Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - regular

Страници: [1]
1
Транспорт / Re: БДЖ
« -: Март 12, 2008, 07:48:34 pm »
Драга Ustata, не съжалявайте за нищо. :))) Ние пътувахме в същия влак в първа класа и направихме страхотна фотосесия на кирясалите седалки (смятайте, десенът на дамаската беше абсолютно неразличим!!!!!!) и закованите с дъски врати на тоалетните и в двата края на вагона. За пръв път пътувах в първа класа, но такава погнуса не бях изпитвала в нито един второкласен вагон. За справка надникнахме в съседния - там беше сравнително чисто, купетата бяха шестместни и имаше тоалетни. На запитването ми кое й е първокласното на тая първа класа и кой точно интериорен елемент оправдава съответната надценка, кондукторката, милата, взе да ми обяснява откога не били вземали заплати и как нерадостно живеели служителите на БДЖ.
На 29.02. (таман преди трите почивни дни), пътувайки на един крак в друг един влак, заснех едно стикерче с телефони за оплаквания и похвали. (повтарям: похвали!!!) (ок, дословно пише \"положителни отзиви\"). В момента снимката е заведена под номер в папката ми \"смехории\".
Отдавна спрях да правя скандали, когато някой нарушава потребителските ми права. Но винаги си казвам. Било чрез безобиден хумор, било с доза сарказъм. Смятам, че го дължа на себе си и на джоба си. Но и в скандалджийския, и в умерено-протестния ми период единственият резултат е, че се сприятелих с доста кондуктори...

2
Според мен основният дефицит на обикновения работещ човек, pharaon, не е времето, а вярата.
Ако избера да вложа част от оскъдното си извънслужебно време в оплаквания, жалби и сигналоподавания, трябва да вярвам, че ще има файда. Два-три пъти като удариш греда, на четвъртия се замисляш, а пети няма.
Не знам органите колко са компетентни, но са главно ком-подкупни. Пък ти си чЕкай и вЕрвай в проверки и глоби.
В ресторантчето на бургаската гара сервират кебапи и бири, но тоалетната е с пари. Бойкотираме. Викаме управител - няма. Викаме шефа - няма го. Цитираме си ние нЕк\'ви наредби, а сервитьорката мига ли, мига... Мигар не се знае, че така стоят нещата?! Знае се! Това не е анонимен клубец някъде в покрайнините на малочислен градец!
Ама нейсе!

3
Гледам, че скоро тези оплаквания ще навършат годинка! Как е, ефект от тях забелязва ли се в клоновете, за които сте писали? Едва ли. Иначе щяха да засегнат всички клонове на веригата, а на мен буквално ми се реве от нашия до х-л \"Плиска\" на ул. \"Коста Лулчев\". Те са ми най подръка, но да ви кажа, до тях вече прибягвам единствено ако закъсам за цигари след 22 ч. Трагични са, милите!
- има страшно текучество на касиерки и новите все не знаят какво и как;
- трябва да пия валерян, преди да застана на щанда за хляб - вечно няма никой от персонала, а ако лелката от съседния щанд след 10 мин. чакане се смили и дойде да ме обслужи, то го прави така, сякаш ми дарява 200 дка гори на Ривиерата; преди няколко дни една нагла твар я чаках с демонстративно скръстени ръце, докато се наприказва с някаква друга особа за двегодишното детенце на не-знам-си-коя; всичките са влудяващо мудни!!!
- редовно засичам стоки с изтекъл срок на годност - последно бяха едни палачинки;
- за две години съм им платила шест развалени салати (в това число - пилешката снощи), едно плесенясало топено сирене с шунка, два пъти - вмирисани лионски наденици, доста пъти - чеснови земели, които трябва да се режат с флекс, кухи портокали и т.н. и т.н.
- от няколко месеца лентата на една от касите не работи, но... карай, пребутваме купчинката на ръка( Работят с такава безумна надценка, а се стискат за елементарна поддръжка на базата си!);
- сюрреалистичният им щанд за плодове и зеленчуци заслужава съвсем отделен коментар - могат да те разплачат както с качеството си, така и с изродските си цени!
- за учтивост и качество на обслужване дума не може да става; не дай си боже пък да направиш забележка-а-а-а...

Много се надявам да бъдат взети някакви мерки. Другият най-близък магазин ми е на 500 м по-далече, но този преход на открито е за предпочитане пред играта \"тека има, тука нема\" всеки път, когато се прибера с торбите и започна да правя разбор на покупките - това за хладилника, това за кофата за боклук.

Страници: [1]