Активни Потребители

Домакинство => Бяла техника => Темата е започната от: kermit в Октомври 20, 2008, 12:37:15 pm

Титла: липсващ консуматив за прасосмукачка в гаранция
Публикувано от: kermit в Октомври 20, 2008, 12:37:15 pm
Преди година си купих прахосмукачка Фагор с хепа филтър от Интермаркет-Варна. Продавач-консултанта ме убеди в предимствата и, като ми гарантира постоянно наличие на въпросните филтри, които освен това, според него се сменяли веднъж годишно. Когато обаче реших че вече е време да сменя филтъра, от Интермаркет ми заявиха че нямат филтър, даже вече не продават този модел прахосмукачка. Моята е още гаранционна-има 2 години гаранция. В гаранционния сервиз първо ми казаха че завода производител вече не ги произвежда, а после, че ако поръчат ще имам филтъра след 40 дни.
Дали имам право да рекламирам прахосмукачката на основание липсващ консуматив, при положение,  че гаранциите не обхващат консумативите, но пък без този филтър тя не може да работи.
Титла: липсващ консуматив за прасосмукачка в гаранция
Публикувано от: еlenaalex2 в Октомври 21, 2008, 07:34:27 pm
Не драги Kermit, нямате право.

Законът за Защита на Потребителя е доста бройлерски написан (какво да се прави - толкова могат бройлерите от НС, толкова правят), в него има доста много глупости, включително и много голям раздел за някакво \"временно ползване на недвижим имот\", което по нашему си е \"под наем\", но не е казано, дали търговецът е длъжен да предлага консумативи. То е все едно да си купиш кола и да не знаеш кой продава ремъци и филтри за нея.

По отношение на гаранцията на продуктите и условията около нея нещата в закона са дадени много усукано и неясно, само търпелив и разумен човек, разполагащ с доста свободно време, би могъл да прочете и да разбере как са нещата.

Ето ги бройлерите:
Титла: липсващ консуматив за прасосмукачка в гаранция
Публикувано от: kermit в Октомври 30, 2008, 01:49:12 pm
Даа,
точно така ми отговориха и от Комисията за защита на потребителите : \"Във Вашия случай не е нарушено правото Ви на информация, по отношение на стоката и нейните характеристики.Закупената от Вас стока притежава характеристиките, определени от страните по договора за продажба и е годна за употреба, за която служат потребителските стоки от същия вид.
С оглед на гореизложеното Ви съветвам да се възползвате от възможността , предоставена Ви от търговеца за доставка на въпросните консумативи. \"
Годна за употреба!!! Само дето скоро ще изгори заради задръстения филтър. И само дето търговеца сега  ми  обеща филтър след 40 дни, но не ми гарантира следващ такъв.
Грабвайте метлите....