм закупил : два компютъра на приблизителна стойност 3200 лв. ; 42 инчов фул HD PHILIPS пак на същата стойност ; домашно кино LG (записващо) на стойност 1200лв. ; монитор SAMSUNG -500лв.;  PLAYSTATION 3 -900лв. фурна и плот за вграждане GORENJE -1500.лв. и много други по дребни неща (джойстици , игри за PS3 , кавели , дискове и т. н.). Ако ми се наложи пак там ще отида , защотото липсва или поне аз не знам алтернатива . Ако някой
знае по добро място ,  ще помоля да го сподели !
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: ilko в Ноември 07, 2008, 01:18:37 pm
5 пъти за 12 месеца ми се разваля гаранционния телевизор от 2000лв ,закупен
от ТЕХНОМАРКЕТ и то с един и същи дефект.5 пъти подменят един и същи изгорял
елемент ,без да открият причината и да отстранят дефекта.Въпросния детаил
продължава да изгаря и така докато свърши гаранцията.В сервиза категорично
ми отказват протокол за брак, а от магазина неможели да го подменят ,щом в
сервиза не отказвали да го отремонтират.Според Закона за защита на потребителите,
 Комисията за защита на потребителите, не можела да направи нищо.Получава се
омагьосан кръг който приключва с изтичането на гаранцията ,естествено за сметка
 на клиента.
След още няколко месеца вече няма да имам телевизор, следователно няма да имам проблем.
Това е България. Това е да си купиш техника от ВЕЛИКИТЕ ТЕХНОМАРКЕТИ.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: elenaaleks в Ноември 07, 2008, 02:06:45 pm
Kой ви каза, че нищо не може да направи? Правите копие на документите, които са ви дадени от сервиза, пишете една молба до Техномаркет с копие до КЗП, като искате телевизорът да ви бъде заменен/ да ви върнат парите, според както решите.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: ilkogeorgiev в Ноември 07, 2008, 03:12:51 pm
Нали съм подал рекламацията в магазина , в отдела им за рекламации и изрично им заявих , че по-вече не желая да го отремонтират , а да го цменят.Документа от сервиза , т.е. попълнените на гърба на гаранционната карта ремонти са в отдела за рекламации в магазина.От КЗП ми казаха, че щом като ми включат , скед ремонта, телевизора в контакта и заработи, нямам основание да откажа да го взема и те не могат да ми помогнат.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: elenaaleks в Ноември 07, 2008, 03:29:52 pm
Да, след като го поправят. В този случай нищо не може да се направи - желанието да ви бъде заменена стока се прави преди да изявите желание да бъде поправена. Затова следващия път, когато се развали, не го давайте за ремонт, а ако ви откажат замяна, тогава пишете жалби.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: ilkogeorgiev в Ноември 07, 2008, 03:35:14 pm
Телевизора и в момента е в магазина - за пореден път отремонтиран и настояват да си го получа.В отдела им за рекламации и изрично им заявих , че по-вече не желая да го отремонтират , а да го сменят.Документа от сервиза , т.е. попълнените на гърба на гаранционната карта ремонти са в отдела за рекламации в магазина.От КЗП ми казаха, че щом като ми включат , след ремонта, телевизора в контакта и заработи, нямам основание да откажа да го взема и те не могат да ми помогнат.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: elenaaleks в Ноември 07, 2008, 03:47:15 pm
Да, след ремонт просто няма как да изявите желание за замяна, защото въпросният телевизор работи. Трябвало е да откажете поправка и да си го вземете, защото фактът, че сте го оставили за поправка значи, че се съгласявате да бъде отремонтиран. Това, което ви препоръчвам да направите е да напишете жалба до централния офис на техномаркет, не до магазина, в който сте го закупили.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 07, 2008, 04:25:37 pm
Колко пъти са го ремонтирали? Еднакъв дефект ли се е проявявал или проблемите са различни?
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: ilko georgiev в Ноември 07, 2008, 04:35:50 pm
един и същи дефект 5 пъти.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: karademirev в Ноември 15, 2008, 02:35:13 pm
И така и аз да споделя нещо за ТЕХНОМАРКЕТ-Русе.
Закупих си телевизор NEO 32 инча,с кредит ТБА в самия магазин.До тук всичко добре,голяма радост в семейството ми.
Но точно когато го изплатих,започнаха проблемите.Аз съм от гр.Бяла Русенско на 50км. от Русе и започна ходенето по мъките до сервиза в ТЕХНОМАРКЕТ-Русе.Ремонти,чакане по един месец без телевизор и така на татък.Ако Ви опиша цялата одисея няма да ми стигнат страниците,а и не смятам ,че е нужно.

И накрая по същество .
ИСКАМ ДА  ИЗКАЖА ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ на управителя на ТЕХНОМАРКЕТ-Русе. (младо момче,на което за съжаление не взех името),за това че подмени телевизора с нов,и по този начин възвърна радостта в семейството ми.В такива моменти човек добива вяра в доброто и че се намира в Европа.
Още веднаж:  ГОЛЯМО бЛАГОДАРЯ..............
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Gun4e-vr в Ноември 18, 2008, 09:13:05 pm
Здравеийте! На 11.11.08 закупих климатик \"Самсунг\" AQV9ABA,който бе монтиран от специализирана група веднага.На 13.11.08 показа грешки.Благодарна съм на момчетата от сервиза,които се отзоваха веднага за да установят повредата!На 14.11.08 отново същите грешки.Смениха платката на вътрешното тяло.На 15-ти същите грешки,на 18-ти смениха платката на външното тяло,а утре ще се наложи да посетя\"Техномаркет Европа\",защото повредата не можа да бъде отстранена.Разочарована съм за пореден път от стоките,които се продават в небезизвестната верига магазини!!!
Титла: Инсталация на пералня без техник - важи ли гаранцията?
Публикувано от: grigoroi в Декември 30, 2008, 07:42:49 pm
Здравейте, на 20 Декември 08, си купих пералня от Техномаркет, която инсталирах, сам понеже на мястото където е в момента има необходимите условия да не се вика майстор за това. Чух обаче, че за да важи гаранцията е необходимо инсталацията да е правена именно от техник, както и да се направи електронна регистрация на гаранционната карта.
Може ли някой да помогне - какъв е срока след закупуването на стоката, в който трябва да направя тази регистрация и това, че вече съм я инсталирал сам, проблем ли е за валидността на гаранцията?
Благодаря ви предварително!
Титла: Инсталация на пералня без техник - важи ли гаранцията?
Публикувано от: еlenaalex2 в Януари 04, 2009, 01:55:45 pm
Те може да искат да се регистрирате с пощенски гълъб.

В общия случай Законът за защита на Потребителя определя минималните задължения  по гаранцията на стоките и търговците не могат да ги ограничават. Те имат право разбира се, да разширяват задълженията по гаранцията - напр. да дадат 2.5 години гаранция вместо 2 год.

В закона не си спомням да пише нещо за инсталация от техник (или за ежегодни платени профилактики - както беше при климатиците), или нещо за начина на регистрация на гаранцията, т.е. условията посочени от вас представляват ОГРАНИЧАВАЩИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ВАЛИДНОСТТА НА ГАРАНЦИЯТА. Този въпрос разбира се не е добре обяснен в закона, който е доста бройлерски и неясно написан. В него дори има големи неразбираемо и усукано написани глави за \"Безопасност и качество\", \"Неравноправни клаузи\", дори за някакво \"частично право на ползване на недвижим имот за определен период\" което на български език се нарича \"живеене под наем\". Но какво да се прави - такива са бройлерите в народното събрание.
Титла: Инсталация на пералня без техник - важи ли гаранцията?
Публикувано от: decameron в Януари 04, 2009, 10:09:40 pm
grigoroi,на 30.12.08 закупих пералня от Техномаркет-Варна.Имаше поставна табелка на тези уреди,че не е задължително,да се монтират от техник.Поне хората го бяха написали.Поздрави!
Титла: Инсталация на пералня без техник - важи ли гаранцията?
Публикувано от: grigoroi в Януари 09, 2009, 10:07:38 pm
Благодаря!
Титла: Фотоапарат от Техномаркет
Публикувано от: kateto_sy в Януари 14, 2009, 02:57:11 pm
Здравейте!

 Преди около 1.5г си закупих цифров фотоапарат с 2г гаранция - от Техномаркет. Сега го занесох за втори път на сервиз за едно и също нещо. Явно си има някакъв дефект, но в магазина не искаха да ми го сменят с друг. След 4-5 месеца гаранцията му изтича и след това ако се развали същото нещо ще трябва да ходя да си плащам затова, че са ми продали дефектна стока. Защото явно щом едно и също нещо се разваля значи нещо не е наред.

 Въпроса ми е какви права имам ако след гаранцията се  развали отново, при положение че два пъти за едно и също нещо е ремонтиран.

 Много Ви благодаря предварително!
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: tran4o в Февруари 20, 2009, 12:13:35 am
na men Lap-topa mi sedi ot 1 mesets pri tiah i 2 pati ve4e hodi v niakav serviz bez da e otremontiran ot KZP mi kazaha 4e dokato ne izte4e 30 dnevnia srok ni6to nemoga da napravia a ve4e 2 pati hodia uj da si go polu4a gotov i ni6to vklu4vat go i defekta si stoi
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: dani1978g в Март 03, 2009, 01:32:43 pm
Ами аз на 1 март си закупих готварска печка Индезит,а днес е 3 март и още не мога да я включа в тока по простата причина,че даваме 800 лв.за печка и се продава без захранващ кабел.Е за какво говорим,това все пак е България,а българите като се напапкат с парички започват да лъжат хората като сервиза (гр.Ямбол ул.\" Драма\"№2),и така продължавам да си я обикалям като голям камък а и най-важното трябва да дойдат и да им платя 25 лв. за това че ще ми сложат кабел.Не е ли смешно.....
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: elenaaleks в Март 03, 2009, 02:03:35 pm
dani178g: отидете в техномаркет и поискайте да ви бъде сложен такъв кабел безплатно. Аргументите ви ще са, че без кабел, печката не може да работи съгласно договора за продажба - т.е. няма да може да бъде включена и употребена по предназначение. НЕ ходете в сервиза, независимо какво ви казват. Ако не ви поставят безплатен кабел - кажете им, че ще напишете жалба до КЗП с копие до централния им офис. Обикновено само думите вършат работа, но и ако тогава не се съгласят - пишете жалба до КЗП с копие до централния им офис в София, препоръчано с обратна разписка.

Успех
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: пострадъл в Април 06, 2009, 05:54:56 pm
здрабейте, пиша и се надявам някой да ми помогне със съвет. Закупих климатик Samsung AQV-12VBC  на 14. 09.08г. от ТЕХНОМАРКЕТ-Добрич още при пусканато даде дефект но въпреки всичко след многократни опити на техника тръгна.Проблемите започнаха не след дулго и моята лудница започна седмица след седмица.първо сменяхме датчици а след товаминахме и на платки.До тук общо офицялно записани в гаранционата карта 4.Усно отправихме рекламация в магазина след последвала смяма на платки който въобще не тръгнаха/за всички смени сме чакали по 10-15дни/.От магазина дойдоха други техници защото може би не повярваха на техника извършвал смените до сега че този климатик трябва да бъде сменен.Извършена смяна на 19.02.09г.След пофторно лутане подадохме писмено рекламация в магазина на 01.04.09г.дойдоха техници от фирмата който нито ме уведомиха че ще сменят нещо но на всичко отгоре излезе че съм виновна че ходя и на работа.Попитах какво правим а те отговарят \'\'ще сменяме\"моят отговор беше добре\" ама какво повече и до кога\'.Да си кажа чесно стаята ми е толкова мърлява след ремонтите им че ме еяд да я гледам ремонт и правих и то основен един месец преди да сложа въпросната придобивка.Така 5дни след смяна на платки пак не работим.П РОБЛЕМА БИЛ В ТОКА.................и сега............не знам...........................
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: elenaaleks в Април 06, 2009, 09:04:15 pm
Напишете писмена жалба до КЗП с копие до техномаркет като искате да ви бъде сменен климатика. Прилагате всички документи, които имате от ремонтите. Не ходете и не говорете с тях - писменната кореспонденция е най-добрата. Непременно направете и снимки на мърлявата стая, както и опишете подробно безкайното неудобство, в което се намирате.

Успех
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: jus в Април 06, 2009, 09:38:35 pm
Щом заработи въпросното изделие след ремонта, а след това за пореден път дефектира, търговецът счита рекламацята за нова и Вие сте принудена да чакате още 1 месец- броят на сервизните посещения не е основание за замяна. Относно избраната от Вас марка...... без коментар!
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: elenaaleks в Април 06, 2009, 09:49:14 pm
Напротив - основание за замяна е. Това, че подавате нова рекламация, тя се завежда под нов номер, но това не значи, че предходните рекламации за заличени. Това какъв климатик е избрал не е ваша работа - всеки сам прави избора си и, ако търговецът предлага некачествена стока, трябва да си понесе задълженията.

