Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - genie

Страници: [1]
1
Искам да споделя премеждията си с въпросната фирма за мебели,като се надявам да помогна на тези от вас,които решат да пазаруват оттам.Въпросната \"КЪЩА НА МЕБЕЛИТЕ\" се намира на слеедния адрес:  София. ул. Бузлуджа, N 44 (до 5-те кюшета) .Харесахме мека мебел на сайта на фирмата.Цената беше 1256.00 лв(за мебели\"АЛКА\"на сайта).Отидохме на място да видиме мострата и да поръчаме мебелите.Това се случи в началото на м.ноември 2006г.Изришно попитах жената,която работеше в офиса(касиерка,продавачка,приемчик-незнам коя длъжност от всички,а можеби всички?!)дали ще получиме мебелите преди Коледа?-оговорът беше :\"Срокът за изпълнение и доставка е 25 работни дни от датата на поръчката!\".Елементарни изчисления показаха,че стоката трябва да е при нас на 19.12.2006г.От фирмата ме увериха че ще бъде така!В противен случай нямаше въобще да поръчвам мебелите оттам.Платихме капаро в размер на 700лв(50%)от стойността на поръчката-цената очевидно е завишена и няма нищо общо с обявената в интернет!!!Както и да е!
   На 19.12.2006г. не получих никакво обаждане от \"МЕБЕЛ ДИЗАЙН\".Изчаках 2 дни и позвъних.Отговориха ми,че камиона пътувал(от Полша) и че до 23-24.12 ще пристигне.На 23.12 позвъних отново,този път ми заявиха,че камиона още не бил тръгнал от Полша?!?!?!Що за идиотщини?!Не получихме мебелите за Коледа!!!Обещаха,че ще дойдат в седмицата между Коледа и Нова година!Познайте-пак не дойдоха!След това започнахме едно звънене : когато се обадиме в понеделник ни казваха,че ще дойдат в петък,в петък пък ни казваха,че ще дойдат в понеделник и т.н.Накрая ни писна(след 2 месеца и половина чакане) и решихме да отидеме на място и да развалиме договора.Неустойката според него е 0,04% на ден закъснение от стойноста на капарото-хахахахахахахаха,няма такава смешна неустойка!Всъщност целият им договор е супер смешен и изцяло противоречи на Българските и Европейските закони!!!   К О М П Е Т Е Н Т Н И Т Е  О Р Г А Н И  Д А  С Е  З А Е М А Т , М О Л Я!!!
 Отидохме в офиса на фирмата и там ни казаха,че камионът бил в Унгария.Питам-Кога ще пристигне в крайна сметка? Февруари,март,април....или може би другата Коледа?! Поискахме си обратно капарото + неустойка,която ако спазваме законите трябва да е капарото в ДВОЕН размер!!!  Казаха,че е абсурд и можем да си получим само капарото + неустойката по договор,която към момента беше около 10 лв. :)))))))))))))))!На всичко отгоре трябваше да чакаме и управителя на фирмата да се появи,че да си получиме парите?! На следващия ден развалихме договора,взехме си капарото,а за неустойката(от 10лв.)хич не се и сетиха,нито служителката нито управителя-СМЕШНИЦИ!
 Нямахме нито време,нито нерви да се занимаваме със съдилища,но определено ако системата ни не беше толкова тромава,щяхме да ги осъдиме!!!
 Един съвет - НЕ купувайте от там,каквото и да било!!!
Поръчвахме всичките си мебели от чужбина и всичко пристигна в договорения ден и час!
Проблема си е изцяло в \"МЕБЕЛ ДИЗАЙН\"или \"КЪЩА НА МЕБЕЛИТЕ\"-некоректни са!!!

Страници: [1]