Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Ginev

Страници: [1]
1
Моята лична история все повече наподобява театър на абсурда,в който живеем всички по логиката\"Живота е сцена,а ние сме просто актъори\".кратка справка в Уикипедия само го потвърждава:
цитат:
\"Театър
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Театърът  е вид сценично изкуство, което се състои от изиграване на сценарии или истории пред публика, при което се използва съчетание от реч, жестове, музика, танц, звук и зрелище. В допълнение към стандартния разказвателен диалог, театърът може да се види под формата на опера, балет, мимика, кабуки, китайска опера, куклен театър и пантомима. В основата на драматичното действие стои КОНФЛИКТ, чието разрешение или неразрешение провокира размисъл. Целта на театъра е да предизвика у зрителите КАТАРЗИС.
В главните роли-
Вездесъщия EVN,самообявил се за съдник на милиони българи в рамките на своето феодално владение
и
моя милост(с малко\"м\")-провинциален актъор-аматъор в театро\"ЕбАСи ЖиВоТа\",а иначе-безправен роб на гръмОтвержеца Безгрешнии EVN

ВСТЪПИТЕЛНА ЧАСТ:
Дъълги години рАб Божии Петър си плащал редовно и без протест(както Боговете са повелили)ангарията(данък -десятък) на своето Слънце ЕВН,което го обгрижвало със светлина и топлина(понякога),а друг път(когато не слушкал) му пускало гръм и мълнии изпепеляващи и без това ненужната му покъщнина.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:
В един (уж) хубав ден,отивам аз чинно да се издължа на моето слънце ЕВН,защото Господ чака,но Божеството МИ-НЕ..и то,горкото си има своите нужди.Данъка,който му дължа,тъй наречения десятък(който и до днес стряска историците,като най-кръвожаден данък за българите в Османската империя) към днешна дата отдавна е \"надскочил\" обирджийския си размер от 10 % и вече спокойно може да се нарече 50%(петдесятък) спрямо моето скромно възнаграждение като крепостен.Разтоварвам се на касата,удовлетворен,че съм спомогнал за благоденствието на моето любимо божество.
Плащам си чинно и лихвите,защото не съм благоволил да прочета НЯКЪДЕ(то аз и не мога да чета)че Божеството МИ е наредило нов срок на издължаване.Но...и това не стига -В знак на особено благоговение,ЕВН ме дарява И с глоба в размер на 19лв,затуй че,цитирам:
\"...сумата е дължима поради разходите за създаване на организацията за прекъсване(!?)Събирането на просрочените вземания изисква допълнителни ресурси-служители,които осъществават контрол,анализират (!?),разработват и изпълняват цялата дейност.Възможно е все още НЯКОЙ да не е прекъснат,НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ НЕ Е ПРЕДИЗВИКАЛ допълнителни разходи за компанията(!?)\" Край на цитата,край и на чуденките ми,щот\' ми свършиха !
Сега...аз че съм прост,прост съм-щом съм крепостен :-) Но и с малкото гънки,които имам в наличност(предизвикани от малформация в детството ми-ритнал ме е кон) у мен възникнаха нЕкой въпроси дето напират и не ми дават мира да изхвръкнат навън.Те са:
1.КАК ТАКА евн ХЕМ НЕ МИ СПИРА ТОКА(СЪОТВЕТНО НЕ ПРАВИ И ДОП .РАЗХОДИ),ХЕМ МЕ ГЛОБЯВА! Може би за това,че някой е МИСЛЕЛ да ми дръпне шалтера,на този някой явно трепе да му се плати за...мислителството.Аааааяа..разбрах сега,то вероятно трябва и да съм им благодарен на ЕВН за това че не са ми спрели тока,а само са мислели да го сторят иии..просто ме глобяват
2.Защо тези \"мислители\" преди да ме санкционират не ми погледнаха досието(всеки има такова в ЕВН) за да видят,че аз съм РЕДОВЕН ПЛАТЕЦ И НИКОГА НЕ СЪМ ПРОСРОЧВАЛ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Даже и след като ЕВН САМОВОЛНО И ЕДНОЛИЧНО промениха сроковете за заплащане на ел енергия,аз продължих чинно да си плащам на същата дата,но вече с лихвите-БЕЗ ПРОТЕСТ!
3.И сега идва най-интересното-плащам 4 бр фактури за 4 електромера на една и съща дата.Учудването ми бе голямо,когато видях,че в само в две от фактурите(които са на стойност над 50 лв) има начислена такса \"за присъединяване към ел. мрежа\",а в другите 2 няма.Поразпитах мои познати и разбрах,че и при тях е така.
Въпроса съответно е:
Защо ЕВН третира(тази дума не ме кефи,звучи като ..\"ХЕИ третира инсекти\",обаче пък \"лежи\" в случая) по РАЗЛИЧЕН начин своите клиенти??? Може би толерира някаква по..особена част от населението,която и без това не е склонна да си плаща сметките,пък и \"бара\" жиците\"!
4.Защо ЕВН не уведомява своите клиенти( с които е в договорни отношения все пак) ПИСМЕНО за всяка промяна в сроковете,условията и пр
Естествено,на моята жалба до ЕВН не получих отговор(смислен) на поставените по горе въпроси,освен клиширания,цитирам:\"\"при неплащане на десет дни след крайния срок ЕВН ЕР има право да преустанови електрозахранването Ви\"

Генералния въпрос,според мен е:
Кой и защо допуска,чуждестранните компании от обикновени доставчици на услуга да се превърнат в рекетъори,диктуващи условията,реда и сроковете за плащане и изнудващи хората да ги спазват насила!

P.S. АКО НЯКОЙ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ КАМПАНИЯТА СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА НА  ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА И МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ,МОЖЕ ДА ГО СТОРИ НА АДРЕС :
http://www.causes.com/causes/574931-evn?m=9e2ea8b0

Страници: [1]