А ако броят на рекламациите не е основание за замяна - според вас клиентът трябва да се изнудва 2 години да бъде принуден да си купи нов - така ли? А ако на вас се случи подобно нещо дали ще се съгласите на безкрайна смяна на части - едва ли. Като ви гледам изказването, за вас явно ще важи \"вътрешният ред\" и автоматично ще ви го подменят с нов.

p.s. Остава и след смяна на повредената част да не заработи....
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: пострадъл в Април 07, 2009, 06:44:24 pm
Уважаеми мой спътници в нет-пространството благодаря за отзивчивоста и полезните съвети .По това което чета от редовете на вашите коментари разбирам че трябва да се обърна към КЗП .Аз ходих вече там но ми отговориха че трябва да получа отговор от магазина въз оснива на моята рекламация.А дали ще получа такава един господ знае.Трябва ли пак да подам рекламация в магазина след като чудото отново не работи и до кого /в смисъл до местня или да пиша до София.Не е ли време да вземат решение адекватно след като закупения уред след всика смяна дава един и същи дефет.По думите на КЗП излиза че ще чакам още един месец от подаване на жалбата за да вземат евнтуално решение и да съберат двете страни а дали ще има полза от това отново божа работа.По  мое мнение в този магазин докато не вляза с гръм и трясък а защо не и със медий-може да им сервирам и едни господари на ефира няма да приключа тази сага.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Crio в Април 10, 2009, 10:28:52 pm
Здравейте, аз съм с поредното оплакване, само че от Техномаркет Европа - Стара Загора. През септември 2008 си купих лаптоп MSI EX600 който беше на промоция (1299лв.). След два месеца вентилатора му почна да трака, и го дадох на ремонт на 21.11.2008г. и ми го върнаха на 19.12.2008г. Поработи малко и на 04.03.2009г. ми се наложи пак да го дам на ремонт защото пак ми затрака вентилатора, и захранващата букса беше хлътнала и не може да се зарежда. В момента е 10.04.2009г. и лаптопа ми още е на ремонт, при положение че срокът за извършване на поправката е 30 дни. Обадих се в сервиза K&K, и ми казаха че повредата ми е извънгаранционна, но тъй като е прекрачен срока за връщане на стоката повредата ще бъде отстранена като гаранционна (относно буксата) и до 2 дни ще мога да си го взема. След 3 дена лаптопа не беше при мен и аз пак се обадих, от сервиза се държаха отвратително, и казаха че лаптопа щял да остане в сервиза докато се намерило свободно време да го отворят заради буксата, а вентилаторът можело и да се смаже (а не трябва ли да се подмени?!). Все пак това е уред който е в гаранция а те нарушават гаранционния срок, и един вид не искат да ми поправят лаптопа, следователно не искат и да ми го върнат, а гаранцията му си тече, и сигурно ще е така докато му изтече гаранцията... Ако някой може да даде съвет какво точно мога да направя, ще му бъда много благодарен
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: elenaaleks в Април 11, 2009, 08:49:14 am
Гаранцията няма нищо обще със законовото задължение на търговеца да обслужва една стока в рамките на 2 години от датата на закупуване!!!! (разбира се говорим за дефекти, не умишлена повреда). Препоръчвам ви да не се разправяте с тях, а да напишете жалба до КЗП (може и онлайн) с копие до К&К като приложите всички дадени ви документи (надявам се че сте си ги искали), копие от касовата бележка за закупуване и описание на всеки един разговор с представител на сервиза - до К&К - писменна с обратна разписка или еквивалент при куриерите. Ако от предявената рекламация са минали повече от 30 дни, имате право да развалите договора за продажба и да си получите парите обратно. Прочетете ЗЗП, има го в  сайта.

Успех
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: ToTeMa в Април 17, 2009, 11:40:41 pm
Здравейте , закупих си ЛЦД 37\" - 1300лв ,телевизор от Техномаркет - Цариградско Шосе 92. Телевизора работеше перфектно, но единия от хдми портовете не работеше... Мислех си ,че може да не го открива компютъра ми и не го използвах. Изкара 1 седмица, след което включих компютъра и започнаха да излизат червени линии по екрана..??? Занесох го в сервиза на К&К където го захвърлиха на една маса и ми казаха ,че до 2 седмици щял да е готов.. Да ама не, днес им се обадих понеже минаха повече от 2 седмици. И служителката там ми заяви ,че поръчката била до месец. Ама че безобразие, първо ми казват 2 седмици сега до месец. Телевизора ми е закупен 28.03.09г. Имам ли право ако и до другата седмица не го оправят, да искам замяна с нов такъв?
Благодаря предварително.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Cambodja в Април 18, 2009, 08:25:43 pm
Дано имате бележка с ясна дата кога сте го оставили и в какво състояние.
След едномесечния срок ако не го дадат дотогава или парите, или друг, ако не се лъжа де :)
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: ToTeMa в Април 20, 2009, 05:52:17 pm
Еми дадоха ми една бележка \"Сервизна Поръчка\". На която пише модела на тв-то сериен номер и имената ми. Пише приоритет- нормален.... Дата-та на която съм го дал е 08.04.09г. и пише Очаквана дата на завършване 08.05.09г, това си е цял месец...... уж били 2 седмици. Значи до месец не е ли готов, мога да искам смяна с нов или парите нали така?
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Cambodja в Април 20, 2009, 11:26:11 pm
Нещо такова излиза :)
Титла: Техномаркет /К&К ЕЛЕКТРОНИКС и гаранционното им обслужване
Публикувано от: mistral62 в Май 15, 2009, 03:50:29 pm
Имам закупен лаптоп MSI EX700-064 на 28.08.2008 с 24 месеца гаранция от Техномаркет.При отваряне на капака пантите ,които държат дисплея се измъкнаха от панела и другия проблем беше,че вентилаторът загряваше много и шумеше.Занесох го на сервиз,но там ми поправиха само вентилатора,а за да сменят панела на дисплея ми поискаха 180лв,зашото точно за този модел не влизало отремонтирането в гаранцията.Аз съм сигурна,че съм експлоатирала внимателно лаптопа си и счупването на дисплея е фабричен дефект .В резултат от прегряването на вентилатора е възможно вътрешните връзки в пластмасовия панел да са се разглобили /защото разглобяването на панела е точно към  страната на прегрелия вентилатор/или просто панелът е много крехък като конструкция за тежките металните панти и лаптопът е 17 \'.Никъде в самата гаранционна карта не се упоменава,че не поемат гаранционно тази част,а напротив в самата книжка-упътване на английски е упоменато,че панелът на екрана има 2-годишна гаранция.Моля за Вашето компетентно съдействие за разрешаване на проблема ми,защото се чувствам безсилна да се боря сама с Техномаркет.По принцип почти винаги у нас в България има проблеми с гаранционното обслужване,опитват се да мине ремонта за сметка на купувача,а за стоки закупени от Техномаркерт  е закон да разиграват клиентите си.Убедена съм,че сервизът трябва да смени безплатно панелът,защото е видимо фабричен дефект.Писах до КЗП ,но моля за съвет към кои още организации да информирам,за да ми се реши проблема.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: siika в Юни 19, 2009, 02:36:19 pm
tezi ot tehnomarket sa izrodi i tolkova ne kompetentni 4e nqmam dumi kato po4na ot prodava4i ,upraviteli ta do ofisa im.palni kurvi i putki zaspali.boje ne pazaruvaite ot tqh
Титла: ГАРАНЦИОННА КАРТА
Публикувано от: Дю Дю в Юли 21, 2009, 11:27:37 am
Здравейте,

Вчера ни докараха фурна и котлони Gorenje от Техномаркет.На гаранционната карта пише ,че гаранцията е за 36 месеца от датата на покупката, но не повече от 42 месеца от датата на издаване на самата гаранционна карта, която е посочена в горния ляв ъгъл и която в нашия случай е 13.11.2008г.При това положение ние ползваме по-малко от 36 месеца гаранция, т.е в нашия случай с около 2 месеца. Чудя се това не нарушава ли правата ни и какво ако уредите бяха стояли в магазина 1-2 години?
Титла: ГАРАНЦИОННА КАРТА
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Юли 22, 2009, 07:46:07 pm
Не, това не нарушава правата Ви. Независимо колко са стояли стоките, гаранцията се брои от датата на покупка и е (най-малко) 2 год., съгласно ЗЗП. Друг е въпросът, че тази материя е уредена в закона много усукано и неясно, в рамките на 3-4 стр., а трябваше да е много по-сбито и стегнато. Тъпите бройлери от Народното събрание явно на времето не са внимавали в часовете по литература, а учителката малко ги е била по тъпите глави.
Титла: ГАРАНЦИОННА КАРТА
Публикувано от: Mitko в Юли 22, 2009, 10:36:14 pm
Имате три години гаранция при всички случаи. Ако сервиза не я признава, обърнете се към търговеца, който ви е продал уреда.
Титла: ГАРАНЦИОННА КАРТА
Публикувано от: Асен Ненов в Юли 23, 2009, 05:32:19 pm
test
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: Veneta в Юли 31, 2009, 10:33:14 am
Na 18.12.2008 g. zakupih furna Samsung ot Tehnomarket Haskovo.Ot nachaloto na fevruari mesec tazi godina do sega e pretarpqla 4 remonta i ot 30.06.2009 e v Sofiq i chakam otgovor dali shte q smenqt s nova.Do koga pitam az shte chakam?Ne kupuvaite nishto ot tam
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Egor в Ноември 02, 2009, 12:24:33 am
Ах защо първо не прочетох за тия Самсунги..... И аз сглупих преди година с Samsung AQV-09 NSB. Техномаркет внасят бракувана стока която никой не иска в Европа. Всички проблеми със самоизключването и индикация за грешка ги прави и моя климатик. \"Техниците\" само гледат тъпо и нищо не правят. Техноклима Плевен които го монтираха са некоректни и не разбират нищо . Лошото е че няма връзка между така наречените техници и фирмата вносител и производителя за да се търси решение. Ако нещо подобно се случи в Германия Самсунг ще си отплаща щети. Аз мисля че всички които печелят от тия климатици знаят че те са боклуци но не им пука щото това си е България и никой бандит не е получил наказание. Страната на крадците и мошениците - така ни знаят в Европа . Всъщност Самсунг няма страница на българси което ме кара да си мисля че те не държат изобщо на нашия пазар и чрез тения дилър тук Техномаркет пробутват негодни партиди. Не може едни и същи дефекти да се повтарят от години и никой да не си мръдне пръста за някакво решение.За мен от година насам тези таканаречени техно хипермаркети не съществуват. Видях колко им струва гаранцията .Фирми като Самсунг( SAMSUNG ) Panasonic също са в черния ми списък. Мошеници!!!!
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Egor в Ноември 02, 2009, 12:34:27 am
SAMSUNG SMART IVERTER  ХАХАХА .......  АМА ДРУГ ПЪТ ПО ТОЧНО Е ДА СЕ КАЖЕ SAMSUNG STUPID INVERTER. МИСЛЯ ДА ПОРЪЧАМ НА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ЛЕПЕНКИ С НАДПИС STUPID INVERTER СПЕЦИАЛНО ЗА КЛИЕНТИТЕ НА ТЕХНОМАРКЕТ КУПИЛИ КЛИМАТИК ОТ ТЯХ ЧЕ ДА СИ ГИ ЛЕПНАТ НА ВЪНШНОТО ТЯЛО ТА ДА СЕ ВИЖДАТ ОТ ДАЛЕЧЕ
Титла: Умният климатик
Публикувано от: Egor в Ноември 04, 2009, 05:10:37 pm
Shitsung Stupid Inverter. Поръчани са вече лепенките.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: debeliq в Ноември 05, 2009, 12:01:54 pm
Ще ви дам един съвет на всички ви.Не си купуваите боклуци от Китай.Има много качествени марки климатици на българския пазар и много коректни фирми.Проблемът си е ваш че пазарувате от хипермаркетите а не от специализирана фирма,която си знае работата.Всички използвате интернет щом пишете в този форум.Да бяхте потърсили някоя фирма и да не се скръндзите за 500 лв от горе,които ще си избиете само от качеството и ниския разход на хубавия климатик.Например Дайкин който има модели на 18 000 бтю или 21 000 бтю за не повече от 2000 лв с монтаж,изключително тих и безпроблемно работеща машина.И бих казал че са доста икономични.Ако искате повече инфо пишете мога да ви препоръчам поне 2-3 коректни фирми на пазара без значение в кой град сте.
Титла: Умният климатик
Публикувано от: еlenaalex2 в Ноември 05, 2009, 05:45:04 pm
Добре, че ги хвалиш Даикин, но за това много мозък не се иска. Все едно да каже някой: от всички коли Мерцедес, БМВ и  Ламборгини са най-добри. Но не забравяй, че и при БМВ, както и при климатиците Даикин има кусури колко щеш. А и сметката не се вързва. С малко повече проучване, разпитване и късмет можеш да се сдобиеш с добър климатик (сравнително безшумен, икономичен, надежден) за ок. 900 - 1100 лв. с монтажа. Просто всеки, преди да започне действия по покупката на климатик си определя ценови диапазон и се придържа към него, и то без непременно да е скръндза.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: boom в Декември 12, 2009, 09:11:38 pm
аз същто се парнах в тм.Купих си промо лаптопче asus k50 пък то горкото само два дефекта имаше!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
връштам го около 12ч след покупката,а те ми го праштат в сервиз.Казах,че не искам отварян или опотребяван лаптоп!
Никакав отговор от тяхна страна,вече 10дни.
извода ми е:не пазарувам в тм и нямам никви ядове.............
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Cambodja в Декември 13, 2009, 10:18:14 am
Трябвало е да ги известите за някои положения в КЗП. Освен сега пак да искате същото особено ако имате касовата бележка и протокол, че е приет.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: SDA в Декември 28, 2009, 07:33:57 pm
На 24.12.2009г.закупих хладилник с фризер от промоцията на Техномаркет Варна -АЕГ S-60362KG.Спазих указанията на продавач консултанта и включих хладилника в мрежата на 25.12.09г.В продъжение на над 24 часа компресора на фризерното отделение работеше непрекъснато,много шумно ,издавайки странни звуци, и започна да мирише на изгоряла пласмаса.Принуден бях да включвам и изключвам ръчно фризера за да не се запали компресора.Това продължи до 28.12.09г. през цялото това време четях форумите за надменното,некоректното и нелюбезното отношение на сужителите на Техномаркет Варна и се чудех какво да правя.На 28.12. в 10.00ч.бях пред магазина на ТМ до Метро с цел да направя опит за рекламация на хладилника.Учудването ми беше огромно, когато бях излушан любезно от продавачите и управителят им, и ми бе предложен вариянт хладилника да бъде сменен с друг в рамките на не повече от 2 часа.Влючвайки след указаното време,новият хладилник разбрах за какво става реч и от колко главоболия със сервизи ми спести раезбирането и коректното отношение на персонала.Благодаря ви момчета!
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: skrapy в Декември 29, 2009, 01:30:33 pm
искам да изкажа едно голямо разочарование от обслужването на техномаркет.
на 23.12.2009г. си закупихме с мъжа ми пералня, хладилник и печка. приехме ги в здрав вид. На 28.12.2009г. гиРазпечатахме и за най-голямо разочарование пералнята и хладилника бяха наранени. единствено за пералнята ни съдействаха и подмениха спукан капак, а за хладилника ни отказаха.

