Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - mmur

Страници: [1]
1
Топлоснабдяване / Re: Електрон Комерс
« -: Ноември 22, 2007, 05:26:59 pm »
И аз се опитвах да пусна възражение до топлофикация чрез интернет, но не намерих къде.Затова я пуснах по пощата, с препоръчано писмо с обратна разписка. От фирмата за топлинно счетоводство получих отговор, но не и от Топлофикация. Сега съм пуснала нова, но чрез Комисията за Енергийно и Водно Регулиране, отдел \"жалби и работа с потребители\" Адреса е: София 1000 бул Дондуков 8
Доколкото съм запозната, те са длъжни да ми отговорят в 1- месечен срок, а ако жалбата ми не е в тяхната компететност,трябва да задължат Топлофикация да ми отговори.Така поне не си вземам годишната отпуска за да отстоявам правата си.

2
Топлоснабдяване / Re: Електрон Комерс
« -: Ноември 21, 2007, 11:54:54 am »
\"През настоящия отоплителен сезон хората, които ползват парно, ще заплащат еднаква цена на фирмите за дялово разпределение, след като между тях и \"Топлофикация\" беше подписан договор за въвеждането на основен пакет услуги. \"
 Нали точно за това говорим - че никой няма лигитимно сключен договор с Топлофикация. Защото обикновенно договора има 2 страни, които го подписват. И относно новите наредби за дялово разпределение, поне според мен те би трябвало да са анекс към договор - значи по пътя на логиката,Топлофикация и за тях трябва да изиска подписа ми.А иначе нямам нищо против да сключа един нормален договор - но договор в който е уточнена услугата, която ще ползвам, и цената, която ще плащам. И когато има промяна, да имам право да прекратя договора.

3
Топлоснабдяване / Re: Електрон Комерс
« -: Ноември 01, 2007, 11:29:01 am »
И аз имам проблем с Топлофикация-София, така че се присъединявам към мнението, че наистина трябва да спрем да плащаме и да си потърсим правата. Писах до платен сайт за правна консултация и тук цитирам писмото си до адвоката и отговора от него:
**********************************************************************************************************************************
Преди 2 дни си получих изравнителните сметки от Техем и установих, че имат да ми връщат само 6 лева, макар че по моите сметки бяха около 100. Та за какво става въпрос - от 5 години съм без парно, на камина, ползвам само топла вода. Действително сметката за подгряване на водата е намалена, но за сметка на това сумата за сградна инсталация е увеличена с около 80 лева. Оказа се, че вече е 40%, при 15% миналата година, 13% - по миналата, а в началото сме започнали на 10%. Жилището ми е на 1 етаж, под нас са мазетата, съседа до нас също не ползва парно - така, че на практика няма как да ползвам топлина от някъде, а тази която се \"отделя\" в жилището ми, въобще не може да ме стопли. И тъй като не съм подписвала договор с фирмата за топлинно счетоводство да заплащам такъв висок процент сградна инсталация, отказвам да плащам за услуга, която не ползвам.Моля за съвет къде да подам жалба и евентуално да заведа дело срещу топлофикация
*********************************
Здравейте,
Може би ще Ви се стори странно, но според мен е най-добре да потърсите решение на проблема като се обърнете най-напред към “Топлофикация – София”. Това може да сторите като изложите писмено Вашето становище и помолите за отговор. Така ще се запознаете с позицията на “Топлофикация – София”, която вероятно ще се поддържа, ако потърсите защита от Съда. На следващо място, може да се обърнете към Комисията за защита на потребителите, откъдето може би ще е възможно да получите информация за развитието на други сходни на Вашия случаи. При положение че “Топлофикация – София” наистина Ви начислява недължими суми, като най-надежден за Вас се очертава вариантът да предявите отрицателен установителен иск срещу Дружеството. Чрез този иск Вие ще поискате от Съда да се признае за установено спрямо “Топлофикация – София”, че Вие не й дължите суми за отопление на жилището Ви. В процеса ще следва ответникът “Топлофикация – София” да докаже, че за Вас съществува задължението за заплащане на консумирана от сградната инсталация топлинна енергия. В случай обаче, че желаете да си върнете платени вече на “Топлофикация – София” недължими суми за изтекъл период от време, за въпросния минал период ще трябва да предявите осъдителен иск за “неоснователно обогатяване” срещу Дружеството, но в този случай върху Вас ще падне тежестта да докажете, че не са били налице предпоставките за начисляване на суми за консумирана топлинна енергия.
******************************************************************
На жалбите ми до Топлофикация и фирмата за топлинно счетоводство просто нямам никъкъв отговор.Писах и до федерация за защита на потребителите/по I-мейла/, но и от там нямам отговор - просто глас в пустиня.Така че мненията и коментарите Ви ще ми бъдат от полза, какво още може да се направи.

Страници: [1]