Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - B.Trueger

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Трябва да се види гаражът има ли партида. Ако има - значи ВиК трябва да си влезе в задълженията. Ако няма - значи е общо. Плащането няма да ви се размине, но поканете съседа все пак той да плати сметката (отначало с добро !!!)

2
Топлоснабдяване / Re: Топлофикация София
« -: Февруари 22, 2010, 10:05:36 am »
Просто направете търсене в \"Гугол\" например с ключови думи П.КЪРЛЕВ ТОПЛОФИКАЦИЯ ИЗМАМА или др. подобни. Ще видите колко много хора са на Вашето дередже. Има и добри съвети за справяне със ситуацията.

3
Този постинг не е много по-стинг а е доста постен. И мисля, че \"плюшена фигура\" е доста фигуративно казано. ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА ДА ИГРАЯТ с каквото си искат, вместо да висят по цял ден пред компютъра и оставете общите условия на мира - без това никой не ги чете.

4
Не се учудвайте, че глобата е равна на вноските до края на договора - ВСЕЯДНОСТТА на мобилните оператори е известна. Аз мисля, че те си мечтаят да прибират глоби дори за 2,3 или 5 години напред, но не вярват, че хората ще се съгласят. Основният принцип на действие е: \"Да се оскубе патката без да кряка !\".

5
Не става само с едно голо подкрепяне. Трябва да се издири поименна разпечатка с гласуването на закона и да се види кои народни представители са гласували за него. Трябва да се направят срещи с тях и да им се потърси сметка (първо, разбира се, с добро). Този закон е явно в полза на дружествата и дялоразделителите и е явно във вреда на хората.
А и не се учудвам, че такава подписка тръгва от Габрово. Те са пословични и явно се скръндзят за едно 40 - 50 лв. месечно, при положение, че радиаторите ти са спрени. Ами че и дялоразпределителите И ТЕ СЕМЕЙСТВА ХРАНЯТ.

6
Други / Условия за ползване на форума
« -: Февруари 16, 2010, 12:15:08 pm »
Този сайт е направен за да се оплакваме един на друг. Аз го намирам за доста полезно.

Друг е въпросът, че доста от ползвателите (т.е. ползвателките :) ) на форума имат доста ограничен кръг от интереси. За около 40 % най-важното нещо е говоренето по телефона (и съответно ремонтирането му - то кой ли телефон може да издържи на толкова говорене), за около 15 % най-важното е, дали може да с връща веднъж купена стока (\'\'ама аз съм го обувала само веднъж\'\' - за панталон и \'\'ама аз само веднъж пържих в него\'\' - за тиган).

7
Стоки за бита / топшоп измама
« -: Февруари 06, 2010, 09:53:57 pm »
На шопите не може да се вярва. Имаше един, който не беше, и той не открадна нищо (Ж. В.)

8
Екскурзии / хотел ама хоте биляна несебър
« -: Януари 30, 2010, 05:26:28 pm »
Какво значи \"бот\" ?

9
Здравеите,
в дискусията се намесиха май хора , които не са технически компетентни (като г-жа \'\'Параон\'\' - която казва  - \'\'второ ти получаваш топла вода с такава температура с каквато минава и през тръбите на ниските етажи. Нали това е идеята на парното\'\'. Всъщност не е така - колкото по-нагоре отива водата, толкова по-студена става. Поради това, за првилно изчисление на задълженията се използват калоримери (уреди, които изчислява количеството вода по съответната температура). Тези уреди не се използват в България - тук т.н. \'\'разпределителни дружества\'\' (които са едни мърди и обирджии, защитени 100 % от закона) използват едни детски играчки, които те наричат \'\'топломери\'\'. На такъв топломер ако пръд . . . (с извинение), ще ти отчете 8 лв., най-малкото.

Не се занимавайте със задаване на въпроси за топлофикация и др. - празно губене на време. Сложете си един климатик, по икономично е, а с майките с деца и пенсионерите, които не искат да се откажат от парното - няма спасение - хорската тъпотия е БЕЗГРАНИЧНА !!!

10
Дървена тиква си Митко и това си е. Не увира!

11
Супер дискусия се завърза ! Разгледах схемата - и аз не съм голям специалист, но ми се струва, че именно кондензаторът 6.2 F прави преместването на косинус Фи. Всичко друго в показаната схема изглежда да обслужва светенето на индикаторните светодиоди.

Веднага ще Ви отговоря, защо не препоръчват включването на няколко устройства, за по-голям ефект.  Във всеки момент е необходим точно толкова капацитивен товар, колкото индуктивен товар е включен в мрежата. Претоварването в едната или в другата посока създава реактивен товар.

Друг е въпросът, дали въобще в тези устройства има кондензатор със стойност няколко фарада -  то е все едно в да твърдите, че в цигарена кутия има торбичка с 1 кг домати. (Не знам - може и да става - техниката се развива със всеки изминат ден, но повече ми изглежда на поредната ШАШМА !!! )

12
Изложеното в статията от гледна точка на Теория на Електротехниката е вярно. Действително индуктивните консуматори (т.е. всички уреди с електродвигатели и трансформатори) намалят фактор мощност или т.нар. косинус Фи. За компенсация е необходимо в същата мрежа да се включи капацитивен товар (т.е. кондензатори), който да премести обратно косинус Фи. Това се прави в промишлените предприятия, които работят с големи ел. задвижвания, напр. метало- и дървообработващи машини, заваръчни апарати и др.

Съмнявам се обаче, че в показаното на снимката устройство има някакъв кондензатор. За да се получи достатъчно изместване той би трябвало да тежи поне 0.5 кг. Подозирам, че в кутийката има само един слаботоков изправителен мост Грец, който да захранва индикаторния светодиод. Освен това диаграмата от файла ток.doc показва не преместване на косинус Фи, а просто изглаждане на неравностите на напрежението - това е друго, за това също е необходим сравнително голям кондензатор и не е сигурно, че намаля сметката.

Предлагам Ви да си купите едно такова устройство и след като го ползвате 2 - 3 месеца да споделите впечатления. Освен това би било МНОГО ИНТЕРЕСНО, ако отворите капачката и го снимате, след това да пуснете снимките тук.

редактирано: Забравих да допълня, че ако забравите включен изравнител на косинус Фи след като сте изключили индуктивните товари, то този изравнител ще измести косинус Фи в обратната посока и ще се получи точно толкова нежелан ефект, както и при индуктивните товари, но с обратен знак.

И още малко теория: реактивната енергия, която се генерира от индуктивни и капацитивни товари не се отчита от електромера, но тя натоварва проводите и носи топлинни загуби. Т.е. през зимата тази топлина (загубата) така или иначе се оползотворява, но през лятото това си е чиста загуба.

13
Други / Морален тормоз от Общината - ще ги съдя !
« -: Октомври 19, 2009, 10:09:08 pm »
Редактирано:
Все пак мисля, че Парнаджиите не са най-големите лайнари, все пак важи поговорката: \"Не е луд който изяжда баницата\". Мисля, че най-големите лайнари са депутатите, които са гласували съответните закони и наредби (там Енергетика, Дялови разпределители и др.). Моля ако някой има поименна разпечатка от гласуванията, да ми я предостави !!!

14
Добре, но: \"понеже отсъствали от основни лекции\" не е причината. Ако манталитетът или моралът не са налице, лекциите няма да помогнат.

15
Допълвам: имам нужда от още мезе !

Страници: [1] 2 3 ... 5