интересува ме дали е възможно да си потърси някак човек правата.

някой ако знае какво може да се направи в такъв случай, как е редно да се постъпи?
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: linux в Януари 26, 2010, 01:35:04 am
дефектни, ОК, а кой как и по какъв начин си представя претенциите е много важен процес. 90% от отказаните подмяни на дефектни уреди са поради некоректно отношение на клиента, неточна документация, или \"ВРЕМЕ\" , съгласете че не е сериозно оправдание от типа \"закупихме хладилник, доставиха го в кашон, след 6 месеца го разопаковаме и установяваме че вътре е на пастет, моля да ни го замените с нов\" първо на първо кьорав карти не играе, за чий го оглеждаш чак след 6 месаца, второ на второ съпросния хладилник може да е вече неоткриваем реално, (дори да иска никой не може да го смени). отговора е - сервиз, да ама той е чисто нов, да ама е купен преди половин година, я някой да докаже в съд че даден уред е престоял неизползван и нетранспортиран цели 6 месеца, освен ако не сте го снимали с камера и предоставите три кила дискове със компресиран запис.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: linux в Януари 26, 2010, 01:38:44 am
а и още нещо към тези \"индивиди\" които винаги изискват \"неотваряна\" стока в кашон, следващия път в който получат \"неотварян\" кашон на лаптоп и вътре намерят тухла 4-ка и малко вар, да нямат никакво право да се обаждат изобщо и да се оправят както си знаят.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: avram в Януари 26, 2010, 04:04:00 am
Абе загубеняк, я малка се запознай със законите и обслужванета в Техномаркет преди да спамиш с глупавите си изказвания
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Cambodja в Януари 27, 2010, 11:51:16 am
Като знам какви са нравите особено при мобилките неотварян пакет е задължително. На някои кутии си го пише даже от производителя. ;)
Титла: TEХНОМАРКЕТ - ЛУДНИЦА!
Публикувано от: Boriz в Февруари 23, 2010, 10:10:12 pm
Машинка за подстригване Ровента с възможност за поддръжка на брада!
Е да, ама не! Пълен боклук. Закупената от мен машина я смениха с нова....ми какво да ви кажа същата работа. Взех протокол от сервиза, че машинката не бачка както трябва и от Техномаркет ми предлагат нова машинка тоест да взема трета.
- Е да, ама не! - казах аз.
Исках си парите и срещу мен седеше едно нахално момченце, което, като робот ми повтори двеста пъти, че парите нямало да ми върнат. Аз оставих машинката, дадоха ми приемно-предавтелен протокол вписаха там нещо в регистъра за рекламации и чакаме....Какво да правя не знам......??!!!
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Megi_323 в Март 01, 2010, 04:48:14 pm
моля нищо не копувайте от техномаркет каквото съм купила от там всичко е пълен боклук 1-телевизор -не работи още 1 -вият месец  2 мр4 на 2-рия ден не работи 3 принтер на 3 -тия месец не работи и върха на сладоледа пералня уърпул след гаранция спря да центрофогира и ремонт за 150лв не открит дефект там всичката стока е направена само да излезе от магазина
Титла: хладилник Аристон
Публикувано от: dani_sakar в Юни 02, 2010, 04:20:41 pm
Закупих си хладилник Аристон от Техноморкет Търново на стойност 890лв. с 36 месеца гаранция и започнаха ядовете ми вече е с четири ремонта и все неуспешни в момента отново нямам хладилник към кого да се обърна вече незнам толкова пари ,а насреща нищо.
Титла: Подмяна на уред
Публикувано от: montecita в Август 22, 2010, 05:41:06 pm
Здравейте,
Миналата година си закупих тостер марка \'Елит\' от магазин Техномаркет в гр.Разград.
След като няколко пъти го носихме на сервиз най-накрая ни написаха протокол за подмяна. От магазина ми подмениха тосера, но с марка Домо тъй като беше на същата цена, а и вече не предлагали Елит. Не огледах тосетра много добре, но вкъщи забелязах, че вътре има някави телчета, които стесняват отвора и е страшно непрактичен. Тостера не е счупен или дефектен- просто не бих си купила такъв...
Още на същия ден го върнах в магазина с молба да ми го подменят за друг модел. Вече един месец тостера е в магазина и все ми казват че били писали на централата им, но нямали отговор.
Въпросът ми е имам ли право да нстоявам за подмяна в този случай?
Предварително благодаря :)
Титла: Подмяна на уред
Публикувано от: severfen в Август 23, 2010, 09:34:43 am
Въпреки, че тостера е подменен, след като е в магазина значи има приета рекламация. Дано да си я вписала в книгата им или да имаш някакъв документ за това, че си им оставила тостера. След изтичане на 30 дни са длъжни да ти възстановят парите. Няма значение, че техниката не е оставена с дефект а с оплакване за лоша функционалност. Това си е пак рекламация. Пусни оплакване до КЗП (ако са минали 30 дни) и до 2 дни ще получиш обаждане от магазина, да отидеш и да си вземеш нов тостер. :) И този път го огледаи добре дали ти харесва, настояваи за такъв който да те удволетворява, дори да е по-скъп.
Титла: Как една фурна може да е три различни модела
Публикувано от: Eti в Октомври 27, 2010, 10:53:30 pm
Днес останах изумена , преди почти година си купихме фурна за вграждане Candy и понеже програматора не работи както трябва, извикахме  човек от гаранциония сервиз , евала за сервиза бих казала ,че  за сега са много коректни. Но какво стана когато момчето видя , че на гаранцията и се води един модел  /това беше грешка на Техномаркет ,който надявам  се , че ще оправят,разликата е една буква на модела случват се и такива неща/, а на стикера на фурната друг модел. Но най-голямото учудване стана когато момчето тествало програматора се оказа , че отговаря на 3-ти модел койте не се произвеждал от 5години. Искам да питам не ни ли лъже фирмата Candy, като ми продава фурна с външност на един модел , а от вътре да отговаря на друг. Какви са ми правата и мога ли осъда фирмата производител. Все едно да си купиш Мерцадес с двигател на Москвич, без дори да знаеш. Само да вмъкна като задам модела на програматора в интернет , фурната е коренно различна. Не грешно залепен стикера , защото и в нета си отговаря на този модел който имам.
Титла: Как една фурна може да е три различни модела
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Октомври 28, 2010, 12:23:03 am
Опитайте !
Заведете съдебно дело . . .
След 4 - 6 - 8  год напишете тук, съдът с какво решение е излязъл.
(Знам предварително - не може да се докаже - пийте една студена вода и 1200 лв съдебни разноски - еми съдиите и те са хора и те семейство хранят . . . .)
Титла: Как една фурна може да е три различни модела
Публикувано от: 0880 в Октомври 28, 2010, 06:31:36 pm
Повечето от електрониката която се внася в България не отговаря на така наречения EU/ ЕC стандарт на истинските  производители на техника. 90% от техниката се зглабя в Турция а частите са от различни заводи  за електроника. Като всеки си лепи стикер и баркод на оригиналния производител и е много дълга процедурата за доказване дали съответния уред / техника е с оригинални части.
Всяка техника закупена в България от веригите Техномаркет / Технополис е на късмет.
В България има 2 - 3 вносители на оригинален Panasonic, Sony.. .. др. известни марки.
Другите, които се продават са менте както описах по - горе.
Но все пак трябва да се има на предвид, че живеем в България и следва ОРИГИНАЛНАТА стока /продукти да се продават в пъти по - скъпо.
Титла: Подмяна на уред
Публикувано от: alexred в Ноември 22, 2010, 06:13:59 pm
Не нямаш право на замяна, освен ,ако търговеца не е съгласен /по закон не е длъжен/. И никога не си купувай вече уреди на Елит, всички са боклук
Титла: Без упътване на български - мога ли да върна уред?
Публикувано от: alexred в Ноември 22, 2010, 07:19:32 pm
Ако бяхте \"що годе разбиращ \", щяхте да знаете, че компютри не се купуват от големите вериги, а от специалиираните магазини, където ще са налични всички дискове и в повечето случаи ще ви го продадат с инсталиран от тях софтуер за тяхна сметка.
Титла: Подмяна на уред
Публикувано от: nora в Ноември 22, 2010, 07:27:44 pm
купих котлон Arielli на 6.11.10. след 6 деня той спрял да работи. Отнесох го на сервиза. получих го обратно вчера. днес котлона пак не работи..................
не искам повече този буклук-какво да правя?????
Титла: Подмяна на уред
Публикувано от: TsonioIII в Ноември 24, 2010, 12:47:20 pm
Здравейте,
Неможах да разбера къде мога да се оплача за това реших да драсна два реда тук.
И така.... купих си сокоизстисквачка от магазин МЕТРО Варна, при което ми кзаха че мога да я изпробвам някъде след касите или направо в къщи и ако има проблем да я върна. Когато след няколко дена реших да си направя сокче машинката не тръгна. Тогава я върнах в магазина и след два дни ми заявиха, че повредата не се покрива от гаранцията и че аз съм я счупил. Някъв АБСУРД. Съгласих се ремонта да е за моя сметка, не беше голяма сума, но тогава ми заявиха, че трябва да изчакам 3 месеца.
 Да добавя само, сокоизтисквачката е професионален уред Zelmer на цена около 240.00 лв.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: XakepCMoTop в Ноември 28, 2010, 09:27:01 am
До автора:
Колега, повечето ти писаници са глупости.

"4. Авто CD MP3 Sony при коeтосе появи повреда на втория ден от закупуването -незапаметяване на подадените настройки след изключване."

Беше ли свързано както трябва ? Кой ти извърши монтажа ???

"1. Климатик от престижната марка Panasonic при който се появи повреда на втория месец от закупуването - изгорял мотор на компресора + откраднат антибактериален филтър от мантажният екип."

Монтажният екип няма нищо общо с магазина. Можеш и ти да си го монтираш ако искаш...
Кое е престижното на панасоник ???

Я ми кажи в какво се изразява "повредения обектив" ???

Купувате си евтини боклуци, после се оплаквате, че се развалят!!!
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: tatkovladko в Ноември 30, 2010, 04:54:13 pm
Въпреки че проблемът на човека, започнал темата, наистина просто ми се струва изключително лош късмет, за сведение бих искал да споделя следното:

Преди 2 години от магазин на Техномаркет в София, София Сити Център, си купих 22” монитор Филипс, който беше в „промоция”. Като позитивно впечатление, мога да кажа, че мониторът все още работи идеално (да чукна на дърво).
Негативното впечатление беше от неговата „промоция”. Когато отидох в магазина, имах невероятно добрия късмет да попадна на един видимо 20-годишен младеж, който бе много любезен да ми съдейства да пробвам мониторите в „промоция” преди да купя. Оказа се, че ВСИЧКИ монитори, които пробвах (всичките „промоционални”) имаха изгорели или дефектни пиксели. Това, което научих (от младия служител, който ме обслужваше) беше, че поглеждайки кашона на стоката (валидно най-малкото за мониторите), ако забележа цветен маркер в близост до стикера за идентификация, мога да съм сигурен, че монитора е бил върнат/дефектен, след което отново тестван и отново пуснат в продажба. Този път „на промоция”. И наистина – всички монитори „в промоция” (Филипс) бяха с различен цвят маркер на стикерите, и наистина всичките имаха дефектни и/или изгорели пиксели. При моята реакция, момчето се задейства и тъй като аз харесах монитор (и го купих независимо от двата дефектни събпиксела), успя да ми предложи още 5% отстъпка от цената, заради този му дефект.

Вече имам едно наум относно „промоции”. Не звучи добре от гледна точка на продажбите „Преоценена стока”. Друго си е „промоция”. А дали това е добре за мнението, което си изграждат клиентите? Но пък парите са по-важни от клиентите, нали ;)
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: pa4kooo в Декември 05, 2010, 03:22:09 pm
имам проблем с техно мркет! на 2.12.2010г. си закупихме хлебопекарна НЕО ВМ 201 като се прибрахме у дома я изпробвахме точно както беше опесано но нещто не се получи на другия ден сутринта вовще не искаше да работи и я върнахме в магазина,искахме да ни я подменят с друга марка и да си доплатим, но управитела отказа и я изпрати на поправка. как трябва да постъпя?
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Slivaka в Декември 05, 2010, 07:58:00 pm
Първо народа е докаран до просешка тояга и да лази. Затова и обръща внимание на най-евтините стоки. Но в БЪЛГАРИЯ няма гаранция, че и по-скъпата стока е качествена. А Техномаркет и Технополис са смешните компании. Защо?!!! Защото докато в другите страни закупената стоката може да се върне в магазина до определен период с касова бележка без никакви въпроси, тук ти продават боклуци и обслужването е по зле от Афганистан(а там не са виновни, че избивахме и ние - миротворците от правителствата \"български\")

ПРИМЕР. АМАЗОН ТИ ДАВА ДА СИ КУПИШ ТРИ ЧИФТА ДЖИНСИ ПО ИНТЕРНЕТ С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.АКО ПРЕЦЕНИШ МОЖЕ И ПОВЕЧЕ.КАТО ГИ ПОЛУЧИШ ПРОБВАШ ГИ И ЗАДЪРЖАШ ТЕЗИ, КОИТО ТИ ХАРЕСВАТ(ДРУГИТЕ ИМ ГИ ПРАЩАШ ОБРАТНО), А ТЕ ТИ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ ЗА ОСТАНАЛИТЕ - БЕЗ ТАКСИ И ВЪПРОСИ!
В УОЛМАРТ ЕЛЕКТРОНИКА/ТЕХНИКА И ДР. МОЖЕ СЛЕД ЗАКУПУВАНЕТО ДА СЕ ВЪРНЕ В ОПРЕДЕЛЕН СРОК С ОРИГИНАЛНАТА ОПАКОВКА. НЕ ТИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ, ВЗЕМАТ СИ СТОКАТА И ВИ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ!

