Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Forum Admin

Страници: 1 [2]
16
още предавания:

За енергоспестяващите лампи


Нарушени права от ЕРП


Дневна и нощна тарифа


17
Връзки към предавания с участието на експерти от Активни Потребители:

Часовниците на електромерите


Кампания общи условия на ЕРП


Кампания общи условия на ЕРП - 2

18
Предаването „Потребителската кошница” доказва, че е истинско изкуство да бъдеш успешен потребител. Неговата цел е създаването на потребителска култура.

Какви са нашите права като потребители? Как да ги отстояваме? Какви са европейските норми и практики? Има ли правила на пазаруване? Предаването отговаря на тези и други важни за всички нас въпроси. То предлага актуална информация за проверките на компетентните органи за опасни и вредни стоки, за състоянието на пазара и цените, за резултатите от анкети, собствени проучвания и разследвания.

"Потребителската кошница" ни учи какви са потребителските ни права както по отношението на стоките - хранителни и промишлени, така и в сферата на услугите - битови, комунални, административни, здравни, образователни, транспортни, за почивка и свободното време, банкови, финансови и други – с други думи, потреблението в най-широкия му аспект.

Гледайте „Потребителската кошница” - всеки делник от 19.20 часа преди централните новини и събота от 12.40 само по БНТ2.

Телефон за връзка:  814 2455

Email: koshniza@bnt.bg


Връзка към страницата на предаването: Потребителската кошница по БНТ2

19
Потребителски теми в медиите / Баркод по TV7
« -: Ноември 07, 2012, 01:18:48 pm »
"Баркод" е половинчасово тематично предаване, в което гост-експерти дават съвети по потребителски теми, а граждани споделят личния си опит в пазаруването и ползването на стоки и услуги. Шоуто информира зрителите за качеството и безопасността на продуктите и услугите от ежедневието. Достоверността на съветите и коментарите в студиото се допълват от изследвания, проведени в лабораторна среда.
 
"Баркод" представя най-често използваните от производителите заблуди и маркетинг капани за потребителя и разследва и разрешава потребителски проблеми на зрители, които са подали сигнал на горещата телефонна линия 02/ 866 0007, на имейл адрес barcode@noframe.tv или на Фейсбук страницата на предаването.


Връзка към страницата на предаването: Баркод в TV7

Връзки към предаванията, с участието на специалисти от Активни Потребители:
Адвокат Елена Гоцева за Топлофикация

20
Avram получи ban поради обиди и грубо отношение към ползващите форума, Активни потребители и КЗП.

Имайте предвид, че ползването на форума не е право, а привилегия и всеки, който не спазва добрия тон няма да може да пише в него. Благодаря за разбирането.

21
БНАП е независима гражданска организация, която се е специализирала в потребителска защита и по-специално в тестване на стоки и услуги. Всички тествани стоки и услуги се публикуват в сп. Потребител, което издаваме ежемесечно.

БНАП няма задължения, нито права да контролира продаваните стоки и услуги. Това може да прави само държавата, в лицето на всичките и подразделения като КЗП, ДАМТН, РИОКОЗ, НВМС и т.н.

В случая, сравнявайки качествата на продукти, ние открихме опасна стока, която би следвало да не може да се продава на Българския пазар, ако държавата се бе погрижила за това. Моля, обърнете се към РИОКОЗ, с въпроса колко теста за меламин са извършени през последните 6 месеца, понеже БНАП направи 12. За разлика от сравнителния тест на сирената, който нашумя преди месец, сега БНАП не може да разкрие производителя поради възможността да се окаже силен икономически натиск върху нас. И тъй като роля на държавата е да се грижи за безопасността на стоките и услугите, предадохме сигнала на тях. Доколкото разбрахме, анонимния производител на анонимната вафла е в контакт с медиите и анонимно ги убеждава в неверността на нашите твърдения, т.е. и медиите знаят кой е той, но и те не могат да ви го разкрият. Логично е - те се борят за рекламен бюджет. Единствените, които могат да разкрият производителя са РИОКОЗ и то чак след като потвърдят твърденията на БНАП за съдържание на меламин.

Ако искате да сте информирани за всички бъдещи тестове на стоки и услуги, абонирайте се за сп. Потребител.

22
Темата вече се дискутира тук: http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=139&page=2

23
Контролните органи са:

СТОЛИЧНА РЕГИОНАЛНА ИНСПЕКЦИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ И КОНТРОЛ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ
ДЕЖУРЕН ИНСПЕКТОР ХРАНИТЕЛНИ ОБЕКТИ И ХРАНИ
ул. \"Враня\" № 20 ет. 2, ст. 203, тел. 832 31 10; 8130 443

и

Комисия за защита на потребителите
Териториално подразделение София град
Телефон: 02/ 9330572 (0700 111 22)
Адрес: пл. \"Славейков\" № 4А, ет. 3

Ако вие не ги сезирате, няма кой да го направи. Не очаквайте държавата да бди над вашите покупки и да ви пази. Това естествено ще ограничи свободата ви. По-добре санкционирайте търговеца като сте по-актини - или чрез държавния орган или чрез некупуване от въпросния търговски обект.

27
Био-продукти и Генетично модифицирани / test
« -: Септември 24, 2006, 09:55:42 pm »
test

Страници: 1 [2]