Активни Потребители

Домакинство => Облекло и обувки => Темата е започната от: beboyan в Април 12, 2009, 04:51:55 pm

Титла: Aдидас / МОЛ София / \"високоволтов\" спортен панталон
Публикувано от: beboyan в Април 12, 2009, 04:51:55 pm
Здравейте,

Вчера си купих спортно долнище от Адидас България от магазина им в МОЛ София. Като се прибрахме и го облякох забелязах, че платът на долнището силно се наелектризира при нормално движение, а при тичане се създава силно статично електричество. Страшно е неудобно. На другия ден реших да върна в магазина долнището (електро възобновим източник). В магазина ми казаха, че най-много бих имал  възможност да си взема други стоки/стока до цената на долнището (97лв). Аз заявих, че в момента не чувствам необходимост от друга стока и изявих желание да ми възстановят заплатената сума и да им върна долнището (което е в запазен търговски вид с етикети и опаковка). Те отказаха категорично и не можели защото политиката на магазина им била да не връщат пари! Освен това на етикетите на долнището никъде не пише, че има статично електричество, нито пък има етикет на български език. Според мен стоката е опасна за ползване или най-малкото изключително неудобна и неприложима за ползване според указанията на етикетите (тичане = For Motion).

Моля дайте ми съвет как да процедирам, за да мога да си възстановя сумата?

Благодаря и приятна събота и неделя
Титла: Aдидас / МОЛ София / \"високоволтов\" спортен панталон
Публикувано от: еlenaalex2 в Април 12, 2009, 06:45:57 pm
Формално погледнато, търговецът не е длъжен да Ви върне парите. У нас не е забранено да се продават дрехи, които създават статично електричество - 90 % са такива. Също така не подлежи на замерване, коя дреха създава \"много\" и коя \"малко\" електричество. Но опитайте да вземете нещо друго срещу замяна - пожелавам Ви успех.
Титла: Aдидас / МОЛ София / \"високоволтов\" спортен панталон
Публикувано от: dobi4eto в Април 14, 2009, 11:40:34 pm
аз пък имам едно горнище на Adidas (полар), купенo от e-bay, което \"генерира\" доста статично, но честно казано не е некомфортно за носене, понеже аз слагам памучна тениска отдолу.. просто не бива да се извършват PC ремонтни дейности с него
има общо 3 етикета 1 горе и два долу в страни  - на един от тях пише 100% POLYESTER..

за спортно долнище най-удачно е да се заложи на 100% памук, ето че понякога новите клима куул и т..н материи не са толкова добри..
наскоро си купих намалено на 50% памучно долнище rbk от магазина на улица пиротска (търговската й част) от 80 на 40 лева и съм много доволен, супер комфортно е!
Титла: Aдидас / МОЛ София / \"високоволтов\" спортен панталон
Публикувано от: реалист в Юни 03, 2009, 09:41:30 pm
това направо ме хвърли в тъч даун. ами като е 100% полиестер вероятността да наелектризирва е ясна .при памука не става така. просто трябва да се гледат етикетите това е .
аз се чудя как въобще искат да ви го сменят .ами изберете си друго защото ще си останете с долнището. реалността е такава даже са много коректни като са ви предложили този вариант.