Така че не купувайте стоки от екплоататори и измамници, които продават прескъпо като бонус!Ако дори те продават на сносна цена следователно стока е негодна, развалена, бракувана, направена с бракувани рециклирани и пр. компоненти!
Титла: Проблем с хладилници от Техномаркет
Публикувано от: niki4a в Декември 09, 2010, 01:38:20 pm
На 15.05.2010г. си купувам хладилник \"Самсунг\" на изплащане.Когато го докарахме вкъщи и го пуснахме да работи за съжаление той се оказа дефектен (не залежда).Дойде техник от сервиза и каза ,че няма и да заработи,защото не е зареден и ми го смениха с друг.Другия се оказа че презалежда много камерата и вратата беше малко открехната в горния десен ъгъл заради оплътнението.Повикахме пак техника и той каза да го изключим,да го размразим и да го намалим,а за вратите било е незначително(уплътнението е било във външната страна). След като го намалихме той чак тогава започна да презарежда и капе. Пак дойде техника като сложихме едно фенерче вътре и затворихме вратите се виждаше голям лъч светлина, което показва ,че няма уплътнение.Техника снима презарежданата камера и отвора на вратата като преди това се опита да реголира вратата,но тя се отвори още повече.Снимките ги изпрати в сервиз в София и зачакахме отговор,но така и не получихме.След 1 седмица отидох пак при техника и отговора му беше,че ще дойде пак да снима,защото снимките отишли на друго място.На ново дойде да снима и пак ги изпрати в сервиза.Отивам след месец в магазина,вече стана октомври.На въпроса какво става с хладилника ми отговориха с въпрос ,защо идвате чак сега.След като обясних на управителя на магазина всичко,което ви описах по горе  ми казаха,че ще чакаме протокол от София сервиз.Всеки път когато отивам в магазина ми записват номера на телефона,но позвънявания няма.В началото на ноември отивам да видя дали е дошъл протокола и се оказва,че трябвало да се закара хладилника в София сервиз.Взеха го и до днес 9.12.2010г. нямам позвъняване за отговор.
 Утре трябва да отида да си внеса 7ма вноска,но аз до това време не съм ползвала хладилника.Това са 7 месеца за които аз плащам,но нямам хладилник.
 Моля да ми обясните какви са моите права и какво мога да направя.
Титла: Проблем с хладилници от Техномаркет
Публикувано от: me_against в Декември 10, 2010, 05:31:10 pm
Звучи като моята одисея със сервизите ( виж темата за Конелиано). Чакаме прословутия отговор от София. Не разбирам как се установява дефект по снимки??? Местните техници нищо ли не разбират, а онеси факири от София само снимки работят. Толкова ли е трудно да се подмени дефектна стока. Толкова разходи и размотаване нужни ли са ???
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: sbondokov в Декември 16, 2010, 09:41:12 am
Преди три години си купих климатик Осака от Техномаркет. В началото работеше сравнително добре, но постепенно започна да се поврежда всичко по него, накрая изгоря и компресора. Взеха го и го ремонтираха в Бургас, защото единствено там ремонтирали компресори. След като ми го върнаха вече почти не можеше да топли. Виках ги 2-3 пъти, всеки път ми казваха, че всичко му е наред и за да топли е трябвало да си купя по-скъп. Никой не можа да ми обясни как така преди ремонта работеше добре. Накрая му изтече гаранцията, повиках друга фирма, която потвърди, че фреона и всичко останало е добре, но най-вероятно е монтиран по-слаб или неизправен компресор и затова климатикът няма мощност. Какво мислите по въпроса?
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: fishev в Декември 16, 2010, 05:01:17 pm
Само незнам защо се оплакваш от Техномаркет Специално тази марка нито те са я внесли нито я сервизират Техномаркет продаваха и Мидеа примерно а  вносителя и сервиза саси  на Магнум Сърди се на Еко клима Бургас и сервиза им След като фреона е добре как така няма мошност На какъв фреон е и колко бара вдига в режим на отопление Колко време и на какви външни температури е работил преди да се смени компресора Апропо инвертор или обкновен климатик е
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Декември 16, 2010, 07:13:19 pm
Какъв инвертор \"Осака\" бе , бай Фишев?
То все едно да кажеш Трабант - Турбо Дизел !
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: fishev в Декември 16, 2010, 07:39:03 pm
Трабант турбодизел няма но инвертори на Осака има Производство са на грии и хайсенс Но теб не мога да те разбера мнения ли трупаш тук или по навик се изказваш неподготвен
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Декември 16, 2010, 09:45:05 pm
Да
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Декември 16, 2010, 09:52:28 pm
Естествено, че знам, че има инверторни \"Осака\". И естествено, че знам, че на такава марка това не подхожда - то е все едно да кажеш - чук с дървена дръжка, светодиодна индикация и микропроцесор.

А на твоя \"суперкомпетентен\" въпрос - защо човека се оплаква от Техномаркет - е много просто да се отговори (но ти явно не можеш)
1.   Защото са мърди
2.   Защото стоката е купена от там. (След кратка справка със Закона за защита на Потребителя ще видиш, че пред купувача за гаранциите не са отговорни вносителят, производителят, сервизи някакви или др., а на първо място Търговецът)
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Декември 16, 2010, 09:59:32 pm
А ако искаш да знаеш - пиша защото съм графоман.
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: sbondokov в Декември 17, 2010, 10:50:55 am
Май подбудих личен конфликт ;)
Оплаквам се от Техномаркет, защото съм купил климатика от тях и защото, както се спомена по-горе, те са отговорни за гаранцията. Да, вероятно прекият виновник е сервизът в Бургас, но след като съм ги повикал отново след неуспешния ремонт мисля че трябваше да предприемат нещо, а не да вдигат рамене. Климатикът е конвенционален Осака , 12-ка, JL серия, на 3 години. Повтарям ,че преди ремонта си топлеше прилично, а след това вече духа хладно, не може да изключи дори и при зададени 20 градуса и не образува скреж по външното тяло. Не мога да кажа какъв е фреонът и колко бара вдига, защото не разбирам от тия неща. Само знам, каквото ми казаха: \"фреонът е добре, налягането е добре и чек-вентилът е добре.\"
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: fishev в Декември 17, 2010, 03:25:31 pm
Няма междуличностен конфликт Вие изобщо обърнахте ли се към Техномаркет за да споделите проблемите си със климатика и сервиза Или е по лесно да пишем и плюем защото по презумция киента и винаги прав Сега да се върнем на климатика Ако има достатъчно фреон следователно трябва да има и необходимото налягане за да произведе необходимото количество студ и/или топлина Пиша го малко по просто за да ме разберете Един от индиректните признаци за липса на фреон неравномерното зазскрежаване на външно тяло в режим на оттопление и заскрежаването на крановете и питата на вътрешното тяло в режим на охлаждане  Попитах Ви колко време и при какви външни температури сте позвали климатика преди да се смени компресора Споменахте че са сменени доста неща по него преди да замине и компресора Ако е така какво е смененно Бихте ли споменали обема на стаята има ли дограма изолация и какво се отоплява около нея
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: sbondokov в Декември 17, 2010, 03:46:29 pm
Мисля че споменах, че съм ги викал 2-3 пъти след последния ремонт, при което те само вдигаха рамене. Не съм от тия дето плюят, даже напротив- май търпя прекалено много и за това съм на тоя хал. Преди компресора са сменяни различни датчици, не знам какви. А фреона със сигурност е достатъчно, защото пичовете от другата фирма пред мен го опразниха, вакуумираха и напълниха. Климатикът е ползван 3 зими при температури... каквито са температурите през зимата. Относно стаята няма смисъл да се разпростирам, достатъчно е това, което вече споменах- климатикът си топлеше добре преди да му сменят компресора.
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: fishev в Декември 17, 2010, 05:16:43 pm
След като фреона е точен това означава че трябва да има и необходимото налягане за да грее нормално Ако са ти сложили по малък компресор което ме съмнява няма да качва необходимото налягане Ако има проблем в компресора (дефектен)също няма да има налягане и ще изключва Остава варианта за запушване по тръбопровода или топлооменник на вътрешно тяло Не ми отговорихте на въпроса колко време е работил със стария и колко време със новия компресор Разбрах за трите години но това е периода през които сте го ползвали
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: sbondokov в Декември 17, 2010, 05:23:53 pm
Ами толкова- три зими, след което изгърмя компресора, ходи на ремонт и вече не е същият. За запушване не са ми споменавали, но май споменаха нещо за подменени тръби. И така, каква е диагнозата дотук? :)
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: fishev в Декември 17, 2010, 08:12:32 pm
подменени тръби къде
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: sbondokov в Декември 17, 2010, 09:49:48 pm
Някъде във външното тяло гледаха и чух \"сменили са тая тръба уж да топли повече...\"
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: snowbord в Декември 23, 2010, 08:12:41 pm
Да споделя и аз.
Купих си маслен радиатор НЕО с духалка от Техномаркет София - Цариградско Шосе до Метро. Духалката като работи, радиатора трака като пералня пълна с консерви. Отивам при първа възможност след 4 дни да ми го заменят.. злобната шефка на отдел \'печки\' беше твърдо решила да ме праща на сервиз, без изобщо да се интересува от дефекта.

Аргумента на злобарката беше - като си купиш обувки от магазин, не можеш да ги върнеш след 4 дни. Унемях как може да сравнява обувки с маслен радиатор.  Питах я - как щяхте да се чувствате ако това ви тракаше във вашата спалня? Отговора и беше - \'Аз съм на климатик\'.  Кретенска констатация, което не пропуснах да изтъкна пред нея.

През цялото време ме прекъсваше с въпроса \'ще ме изслушате ли\' на което естествено отговорих че не съм свършил да говоря и че тя ме прекъсва.  Проста ЗЛОБНО НАСТРОЕНА спрямо клиента патица от класа. Постоянно се заяждаше и си противоречеше, само и само да се изплъзне като мазен безчерупчен охлюв.

Навсякъде в Европа можеш да завърнеш стока без въпроси до определен срок дни - в UK е 14 дни.  Живял съм в UK 20 години и мога да ви кажа че разликата Между UK и Бг в правата на потребителите и отношението към тях е от земятя до небето.

Побърквайте тази смешна фирма при всяка възможност. Пазарувайте другаде - в Практикер нямат срок за връщане на стока. В Карфур мисля беше 9 дни. ТЕХНОМАРКЕТ НЕ СА В ЧАС със съвременния свят!  Мисленето им е от 90-те години.

В Техномаркет - ЗАБРАВЕТЕ да ви сменят ЗАКУПЕНА ДЕФЕКТНА СТОКА.  Не Техномаркет Европа а Техномаркет АФРИКА!
Титла: TEХНОМАРКЕТ - ЛУДНИЦА!
Публикувано от: snowbord в Декември 23, 2010, 08:55:25 pm
Да споделя и аз.
Купих си маслен радиатор НЕО с духалка от Техномаркет София - Цариградско Шосе до Метро. Духалката като работи, радиатора трака като пералня пълна с консерви. Отивам при първа възможност след 4 дни да ми го заменят.. злобната шефка на отдел \'печки\' беше твърдо решила да ме праща на сервиз, без изобщо да се интересува от дефекта.

Аргумента на злобарката беше - като си купиш обувки от магазин, не можеш да ги върнеш след 4 дни. Унемях как може да сравнява обувки с маслен радиатор. Питах я - как щяхте да се чувствате ако това ви тракаше във вашата спалня? Отговора и беше - \'Аз съм на климатик\'. Кретенска констатация, което не пропуснах да изтъкна пред нея.

През цялото време ме прекъсваше с въпроса \'ще ме изслушате ли\' на което естествено отговорих че не съм свършил да говоря и че тя ме прекъсва. Проста ЗЛОБНО НАСТРОЕНА спрямо клиента патица от класа. Постоянно се заяждаше и си противоречеше, само и само да се изплъзне като мазен безчерупчен охлюв.

Навсякъде в Европа можеш да завърнеш стока без въпроси до определен срок дни - в UK е 14 дни. Живял съм в UK 20 години и мога да ви кажа че разликата Между UK и Бг в правата на потребителите и отношението към тях е от земятя до небето.

Побърквайте тази смешна фирма при всяка възможност. Пазарувайте другаде - в Практикер нямат срок за връщане на стока. В Карфур мисля беше 9 дни. ТЕХНОМАРКЕТ НЕ СА В ЧАС със съвременния свят! Мисленето им е от 90-те години.

В Техномаркет - ЗАБРАВЕТЕ да ви сменят ЗАКУПЕНА ДЕФЕКТНА СТОКА. Не Техномаркет Европа а Техномаркет АФРИКА!
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: snowbord в Декември 23, 2010, 09:05:07 pm
Да споделя и аз.
Купих си маслен радиатор НЕО с духалка от Техномаркет София - Цариградско Шосе до Метро. Духалката като работи, радиатора трака като пералня пълна с консерви. Отивам при първа възможност след 4 дни да ми го заменят.. злобната шефка на отдел \'печки\' беше твърдо решила да ме праща на сервиз, без изобщо да се интересува от дефекта.

Аргумента на злобарката беше - като си купиш обувки от магазин, не можеш да ги върнеш след 4 дни. Унемях как може да сравнява обувки с маслен радиатор. Питах я - как щяхте да се чувствате ако това ви тракаше във вашата спалня? Отговора и беше - \'Аз съм на климатик\'. Кретенска констатация, което не пропуснах да изтъкна пред нея.

През цялото време ме прекъсваше с въпроса \'ще ме изслушате ли\' на което естествено отговорих че не съм свършил да говоря и че тя ме прекъсва. Проста ЗЛОБНО НАСТРОЕНА спрямо клиента патица от класа. Постоянно се заяждаше и си противоречеше, само и само да се изплъзне като мазен безчерупчен охлюв.

Навсякъде в Европа можеш да завърнеш стока без въпроси до определен срок дни - в UK е 14 дни. Живял съм в UK 20 години и мога да ви кажа че разликата Между UK и Бг в правата на потребителите и отношението към тях е от земятя до небето.

Побърквайте тази смешна фирма при всяка възможност. Пазарувайте другаде - в Практикер нямат срок за връщане на стока. В Карфур мисля беше 9 дни. ТЕХНОМАРКЕТ НЕ СА В ЧАС със съвременния свят! Мисленето им е от 90-те години.

В Техномаркет - ЗАБРАВЕТЕ да ви сменят ЗАКУПЕНА ДЕФЕКТНА СТОКА. Не Техномаркет Европа а Техномаркет АФРИКА!
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: snowbord в Декември 23, 2010, 09:05:23 pm
Да споделя и аз.
Купих си маслен радиатор НЕО с духалка от Техномаркет София - Цариградско Шосе до Метро. Духалката като работи, радиатора трака като пералня пълна с консерви. Отивам при първа възможност след 4 дни да ми го заменят.. злобната шефка на отдел \'печки\' беше твърдо решила да ме праща на сервиз, без изобщо да се интересува от дефекта.

Аргумента на злобарката беше - като си купиш обувки от магазин, не можеш да ги върнеш след 4 дни. Унемях как може да сравнява обувки с маслен радиатор. Питах я - как щяхте да се чувствате ако това ви тракаше във вашата спалня? Отговора и беше - \'Аз съм на климатик\'. Кретенска констатация, което не пропуснах да изтъкна пред нея.

През цялото време ме прекъсваше с въпроса \'ще ме изслушате ли\' на което естествено отговорих че не съм свършил да говоря и че тя ме прекъсва. Проста ЗЛОБНО НАСТРОЕНА спрямо клиента патица от класа. Постоянно се заяждаше и си противоречеше, само и само да се изплъзне като мазен безчерупчен охлюв.

Навсякъде в Европа можеш да завърнеш стока без въпроси до определен срок дни - в UK е 14 дни. Живял съм в UK 20 години и мога да ви кажа че разликата Между UK и Бг в правата на потребителите и отношението към тях е от земятя до небето.

Побърквайте тази смешна фирма при всяка възможност. Пазарувайте другаде - в Практикер нямат срок за връщане на стока. В Карфур мисля беше 9 дни. ТЕХНОМАРКЕТ НЕ СА В ЧАС със съвременния свят! Мисленето им е от 90-те години.

В Техномаркет - ЗАБРАВЕТЕ да ви сменят ЗАКУПЕНА ДЕФЕКТНА СТОКА. Не Техномаркет Европа а Техномаркет АФРИКА!
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: snowbord в Декември 23, 2010, 09:12:09 pm
Да споделя и аз.
Купих си маслен радиатор НЕО с духалка от Техномаркет София - Цариградско Шосе до Метро. Духалката като работи, радиатора трака като пералня пълна с консерви. Отивам при първа възможност след 4 дни да ми го заменят.. злобната шефка на отдел \'печки\' беше твърдо решила да ме праща на сервиз, без изобщо да се интересува от дефекта.

Аргумента на злобарката беше - като си купиш обувки от магазин, не можеш да ги върнеш след 4 дни. Унемях как може да сравнява обувки с маслен радиатор. Питах я - как щяхте да се чувствате ако това ви тракаше във вашата спалня? Отговора и беше - \'Аз съм на климатик\'. Кретенска констатация, което не пропуснах да изтъкна пред нея.

През цялото време ме прекъсваше с въпроса \'ще ме изслушате ли\' на което естествено отговорих че не съм свършил да говоря и че тя ме прекъсва. Проста ЗЛОБНО НАСТРОЕНА спрямо клиента патица от класа. Постоянно се заяждаше и си противоречеше, само и само да се изплъзне като мазен безчерупчен охлюв.

Навсякъде в Европа можеш да завърнеш стока без въпроси до определен срок дни - в UK е 14 дни. Живял съм в UK 20 години и мога да ви кажа че разликата Между UK и Бг в правата на потребителите и отношението към тях е от земятя до небето.

Побърквайте тази смешна фирма при всяка възможност. Пазарувайте другаде - в Практикер нямат срок за връщане на стока. В Карфур мисля беше 9 дни. ТЕХНОМАРКЕТ НЕ СА В ЧАС със съвременния свят! Мисленето им е от 90-те години.

В Техномаркет - ЗАБРАВЕТЕ да ви сменят ЗАКУПЕНА ДЕФЕКТНА СТОКА. Не Техномаркет Европа а Техномаркет АФРИКА!
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: BeTaTesTeR в Декември 23, 2010, 10:22:04 pm
Откъде накъде пък ще искаш веднага да ти го заменят.Имаш право да върнеш закупен продукт в 7 дневен срок без обяснения само ако си направил покупката през интернет,в никой друг случай.Много правилно ти е казала служителката,разбира се,че ще го прати на сервиз и чак ако след 30 дни от сервиза не го поправят тогава можеш да претендираш да ти го заменят с нов или да ти върнат парите.По-скоро служителката е видяла един нагъл и въобразяващ си,че всичко му е позволено клиент и е отговорила подобаващо.Такива са законите в България,ако не ти изнасят бегом в UK.То бива права бива потребители ама някои хора направо се уливат.
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: ivan_x в Януари 01, 2011, 02:04:57 pm
Здравейте,

Искам да ви предупредя за изключително мръсния номер, който погаждат от Техномаркет при поръчка онлайн. Принципно продуктите се предлагат с 5% отстъпка при поръчка онлайн, но това не важи за продукти на промоция. Ако има продукт на промоция, който се дава на същата цена, но към него промоционално са добавени други продукти, трябва да изберете бутона \"Купи сега\" на дъното на страница под описанието на промоционалния пакет. Ако натиснете горния бутон, получавате продукта не само без промоционалния пакет, но и без 5те процента отстъпка при онлайн пазаруване.

Сайтът е направен изключително манипулативно и то умишлено (да сте виждали друг сайт, който предлага опцията \"промоционално доброволно набутване\"?) Внимавайте!

А това че не ми обработиха поръчката три дена и трябваше да се разправям с тях по телефона, е друга за друга тема...
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: ivan_x в Януари 01, 2011, 02:19:23 pm
Само да добавя, че от този магазин (и сродния Технополис, който според мен по нищо не се отличава) вече няма да си купя дори батерии и ще се постарая всичките ми познати също да не го правят. Вече има предостатъчно алтернативи.
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: ivan_x в Януари 01, 2011, 02:59:58 pm
Всъщност, намерих обяснението за липсващите 5% намаление. Цената на продукта без промоционалния пакет също е обявена за промоция, така намалението отпада. Тоест, имаме веднъж промоция на цената и втори път промоция на квадрат при която продукта е на същата промоционална цена, обаче с допълнителни продукти. ОБАЧЕ няколко дни преди да поръчам продукта нямаше никаква промоция и си беше на сегашната цена и следователно с 5% намаление. Тоест, \"промоцията\" е премахването на 5%те процента намаление, като обявяват стандартната цена за промоционална.
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: rossen в Януари 03, 2011, 11:55:45 am
Ванка,ми то в цял свят е така,нима банките не те подвеждат с лихви,нима мобилните оператори не те подвеждат с цени?Трябва да си отваряш очите и да четеш дребните буквички.Ако не го правиш не обвинявай хората,те не са виновни.Освен това ако беше попрочел мално маркетинг щяха да си ти ясни много неща.Но то па това си е проблема на българина не чете а се има за мноого компетентен.Аз прегледах сайта ами доста добре си е направено има си 2 места за поръчване,това че не си догледал??
Има една поговорка и тя гласи:Кьорав карти не играе.Ако не вървиш със света....Поучи се и гледай напред.
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: Ju в Януари 04, 2011, 11:19:29 am
Не знам за промоционалните им цени, но аз от месец и нещо искам да си купя фотоапарат, използвайки онлайн магазина им и извода до който стигнах, е че от там надали ще си купя подобна техника. Пуснала съм им общо 3 запитвания, първото ми го отхвърлиха, междувременно съпругът ми мина през техномаркета, в който беше написан наличен въпросния фотоапарат от там казаха, че повече от седмица е изчерпан, а в сайта им още стоеше! Следващото запитване също ми беше отхвърлено, защото докато стигнаха да го обработят и този фотоапарат се изчерпа, а последното е от вчера, чак днес го обработиха и пак го отхвърлиха, а на въпроса ми по телефона, защо все още го виждам фотоапарата в сайта, а искането ми е отхвърлено ми беше отговорено, че не им били актуализирали сайта. За какво тогава е този онлайн магазин, все съм си мислила, че е за улеснение на хората, а не в откровено насмитане и моткане, аз ако имах два дни време да чакам, за да ми откажат покупка, щях да си обикалям по магазините, да не говорим, че сайта им въобще не е актуален и това дето го пишат с червени букви, че цените им се актуализират всеки час, са си пълни лъжи и фантазии.
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: ivan_x в Януари 07, 2011, 07:22:03 pm
Така е, грешката е моя, че съм бил разсеян. Както и да е, бях ядосан от закъснение на поръчката и това, че \"промоцията\" се оказа премахването на 5%те отстъпка.
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: ivan_x в Януари 09, 2011, 12:05:48 pm
Ами Роска, моето може да е разсеяност, но десетките оплаквания от магазина ви не са плод на разсеяност, а сериозен проблем с обслужването. Де да знам, може би ти не си доучил маргетинг, иначе нямаше да е такова положението.
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: Gotika в Януари 10, 2011, 04:17:31 pm
Аз съм поръчвала досега 2 пъти онлайн от Техномаркет и двата пъти останах много доволна. Това, че виждаш нещо в сайта им няма никаква гаранция, че го има в магазина и че листата за наличност е точна, както и обратното, много неща има в магазина, които не са качено в сайта. За съжаление това е с почти всички подобни сайтове за онлайн продажби и ще ни принуждава да продължаваме да звъним и търсим реален контакт, за да се потвърди наличността на продукта, което от своя страна събира минуси за магазина.
Първият път си поръчах кафе машина. След около 2ч. получих обаждане от представител на Техномаркет \"Електронна търговия\", в която ми беше обяснено, че е имало оплаквания от продукта и че цялата серия има фабричен дефект и ми беше обяснено какъв  е този дефект. Прдложи да ми изпрати други варианти според моите предпочитания. До час получих на и-майл 2 предложения за продукти. Избрах си и попитах от кой магазин в София мога да си го купя тъй като ми трябва бързо до 2 дена и не ми се занимава с поръчки и чакане, и отново веднага ми беше отговорено, че ако поръчам онлайн кафе-машината, ми гарантират, че на следвашият ден до 13ч. тя ще бъде при мен.
На следвашяит ден кум 13:30ч. получих кафе-машината а на куриерската разписка пишеше, че идва от Техномаркет - Враца. Това ме впечатли много. Кафе-машината струваше 150 лева и за сега няма проблеми, въпреки че изглежда малко пластамсова.
Второта ми онлайн поръчка беше ел. кана, която получих за 1-2 дена.
Ще видим как ще е вбъдеще:)

За Технополис съм чувала много повече отрицателни критики. Вчера си купих 3 продукта на място от магазина и трите ги имаше обявени в сайта им на същата цена. Но като цяло имам повече доверие на Техномаркер, макар че както по-горе някой беше писал - все едни и същи са.
Greetings :)
Титла: Внимавайте при онлайн поръчки от ТЕХНОМАРКЕТ!
Публикувано от: Gotika в Януари 10, 2011, 04:22:51 pm
И аз сега погледнах в сайта на Техномаркет, където на Условия за онлайн пазаруване пише: \"
5% отстъпка при Online пазаруване. Отстъпката не важи за стоки в промоция, промо пакети и GSM апарати\".
Иначе то е ясно, че не няма да се набутат. Идеята е ти да си мислиш, че си на далавера :)
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: ninany в Януари 19, 2011, 06:46:55 am
Има Комисия за защита на потребителя, обръщайте се към тях, отзивчиви са. :-) Глобите са такива, че всеки търговец би се замислил.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: fishev в Януари 19, 2011, 03:16:37 pm
И какви са глобите в този случай Май пак се изказваш неподготвена Я хвани малко и прочети закона и посочи член и алинея за връщане и подмяна на стока Но чети внимателно ред по ред
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: Veselin в Януари 19, 2011, 09:21:11 pm
Сашкоооуу, Сашко... Това че си чел закона не означава, че си го разбрал. Същия закон действа перфектно в цяла Европа. Това, че ти не го спазваш си твой проблем.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: fishev в Януари 19, 2011, 10:35:42 pm
Попитах нещо конкретно ВеселинЧо но не получавам отговор И не повтаряйте непрекъснато как било в европа и света Всеки бил видял бил чул и тн Тук пишем за директна подмяна на стока и деистващия засега в България ЗЗП А ти си пиши за три годишна гаранция на дъна за лаптопи и колко били ефтини навън и колко били скъпи тук и как фирмите производителки ги раздават даром а тук видите ли сервизите били кожодери Все някой ще ти повярва някога може би А да ми пуснеш на меила например линк да си купя дъно за Тошиба за $65  и то от производителя За моя личен лаптоп е Искаш ли
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: snowbord в Януари 19, 2011, 11:44:19 pm
Това за Сашко Сашко много не го разбрах и беше излишен коментар за това ще го игнорирам (предполагам за мен се отнесе).  Закона много ясно съм го разбрал. Моля не замърсявай интернет пространството с излишното си присъвствие, Весе.  Трай си за да не се излагаш.  В Европа се намираме, с Европейски закони. Знам как е на запад и как действат там законите, същите които важат и тук.
Очевидно си ограничен но днес е твоят шанс да дойдеш една стъпка по-близо по твоя дълъг път към далечната за теб цивилизация.. да те открехна малко че в зашеметяващия и объркващ за теб западноевропейски свят търговците спазват законите без да е нужно да бъдят подсетени, за разлика от България, където имаме същите закони които важат и там, но тук и да им ги натякваш пак няма да ги спазят.


Сега, по същество... има развитие по случая.  След като ви понаправят на луди ги направете и вие.  След 3 седмици без радиатор и след многократни скандали с арогантния им персонал чието поведение граничи на незаконно, след 2 обаждания към КЗП и след многократно четене на Европейските и Българските закони както и тълкуването им от КЗП.... изпратих следния email и буквално след 15 минути получих телефонно обаждане от Техномаркет Европа (телефона не си го бях дал, явно са го изровили от рекламацията ми).
Очаквано но все пак изненадващо служителката на другия край НАСТОЯТЕЛНО ме ухажваше да дойда НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН за да ми заменят фабрично дефектната стока, БЕЗ ДА СЪМ СТЪПИЛ в сервиз, както те ще ви ИЗЛЪЖАТ че трябва ВИЕ да направите.

Поуката следва:
Запознайте се добре със законите и не им позволявайте да ви правят на маймуни!!! Техномаркет Европа СА НЕКОРЕКТНИ спрямо потребителските ви права.  \"Вземи им парите, пробутай им дефектна стока пък ги прати да се оправят сами из сервизите.  Потребителите ни нямат други права.\"  Това е мотото на Техномаркет Европа и това е асоциацията която неизбежно прави всеки потребител който се сети за техния бренд.

\"Така ни е наредено от горе\" ми бе обявено от една служителка която отказа да даде името си за да знам кой ме прави на луд.  В най-добрия случай ще тълкуват законите изцяло в тяхна полза и ПАК ще се пробват!

Имаме проблеми като потребители само защото всезнаещи а всъщност доста неинформирани хора като Весето си позволяват да ги малтретират.

НАТИСКАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТЪРГОВЦИ ДА БЪДАТ КОРЕКТНИ!! С ТРАЕНЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!  Не ходете по НИКАКВИ СЕРВИЗИ! Тяхна е отговорността да ви поправят, заменят или върнат парите за дефектната стока.  Имате И ПРАВО да се договорите за отбивка от цената, както и да се покрият разноските ви за транспорт (разпитайте КЗП).  С ТЪРГОВЕЦА сте сключили договор, не със сервиз! Те да се оправят, това е ТЕХЕН проблем, не ваш!!!  Това са ВАШИТЕ ПРАВА!

При въпроси, звъннете на КЗП.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: snowbord в Януари 19, 2011, 11:49:34 pm
e-maila който изпратих:
----------------------------

Ето Ви доразработен вариант, който на практика е готов да се препрати на съответните органи, медии и пр.
Ще се зарадвам ако в края на краищата обслужите клиентите си по адекватен начин и се грижите за минимализиране на тяхното неудобство и губене на време с Вас в бъдеще.
-------
На 19/12/2010 бе закупен маслен радиатор марка NEO от „Техномаркет Европа“, клон „Цариградско Шосе“.
Дефект:
Когато духалката е включена целия радиатор вибрира.
При включване на масления радиатор и при достигане на определена температура, целия радиатор трака много силно.  Това е на лице от първата експлоатация на радиатора.
Перката на духалката е небалансирана и е причината за вибрациите, следователно кара фабрично лошо поставените нагревателни елементи в радиатора да се удрят в корпуса и да причиняват силният шум.
 
Проблеми създадени от търговеца „Техномаркет Европа“, клон „Цариградско Шосе“
Радиатора беше закупен на 19/12/2010 от Техномаркет Европа, Цариградско шосе и върнат в магазина за рекламация в изправен търговски вид, при първа възможност на 23/12/2010, ползван само до установяване на проблема.
Още с влизането в магазина и преди да обсъдя проблема на радиатора с отдел рекламации ми се нареди да се оправям сам със сервиза на ел. уреда.  След настояване от моя страна имах щастието да разговарям лично с дамата управляваща съответния раздел за ел. уреди която се бе опитала да ме отстрани от дистанция чрез радио станцията на охраната на самия вход на магазина.
Иск за името на служителката която нареди това като единствено мое право и следователно погазвайки законните ми права Техномаркет да поеме отговорност за продаден от тях фабрично дефектен уред бе категорично отказано.  След време, разговор по телефона отново потвърди становището на въпросната арогантна служителка.
След дебат със въпросната служителка без име на Техномаркет Европа, търговеца се съгласи да поеме отговорност за рекламация по нежелания от мен метод – ремонт на фабрично дефектната стока.  Правата ми за а) замяна, б) връщане на заплатената сума за дефектен уред бяха категорично неуважени.
След 3 седмици зимни условия на -15 градуса, на 11.01.2011 приех обратно радиатора от Техномаркет Европа след обслужването му от техен сервиз.  При прибиране у дома включих въпросния радиатор който отново изрази идентични дефекти – вибрации и силно тракане.  След телефонно обаждане на сервиза установих че перките не са в наличност и че на практика е било невъзможно да се извърши нужният ремонт.
 
Проблема ми с уреда и качеството на обслужване от търговеца
Това е фабричен дефект. Техномаркет отказва да приеме това като фабричен дефект и настоя да се отремонтира.  Сервиза няма налични резервни перки които потенциално ще намалят тракането, но позицията на нагревателния елемент който фабрично е неблагоприятно поставен не може да се промени, следователно в бъдеще при налична вибрация тракането ще се възвърне.
Не смятам че съм длъжен да нося отговорност за дефектна стока продадена от Техномаркет на краен потребител.
 
Мерки които ще бъдат предприети от тук нататък
Два разговора са вече водени с КЗП и са записани с идеята подобряване на Вашето качество на обслужване.  Този текст ще се ползва като чернова при пускане на жалба в КЗП.
Текстът ще се препрати на главния Ви офис, Омбудсмана който регулира КЗП и след превод, препрати на съответните Европейски власти с идеята уточняване защо на практика Българсият потребител е лишен от правния си избор как да се осъществи рекламацията на фабрично дефектна стока.  Текстът също ще се публикува в медии като Активни Потребители.
 
Очаквайте ме тези дни с иск за поредната рекламация която Вие трябва да решите как да изпълните знаейки че Вашият сервиз няма налични резервни части за ремонта на дефектния уред.  За всеки страничен наблюдател би било много ясно че уреда бе върнат с идеята да не изтечат 30-те дни през които трябва да се разреши рекламационният дефект, имайки в предвид че бе невъзможно уреда да бъде отремонтиран поради липса на резервни части.
КЗП потвърди че отказ на приемане на този иск за рекламация е достатъчен да бъдат сезирани, след описание на случая (препращане на този текст).  Вие ще получите Карбоново Копи на e-maila когато бъде изпратен на горепосочените органи.
 
С уважение,
Моето име
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: snowbord в Януари 20, 2011, 01:08:12 am
Приятелю продадена ми е ФАБРИЧНО ДЕФЕКТНА СТОКА. Това че ти си свикнал на второкачествено обслужване означава че именно хора като теб дърпат държавата ни на долу. И споко, ще ходя до UK когато си искам и за колкото си искам, с високоплатена работа, ти мен не ме мисли. Помисли си ти как живееш в тази държава, твоята околна среда, качеството ти на живот и как позволяваш да ти газят ПРАВАТА ежедневно, същите които и в UK важат, които в случая са;

1. Връщане на парите
2. Замяна (което бе редно в случая)
3. Ремонт
4. Отбивка от цената

Попита ли се отворко защо всъщност категорично ми отказаха останалите 3 права? По-скоро ВСИЧКИТЕ 4 като се пробваха да ме пратят директно на сервиз без да поемат ЗАКОНОВАТА ОТГОВОРНОСТ да въведат рекламация в регистъра си, което би значило че не мога да си искам парите обратно след 30 дни ако не отстранят проблема.
Това всъщност ми се случи защото ми върнаха радиатора  НЕОТРЕМОНТИРАН.  Оказа се че сервиза нямал резервната част но това не ги спря да ми го върнат в същия вид в който им го предадох.  Ако трябваше да чакат тази част да бъде доставена, щяха да минат 30 дни и за това предполагам ми се върна предсрочно.

От къде на къде аз да търпя главоболия, разправии, разноски, търчане и студ за чисто нов продукт закупен с фабричен дефект?  Това е коледен бонус от Техномаркет за който не съм си дал парите.  Щом на теб ти харесва, прави го но не разговаряй повече с мен.

Това че ти си свикнал на мизерия, че не си отстояваш правата и не ти прави впечатление в каква кочина живееш всеки ден (поради това че възприемаш неспазването на законите за нормално) не значи че цивилизованата част от населението трябва да толерира непоносимо отношение от търговците, камо ли да взима съвети от незначими и ограничени личности като теб.

Между другото се занимавам именно с търговия и много добре знам какво значи качествено обслужване на клиенти, техните права и това как грижата за клиента е най важното нещо при поддържане на един бренд, привличане на нови клиенти и склонноста на един клиент да купи от теб повторно.

Не е лошо да попътуваш малко, белким почнеш и с прибори да се храниш.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: snowbord в Януари 20, 2011, 01:27:33 am
Приятелю продадена ми е ФАБРИЧНО ДЕФЕКТНА СТОКА. Това че ти си свикнал на второкачествено обслужване означава че именно хора като теб дърпат държавата ни на долу. И споко, ще ходя до UK когато си искам и за колкото си искам, с високоплатена работа, ти мен не ме мисли. Помисли си ти как живееш в тази държава, твоята околна среда, качеството ти на живот и как позволяваш да ти газят ПРАВАТА ежедневно, същите които и в UK важат, които в случая са;

1. Връщане на парите
2. Замяна (което бе редно в случая)
3. Ремонт
4. Отбивка от цената

Попита ли се отворко защо всъщност категорично ми отказаха останалите 3 права? По-скоро ВСИЧКИТЕ 4 като се пробваха да ме пратят директно на сервиз без да поемат ЗАКОНОВАТА ОТГОВОРНОСТ да въведат рекламация в регистъра си, което би значило че не мога да си искам парите обратно след 30 дни ако не отстранят проблема.
Това всъщност ми се случи защото ми върнаха радиатора  НЕОТРЕМОНТИРАН.  Оказа се че сервиза нямал резервната част но това не ги спря да ми го върнат в същия вид в който им го предадох.  Ако трябваше да чакат тази част да бъде доставена, щяха да минат 30 дни и за това предполагам ми се върна предсрочно.

От къде на къде аз да търпя главоболия, разправии, разноски, търчане и студ за чисто нов продукт закупен с фабричен дефект?  Това е коледен бонус от Техномаркет за който не съм си дал парите.  Щом на теб ти харесва, прави го но не разговаряй повече с мен.

Това че ти си свикнал на мизерия, че не си отстояваш правата и не ти прави впечатление в каква кочина живееш всеки ден (поради това че възприемаш неспазването на законите за нормално) не значи че цивилизованата част от населението трябва да толерира непоносимо отношение от търговците, камо ли да взима съвети от незначими и ограничени личности като теб.

Между другото се занимавам именно с търговия и много добре знам какво значи качествено обслужване на клиенти, техните права и това как грижата за клиента е най важното нещо при поддържане на един бренд, привличане на нови клиенти и склонноста на един клиент да купи от теб повторно.

Не е лошо да попътуваш малко, белким почнеш и с прибори да се храниш.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: snowbord в Януари 20, 2011, 01:37:54 am
След един емайл към Техномаркет Европа в който обясних че следващите ми стъпки биха били да отида при КЗП, Омбудсмана, както и Европейските институции които бих искал да ми изяснат защо пак в България нещо не са разбрали търговците и потенциално самите КЗП, служителка от Техномаркет Европа ми се обади лично по телефона не повече от 15 минути след като бе изпратен дадения емайл, за да ме поканят да си сменя дефектната стока с нова, на следващия ден ако може.  Това е точно 1 месец след покупката на фабрично дефектния радиатор, прекаран на -15 градуса, компенсация за което няма да получа.

BeTaTesTeR, повече гък да не съм чул от теб докъто не те заговоря отново.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: ninany в Януари 20, 2011, 07:52:25 am
Така и трябва. В Европа е така. Честито!
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: Veselin в Януари 20, 2011, 12:31:32 pm
Здравейте!

Днес бях в магазин Техномаркет.
Въпросът ми е следния- защо ВСИЧКИ преносими комтютри са с 1 година гаранция?
Един по един съм ги гледал. Само едно Fujitsu беше с две.
Да пишат само, които знаят.
Аз знам, интересно ми е да видя и други мнения.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: fishev в Януари 20, 2011, 08:16:56 pm
Интересен въпрос Това на табелките с данните ли го пише или попита консултантите Преди малко им гледах саита и на няколко произволни марки и модели пишеше пък :стандартна гаранция две години Нямах нерви да гледам всички Предполагам ако е на табелките че някой  в офиса е направил шаблон на компа за тези етикети и променят само марка модел и праметри са по лесно
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: BeTaTesTeR в Януари 20, 2011, 09:19:13 pm
snowbord след като имаш така високоплатена работа в UK защо не си купи по-хубав радиатор,някое Delonghi щеше да заспи и нямаше да имаш никакви проблеми?Както сам си написал \"фабрично лошо поставените нагревателни елементи в радиатора да се удрят в корпуса и да причиняват силният шум\" и също \"но позицията на нагревателния елемент който фабрично е неблагоприятно поставен не може да се промени\" става ясно,че концепцията е сбъркана още при проектирането на уреда,тоест твоя радиатор не е дефектен и дори да ти го сменят с нов и той също ще работи по този начин.Най-вероятно затова от магазина са ти отказали обслужване защото всичките радиатори работят така и това не се смята за дефект.Или с прости думи си получил толкова за колкото си платил.Не може да очакваш друго от марка която дори няма интернет сайт.Обаче си се усетил,че си купил боклук и се вдигаш врява и се опитваш да изкараш магазина виновен затова,че не знаеш какво да си купиш.Затова трябва да се мисли хубаво преди да се купува.Наскоро аз си купих климатик и въпреки,че моята работа не е така високоплатена като твоята в UK,дадох повечко пари за тоя климатик,обаче за сметка на това не трака,не тропа и не се образуват буци лед по външното тяло и въобще си работи идеално и аз съм си доволен.А можеше да спестя тогава и да си купя доста по евтин климатик и като почнат проблемите да ходя и да се жалвам по магазините като теб защото просто машината за толкова пари толкова си може.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: snowbord в Януари 21, 2011, 02:36:41 am
betatester:

Братле въпроса е принципен.  Прецених радиаторите за качество функции и пр, и си взех решение.
Темата за качеството не би била фатална ако имаше качество в обслужването на магазина.
Не ми се обяснява или заяжда, хич даже.  С уважение, не съм ти чел поста но евала че спориш.  Без дебат няма отговори.

Темата в края на краищата е за качеството на обслужване и спазване на потребителските ни права, не какво качество е стоката.  Качеството на стоката е проблем на търговеца като подбира стока за продан, не наш!  Той си преценява покупателната способност на клиента, прави сметка колко ще изкяра от дадена стока и какъв процент ще му е главоболие (рекламации от ниското качество).  Това е риск който ТЪРГОВЕЦА поема и как решава ТЪРГОВЕЦА да се справи с проблемите които възникнат от съмнителното качество е това което в момента дискутираме.

Мога до зора да ти се обяснявам и философствам но просто искам да си грея петите на тихия ми радиатор (вече сменен с нов, 1 месец след покупка, без да съм стъпил в сервиз, въпреки че беше на сервиз който го \"отремонтира\").

Между другото останах с впечетление днес че самия персонал не знае законите, а само папагалстват каквото им се каже от шефовете.  За това и толкова уверено го репетират - \"Имате 3 дни за рекламация при нас, после на сервиз\" се каза на честит неинформиран нов клиент.  Да ама не. Това не важи от 2007.  Персонала ме изгледа тъпо, като знаят че точно в този момент ми правят рекламация - замяна с нов, 1 месец след покупка.

Шефовете знаят, но се пробват. Отдел рекламации знаят, но това им е наредено да правят отгоре.  Персонала си няма от представа от реалните ви права защото им е казано какво да казват.
Това е ситуацията.
Вие какво правите по случая това да се промени?
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: snowbord в Януари 21, 2011, 02:47:45 am
Между другото Карфур дават 9 дни безпроблемно връщане на стока, а там цените са си много на ниво.  Практикер също са либерални спрямо връщането. Не се занимавайте с търговци които все още изживяват постните мутренски години.

И сега 3 въпроси с отговори.
-Като се сетите за Мултирама какво си мислете?
-Ние разбираме от компютри.

-Като се сетите за Карфур какво си мислете?
-Ниски цени, добро обслужване на клиенти при възникнали проблеми със стоката.  Може да се връща до 9 дни.

-Като се сетите за Техномаркет какво си мислете?
-Тук таме има далавера но обслужване на клиенти и права - гола вода.  Главоболия.  Връщане или замяна на (дори продадена дефектна) стока - абсурд.  Изостанала фирма.


Ето това е стойността на тези брендове в момента, а бренда се гради от контакт с хората.  Би било очаквано един добър мениджер постоянно да си дава сметка за това основно нещо в бизнеса си, при наличието на свито потребление и вече слава богу добра конкуренция.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации - никакъв шанс
Публикувано от: ninany в Януари 22, 2011, 11:49:38 am
http://www.razkritia.com/77604/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0/
Титла: Климатик от Техномаркет
Публикувано от: ninany в Януари 22, 2011, 11:50:08 am
http://www.razkritia.com/77604/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0/
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: ninany в Януари 22, 2011, 11:51:27 am
http://www.razkritia.com/77604/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0/

Какво ще стане с гаранцията?
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: ninany в Януари 22, 2011, 11:52:29 am
http://www.razkritia.com/77604/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0/
Титла: TEХНОМАРКЕТ - ЛУДНИЦА!
Публикувано от: ninany в Януари 22, 2011, 11:54:22 am
http://www.razkritia.com/77604/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0/

Какво ще правят клиентите, които са закупили стока, кой ще поеме гаранцията в този случай?
Титла: TEХНОМАРКЕТ - ЛУДНИЦА!
Публикувано от: fishev в Януари 22, 2011, 02:29:07 pm
Като нацвъка този линк по всички теми по добре ли ти стана Това е стара новина Преди 4-5 години Техномаркет пак беше продаден на сегашните собственици И какво стана Продължиха да работят И увеличиха броя на магзините Нали не си мислиш че ако се продаде веригата магазини и вече няма да ги имаВярно няма да можеш да отидеш да опъваш нервите на търговеца защото имаш това право по закон  Ей така ще изчезнат за една нощ Дори и да изчезнат ще останат сервизите който обслужват техниката Ще отидеш там и може и да ти се разреши проблема по бързо  За да си по спокоина ще ти кажа че Лидъл купиха магазини Плюс И поемат подмяната на техника закупени от тези магазини колкото и малко да са продавали
Титла: TEХНОМАРКЕТ - ЛУДНИЦА!
Публикувано от: ninany в Януари 22, 2011, 07:36:06 pm
За Лидл и Плюс не ме е грижа. Не ме е и грижа кой ще купи ТМ, а и не мога да гадая. Трябва да се подсигурим.
P.S.: Погрижи се за понктуацията и \"й\" може да поставяш, където трябва, ако искаш да се грижиш за спокойствието ми. Държа и на правописа.
Титла: TEХНОМАРКЕТ - ЛУДНИЦА!
Публикувано от: fishev в Януари 22, 2011, 07:51:49 pm
Ще се погрижа за пОнктуацията(цитирам те дословно) И другата буква ще се науча да слагам Ама това ще стане есента като се запиша да си завърша 8 клас Потърпи още малко за правописа Дотогава се подсигурявай ама незнам за какво ще :)
Титла: TEХНОМАРКЕТ - ЛУДНИЦА!
Публикувано от: ninany в Януари 23, 2011, 11:42:57 am
Все пак внимаваш, това исках да проверя. Зная как се пише, беше уловка.  Т.е. научи се да използваш точки, запетайки, където трябва, за да спазваш и езиковите закони. Има и такива.
  Другата буква - \"й\" се учи в 1-ви клас, а не в 8-ми. Има и правописни речници, за който се съмнява в нещо, но ти явно си винаги сигурен в себе си. Има и тълковни, ако не знаеш значението.  Проблемът ти е, че си вярваш и не проверяваш информацията.
 P.S. Моля всички за извинение, не беше по темата.
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ и рекламации допълнение
Публикувано от: ssv в Февруари 16, 2011, 09:13:55 pm
Здравейте,

Лятото си купих тв от техномаркет,  преди около месец започна да се изключва сам, занесох им го в сервиз, уж щяха да го оправят до 1 седмица, а станаха малко повече от три..Преди 3 дена си го взех, уж готов, поправен със сменена платка, но днес отново се получи същия проблем, пак трябва да им го нося.Понеже в гаранционните условия е написано, че имам право да претендирам да ми върнат парите минимум 30 дни ако не успеят да го поправят, та бих искал да попитам как се смятат тези 30 дни, от началото на ремонта предния път / което мисля, че е правилно, понеже проблема е един/ или ще започнат от утре да ги смятат наново???
Титла: Подмяна на уред
Публикувано от: ssv в Февруари 16, 2011, 09:14:50 pm
Здравейте,

Лятото си купих тв от техномаркет, преди около месец започна да се изключва сам, занесох им го в сервиз, уж щяха да го оправят до 1 седмица, а станаха малко повече от три..Преди 3 дена си го взех, уж готов, поправен със сменена платка, но днес отново се получи същия проблем, пак трябва да им го нося.Понеже в гаранционните условия е написано, че имам право да претендирам да ми върнат парите минимум 30 дни ако не успеят да го поправят, та бих искал да попитам как се смятат тези 30 дни, от началото на ремонта предния път / което мисля, че е правилно, понеже проблема е един/ или ще започнат от утре да ги смятат наново???
Титла: хладилник Аристон
Публикувано от: Асен Ненов в Февруари 22, 2011, 06:57:11 pm
Късно се включвам и понеже не мога да помогна с това, поне да покажа, какво означава за потребителя да има голям хладилник. Връзката хладилник-отпадък е пряка, защото когато пълним high-tech хладилник с размер 2,5 пъти по-голям от нужния ни, тогава вероятно изхвърляме 3-5 пъти повече опаковки в околната среда. Тези опаковки се изнасят от големите градове, в които живеем и се депонират (модерна думичка, различна от “рециклират”) из примитивни сметища в стил “купчина боклук”. Тези сметища генерират миризово замърсяване, парникови газове, проникват в подпочвените води и карат намиращите се наблизо общности да плащат повече за здравеопазване.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: lacezarasia в Март 11, 2011, 11:28:39 am
купих си лаптоп от въпросния магазин в софия на бул. европа. оказа се, че не си вижда видео картата. върнах го още на другия ден момчетата които продават този вид техника казаха, че няма никакъв проблем с драйверите. извикаха шефката на отдела и тя без дори да погледне дисплея даде диагноза: некачени дрйвери и понеже ми беше вече писнало от спорове затворих всички приложения и я помолих да ми покаже как се проверяват драиверите..., ами не знаеше. въпреки това не подмениха боклука с друг, а го изпратиха в сервиз. ако някой може нека публикува закона. не купуваите от техномаркет и цените са им раздути.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: mipopov в Март 11, 2011, 04:21:03 pm
http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: BeTaTesTeR в Март 11, 2011, 05:56:24 pm
Я кажи точно какъв е лаптопа,коя марка и кой модел?
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: BeTaTesTeR в Март 11, 2011, 10:20:20 pm
Мислех да ви изчакам да отговорите и тогава да ви оплюя за некомпетентността,но не ми се чака повече и затова ще го направя сега.
По всяка вероятност сте си купили лаптоп с две видеокарти.Едната вградена в контролера на процесора и друга която е по-мощна за графичноемки приложения.Идеята е да се използва вградената карта когато сте на батерия защото е по-икономична откъм енергия,а когато пуснете някоя игра да се включва мощната видеокарта.Обаче като влезете в Device manager се вижда само вградената карта дори и да са инсталирани всички драйвери.Настройки за мощната видеокарта има в контрол панела,където можете да настроите кога да се използва тя.Вие как точно разбрахте ,че лаптопа \"не си вижда\" видеокартата?Ако лаптопа е с една карта единствения вариант да не я виждате е да не са инсталирани драйвери,ако има някакъв хардуерен проблем с картата операционната система изобщо няма да ви се зареди и няма как да разберете ,че лаптопа \"не си вижда видеокартата\".Но вие виждате само вградената карта ,а не тази която пише в характеристиките и затова без изобщо да се замислите бързате да вдигате врява в магазина,а всъщност проблема е вашата некомпетентност и нежелание първо да проверите дали проблема не е във вас преди да обвинявате другите.Защо изобщо си купувате тоя лаптоп \"боклук\" след като не можете да го ползвате,не ви трябва според мен.Представям си какви шеги и подигравки са си правили за ваша сметка служителите в сервиза.Мен много би ме било срам.
Аз също преди няколко седмици се сблъсках с такова животно.Един приятел си беше купил такъв лаптоп.И аз първоначално гледах като изпаднал и не стоплях какво става и много лесно можех да му кажа:\"Приятел,прецакали са те нещо с видеокартата\" и да го пратя да се разправя като вас в магазина.Обаче вместо това се напънах малко да проуча по-подробно и след кратко търсене в интернет ми стана ясно каква е работата.Но аз винаги проверявам всичко и чак когато съм 100% сигурен,че проблема не е в мен тогава отивам да тормозя другите за да не се излагам като вас.И сега познайте какво ще стане,ще ви върнат лаптопа в същото състояние с подигравателна усмивка и ще ви обяснят,че работи перфектно.
Титла: И Техномаркет не знаят закона!
Публикувано от: mipopov в Март 12, 2011, 06:34:04 am
Не всички имат време да се занимават като теб, затова разчитат на служителите в магазините, които със своята \"компетентност\" да им помогнат. А и те затова са там, за да са в услуга на потребителя, а не просто за да си вземат заплатата...
Титла: Рекламация на лаптоп
Публикувано от: marlov в Март 24, 2011, 10:02:02 am
Купих лаптоп от Техномаркет.Поради поредена букса/фабрично/ му беше направен гаранциоонен ремонт/беше подменено дъното/.Две седмици след този ремонт лаптопа отказа да работи и отиде на втори едномесечен ремонт.След ремонта/втория/ лаптопа все още не работи нормално-има хардуерен проблем.Въпросът ми е имам ли право да поискам замяна на компютъра или трябва пак да го дам за ремонт.Това означава ,от седемте месеца през които го имам той ще престои 3 месеца в сервиза и няма никаква гаранция ,че ще ми го върна напълно изправен.На всичкото отгоре плащам за интернет достъп който не мога да ползвам поради липса на друг компютър.
Титла: Рекламация на лаптоп
Публикувано от: Alexander в Март 24, 2011, 11:55:20 am
Здравейте,

Имате право да искате замяна от търговеца. Вие сте направили рекламация още в началото след покупката, доколкото става ясно. Търговецът е избрал възможността да направи поправка(вместо замяна), което е негово право. След това е последвала поредна поправка.

Според чл. 124 от Закон за защита на потребителите имате възможност да претендирате следните варианти:
1) възстановяване на заплатената сума
2)отбив в цената
3)извършване на ремонт
4)замяна на стоката с друга

Обяснете на търговеца това си право, а също така и факта, че явно ремонтите не дават необходимия резултат. Смятам, че ще получите съдействие.

Поздрави.
Титла: Рекламация на лаптоп
Публикувано от: severfen в Март 24, 2011, 01:25:57 pm
marlov - можеш да поискаш, но дали ще получиш?
Alex - нека да ви напомня, че претендирането не задължава търговеца. То само го запознава с желанието на клиента, но НЕ го задължава.
marlov - ако опита за договорка с търговеца се провалят имаш следния вариант - да отправиш втора рекламация. Но не рекламация за дефект на лаптопа, а рекламация за не коректено извършен ремонт. Има съществена разлика. Ремонти търговеца може да ти извърши колкото си иска. Неуспешни опити за отстранявана на дефект два (не е посочено като цифра в закона). Ако търговеца не успее да отстрани дефекта за два ремонта, тои попада под заплаха от други инстанции, защото закона го задължава тои търговеца да има работещ сервиз за отстраняване на дефекти. Ако няма не може да продава.

Прочети http://www.kenanoff.com/blog/archives/190 доста добре е описана процедурата за рекламация на стока.
Титла: Рекламация на лаптоп
Публикувано от: marlov в Март 24, 2011, 02:46:13 pm
Благодаря за отговорите! Междувременно се консултирах за пражата си с Комисията за защита на потребителите и от там ми отговориха ,че имам пълно право да поискам замяна и аз ще го направя.Просто нямам нерви да чакам още един месец ремонт и да се чудя дали всичко след това ще е нормално.Иначе нямам никакви претенции засега към Техномаркет.Досега бяха много любезни и се надявам и след поредната рекламация да останат такива/все още не съм поставял въпроса за замяна/.Още веднъж благодаря и ще пиша за резултата.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: marinela markova в Август 16, 2011, 09:55:09 am
Mnogo bqla tehnika zakupih ot Tehnomarket , vsi4kata be6e za remont. Polu4ava6 ka6on , otvarq6 go, puska6 ureda --NE raboti. Otiva na serviz.Dava6 pari za novo polu4ava6 remontiran ured koito sled tova raboti 1 sedmica i pak na remont. Ot za6tita na potrebitelite mi otgovoriha ,4e po-dobre 4rez internet magazinite da se pazaruva, za6toto tam smenqt vednaga ureda.Zakonite v Evropa sa dale4e ot nas i zakon za za6tita na  potrebitelq NQMA
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: rumiana sabcheva в Септември 12, 2011, 12:01:38 pm
Закупих лаптоп от Техномаркет Севлиево.След една година се повреди.Взеха го за ремонт.Оказа се изгоряла дънна платка.Върнаха ми го.Работи два дни и пак се повреди.Казаха,че ще го ремонтират отново.Поисках да ми бъде сменен според закона за защита на потребителя ,имам това право с чисто нов.Бе ми отказано.Сега съм изпратила всички документи до комисията за защита на потребителя и чакам резултат,в тях ми е надеждата.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Plamen Nankov в Октомври 04, 2011, 09:41:08 am
Здравейте, преди две седмици си закупих ЛСД от Техномаркет, който се оказва че има дефект. Мога ли да го сменя направо или да забравя. Да си ходя по сервиз и т.нат?
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Bobi Deli в Ноември 04, 2011, 07:51:51 pm
taka eto i moiata odiseia.po internet si zakupix sony 32cx520 led tv nov model ot tazi godina.i taka pora4ax go na 31.10.2011 dokaraxa go na 02.11.2011 do tuk dobre.svarzax go i iznenada v dolnia lav agal ima 12sm.4erta ot dolo na gore ot IZGORELI PIKSELIna broi kam 200.......i zapo4nax da zvania.otna4alo ne iskaxa da go smeniat,posle se saglasixa da doide kurier da go vzeme na 04.11.2011.I doide denia i kam kraia si znaex 4e niama da doidat zvania na sa6tia 4ovek da pitam kakvo stava,toi vika vsi4ko e nared 6te doide kam kraia na denia.......xa....sled kato zatvorix gsm do 5 min mi zvani neizvesten nomer digam i edno momi4e bilo ot kurierskata firma neska kurier ne mojelo da doide za6toto tia mu kazala mnogo kasno za moia problem smisal da mine da vzeme TV-to........i zatova 6te doide v ponedelnik.laji na tarkaleta......za boga xora ne kopuvaite ot TEXNOMARKET DORI I PRES INTERNET....
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Nikola Aleksandrov в Декември 24, 2011, 12:25:32 am
Явно доста проблеми има с този ТМ Варна.
Отивам вчера и купувам плазмен телевизор Панасоник за почти 3000лв. Изрично казвам - искам запечатан непускан телевизор, да не е бил мостра. Ок - имали били 1 бройка.Взимам го нося го удома, влизам в сервизното меню и какво да видя? тои има навъртяни 1560 часа работа - около 3-4 месеца. Т.Е е бил мостра. Днес отивам в магазина и упревителя ми вика ,че съм нямал право на рекламация, но все пак потърси неразопакован ТВ ама се оказа ,че нямаа. Потърси и по малък (този е 50") и каза ,че било имало в Пловдив, но не се знае кога ще дойде до Вн. Обадих се веднага в КЗП и им обясних случая. От там ми казаха ,че мога да предявя рекламация въз основа на това ,че са ми продали не нова стока а употребявана.
Ще видим какво ще излезе но изгорял ще има и то няма да съм аз....
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА?!?!
Публикувано от: Zdravko Mihov в Февруари 03, 2012, 07:40:07 pm
Сами сте си виновни, след като сте изкупили най-големите боклуци от целия магазин.

Аз съм накупил сигурно 30 неща поне от там и досега едно не е сдало ефира, а можеби и 15 000лв стока съм накупил от Техномракет и всичко е супер.

Преди да пазарувате от такъв магазин, след като не разбирате нищо от техника и купувате боклуците на промоция, се конслутирайте със специалист черна техника който е ваш приятел и не работи в магазина и тогава купувайте.

А ако нямате пари и гледате да купите евтините боклуци на промоция, съберете свежи пари и тогава вземете нещо качесвено.

От както е създадена веригата пазарувам от там и засега всичко е супер все още нищо не е сдало фира !
Титла: ТЕХНОМАРКЕТ некоректни и нахални
Публикувано от: kdushev в Януари 06, 2013, 10:52:00 pm
 привет на всички които влизат в този форум . това лято си купих инверторен климатик панасоник от техномаркет. в началото на декември климатика се повреди отидохме да попитаме в магазина какъв е реда , там ни казаха да потърсим
техника . обадихме се , пристигна,  прегледа климатика и каза че е дефектирала електрониката. свали платката и каза че срока е до един месец . след нова година се обадихме на техника и тои ни каза че платката е поръчана но още не е пристигнала като разбира се вече мина един месец. отидохме в техномаркет и там ни казаха че е трябвало да регистрираме рекламациата в специална книга за рекламации в магазина. след като обяснихме на лицето отговарящо за рекламациите че сме идвали и са ни казали да тарсим техника, тои ни отговори че това не е вазможно и ни каза че това което казваме не означава че ние сме идвали в магазина и са ни посаветвали да тарсим техника.  или с една дума в скъпата ни родина потребителя се третира като лъжец а не като клиент. след като представихме всички документи от техника с съответните дати ни отговориха че от днешна дата ще трябва да броим срока от един месец. и това ако не е НАХАЛСТВО и ЗЛОУПОТРЕБА  от страна на техномаркет, здраве да е. НЕ КУПУВАИТЕ ОТ ТЕХНОМАРКЕТ. купуваите от малките фирми които се борят за своите клиенти и ти решават проблема в минимален срок. ЯВНО ТЕХНОМАРКЕТ НЯМАТ НУЖДА ОТ КЛИЕНТИ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ КЛИЕНТИТЕ СА ОСТАНАЛИ ДОВОЛНИ ОТ ПОКУПКАТА НА СТОКА В ВЕРИГА ТЕХНОМАРКЕТ.
Титла: Re: ТЕХНОМАРКЕТ некоректни и нахални
Публикувано от: Alexander в Януари 07, 2013, 04:09:54 pm
Здравейте,

Законът за защита на потребителите предвижда рекламациите на продукти да се предявяват пред търговеца или пред упълномощено от него лице. Във вашия случай, след като сте посетили магазина и от там са ви посъветвали да се обърнете към техника по-скоро би могло да бъде счетено, че става дума за упълномощено от търговеца лице (техника), тъй като именно от магазина са ви насочили към въпросния техник.

Що се отнася до регистрирането на рекламацията - според чл. 127 от Закона за защита на потребителите, търговецът е длъжен да поддържа регистър на предявените пред него и пред упълномощените от него лица рекламации, както и да вписва в този регистър подадените рекламации. В този смисъл не е редно Техномаркет да твърдят, че ВИЕ е трябвало да регистрирате рекламацията си след като това е тяхно законово задължение.

Съветвам ви да се свържете с асоциация "Активни потребители" на тел. 02/9890106 за допълнителна информация как да процедирате, ако продължавате да не получавате съдействие от търговеца.

Титла: Re: ТЕХНОМАРКЕТ некоректни и нахални
Публикувано от: Vlad777 в Април 14, 2013, 02:52:36 am
На 13.04.2013 бях доста време в Техномаркет Цариградско шосе, защото бяха продали на родителите ми употребяван телевизор, без да им кажат. Естествено никой не иска телевизор, който е работил като мостра 2 години. Видели са по-възрастни хора, които не разбират много и дай да им набутаме застоялата и амортизирана техника... Пордобно съм описал случката и наглото отношение на управителя, ако така може да се нарече тази пръчка: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=378783 (http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=378783)

Бях им лоялен клиент над 10 години, но повече нищо няма да си купя от ТЕХНОМАРКЕТ! Бягайте надалеч!
>:(
Титла: Re: Проблеми с Техномаркет
Публикувано от: prp в Март 14, 2014, 12:15:49 pm
Присъединявам се към хорото на Техномаркет. За съжаление с не малка сума за инверторен климатик 
Самсунг. Още от началото правеше проблеми климатика работи и спира ненадейно и дава код за грешка. В  книжката пишеше, че ако даде такива грешки да се обърнем към сервиза и така  и  направихме. В гаранционната карта имаше три сервиза но тогава  от ТМ ни дадога телефона на единия от сервизите и ние при  тях извършихме монтажа - "Вили 91" ЕООД. Голяма грешка. Дойдоха видяха кода на грешката на климатика и след няколко седмици дойдоха и уж смениха платката на външното тяло. Но пак даваше грешки явно не е било това проблема или въобще нищо не са сменяли некадърниците. Да не говоря  че за  всяко  идване  ни искаха пари за транспорт - 5 лв. наглите пoмияpи.  След първата година ги извикахме  за профилактика за да важи гаранцията и за това  ни взеха 40 лв. Зимата започна да дава още повече грешки климатика и пак ги извикахме и пак нищо не свършиха. После се оказа,  че дори не са ни въвели в гаранционната карта ремонтите. Още е в гаранция климатика и сега ни отказаха рекламация от ТМ. Сега ни отказват ремонт понеже  касовата и фактурата бележка била на юридическо лице а за юрид. лица гаранцията била 1 година. А защо на гар.  карта  пише 2години? Имат ли право да ни откажат рекламация?
Можем ли да се обърнем към защита на потребителите в този случай? Или трябва да ги съдим имаме адвокат по принцип но дали си заслужава?
Титла: Re: Проблеми с Техномаркет
Публикувано от: Boogy в Март 25, 2014, 04:20:27 pm
Здравейте,

ако сте взели фактура на фирма при покупката, то тогава нямате право на законовата двугодишна гаранция. Тя е само за потребители физически лица. За фирмите важат правата от търговската гаранция. Също така, жалба в Комисията за защита на потребителите няма да свърши работа, тъй като тя няма правата да съдейства на фирми.
Титла: Re: Проблеми с Техномаркет
Публикувано от: липсва липсва в Април 23, 2014, 08:13:27 pm
Здравейте,
посъветвайте ме как да постъпя виждам, че много хора са имали проблем като моя. Закупих климатик  от Техномаркет  с включен безплатен монтаж. След поставяне на климатика от техниците се указа, че той не работи и от там започват моите мъки вече 2 седмици. След установяване на повредата от едни техници на другия ден ми изпратиха други техници те потвърдиха, че климатика е повреден не работела някаква платка във външното тяло искаха да ми я подменят, но аз категорично отказах, как така нов климатик, който не е работил дори и секунда ще се поправя. Започнах да си търся правата всеки ден ходя в Техномаркет не искат да ми върнат парите нито да го подменят с нов от същия модел, ходих в комисията за защита на потребителите те ми казаха, че това не било техен проблем, къде да търся свойте права, посъветвайте ме ако някой е намерил решение на проблем с дефектни стоки. Благодаря предварително. :-[