Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Александър Ненов

Страници: 1 2 [3]
31
Надявам се с тази публикация да дам пример и на други будни граждани да изпълнят своите граждански задължения и да сигнализират при нарушения. Историята е следната. Прибирахме се с приятелката ми от морето по пътя Бургас - София. Автобус на Юнион Ивкони ни следваше и \"натискаше\" въпреки че карахме с максималното ограничение за съответните пътища. Когато ограничения липсват автобусите би трябвало да карат по-бавно от колите. Въпреки това автобуса се опита няколко пъти да ни изпревари но поради натовареното насрещно движение от София той бе принуден да кара зад нас повече от 20 минути. Малко след Карнобат водача на автобуса предприе неправилно изпреварване през непрекъсната осева линия и при знак забраняваш изпреварването. Но не само това бе проблема. Насрещното движение беше много натоварено и колите срещу които се озова автобуса бяха принудени да намалят значително за да избегнат удар, за да избегне удара автобуса  започна да се прибира в платното без да е успял да ни изпревари, тоест отсичаше ни пътя. Пред алтернативата да се ударим в него отбихме колата в пътния банкет и след като се осъзнахме какво е станало записахме номера на автобуса и се обадихме на телефон 166. От там ни уведомиха че говорим с Карнобат и да се обадим в Сливен да го причакат. В Сливен реагираха светкавично и спряха грешен автобус с желанието да ни помогнат. Междувременно автобуса изчезна от полезрението ни. КАТ Сливен обаче не се отказаха и уведомиха колегите си от Нова Загора, които спряха успешно автобуса. Около 30мин след сигнала ни се обадиха и ни помолиха да отидем при КПП-то на Нова Загора за да напишем обяснения към акта. Така съставихме акт и свидетелствахме за нарушенията и водача на автобуса бе глобен. Разбира се автобуса беше освободен преждевременно защото има пътници но акта се изпраща по каналния ред и водача ще си го получи в Ихтиман от където беше.

Призовавам всички пътници и потърпевши да правят така. Акт като този не може да мине с рушвет което означава че на нарушителя ще му бъдат отнети контролни точки от талона. Когато Се отнемат достатъчен брой точки се отнема книжката на лицето и вече на пътя има един убиец по-малко. Колкото повече ги глобяваме толкова по-добре ще карат. Не заради парите а заради това че няма да могат да си упражняват професията. Планирам следващият път когато се кача на автобус да снимам с камера как водача говори по мобилният си телефон и да се обадя на кат за да спрат автобуса и на място да глобя този който ме вози.  Ако някой го направи преди мен нека да пише тук! Успех!

32
Интересно ми е кой дава сертификатите в България? Не е ли една единствена частна фирма? Само от този факт можете да си представите поредната корупционна схема. Ежедневно се сблъскваме с корупцията за неща, от които стотици хиляди хора биват ощетени и дори застрашени. А тук смяташ ли че на някой ще му пука или изобщо се  усети ако на пазара излезе БИО царевица произведена 100% от семена на Монсанто. Аз нямам нищо против тази царевица и ГМО, дори съм техен привърженик но това ще е в разрез с уж БИО производството. И както става у нас никой няма да контролира продуктите, те пък ще се правят на интересни, че то е БИО ама на тази кутийка не е имало калинката (емблемата за био-продукт) следователно точно тази партида може да не по стандартите и т.н. С последното бих искал да поздравя БИО киселото мляко. Те парадират с БИО-то си но никъде не пише че са сертифицирани и нямат задължителните за това емблеми. За това ви призовавам да не купувате никога ЕКО, БИО или какъвто и да било измислен продукт, който няма калинката удостоверяваща БИО произхода му. Пък дали е наистина е БИО може да хвърляте чоп.

33
Лекарства / Какво да правим с фармацевтите?
« -: Септември 24, 2006, 05:50:48 pm »
Има много престъпници наричащи себе си фармацефти. Те продават лекарствени препарати от типа на КОДТЕРПИН на деца без изобщо да ги попитат за какво им трябват. Просто питат \"колко\" и това е. С лекарство от този род, човек може да се надруса, а в малко по-големи количества и да умре, както не веднъж е ставало до сега. Кой отговаря з аконтрола на аптеките?

34
Автомобили / Обслужването в OMV
« -: Септември 24, 2006, 05:46:26 pm »
Всеки знае тези бензиностанции. От бензина нямам оплаквания. Там обаче има назначени служители, които не са май за това място... Наложи ми се да зареда на бензиностанцията точно след моста Чавдар. Така и направих и реших да си взема винетка. За първи път ползвам този начин за таксуване на МПС и с удоволствие дадох на служител, който ми се притече на помощ да постави винетката уж като по-опитен. За съжаление той я постави на грешната част на стъклото. Голяма работа, викам си. Той смачка остатъка от винетката и понечи на до хвърли. Не бях сигурен, но бях чувал че част от винетката трябва да остане в мен и да го покажа на КАТ, когато ме спрат. Поисках смачкания остатък от винетката и не щеш ли се оказах прав - на гърба на винетката пише, че след залепването остатъка се пази и той е неразделна част от лепенката на стъклото. Кажете ми сега ако не бях обърнал внимание какво щях да правя няколко часа по-късно когато ме спрат на Пловдив (примерно) да ме питат защо нямам винетка която съм платил? Внимавайте с обслужването там да не се опарите. Иначе другите им услуги са добри.

35
Обръщам се към вас защото не знам адреса на арменския поп. Заведението на Раковска няма места за непушачи и го заявяват открито на своите клиенти. Какво да правим при такова арогантно държание. Ясно е че съответните органи няма да санкционират заведението защото и те самите са пушачи и ще получа редовният за мен отговор \"не бяха констатирани нарушения\". Бих искал да бъде направена акция за спазването на закона за здравето и по-специално на наредбата забраняваща пушенето на обществени места и в заведенията.

36
Преди месец пуснах жалба срещу автобусните компании и софийска автогара. Причината беше че поради неясни причини те нарушават Закона за автомобилните превози и не издават необходимите документи когато взимат вашия багаж. Дори понякога не проверяват билета ви когато качвате багажа си в автобуса. Така се застрашават пътниците защото може да бъде внесена в автобуса бомба или опасни товари. От Национална Служба Пожарна и Аварийна Безопасност отговориха първи. Според писмото те не отговарят по този закон но наистина има опасност при внасяне на опасни и леснозапалими стоки поради което ще намерят начин да извършват контрол над този род дейност. Поздравления от мен. Жалбите продължават

37
Отговора е пазарен трик. Био-продуктите според мен са средство да се вземат парите на клиентите които биха искали да плащат многократно повече за дадена стока. Например кисело мляко което иначе струва 50 стотинки след като има етикет че е \"БИО\" цената му скача на 1.40 или повече. Интересно е обаче че цената скача дори само при думата БИО, независимо че млякото не е сертифицирано и че няма необходимите емблеми. Утре “на Дедо, Баба и т.н. млякото” ще пуснат БИО мляко без никакви сертификати и ще го пуснат с 500% надценка и готово. Хората ще се тровят с химията им и ще си мислят че ядат био-продукт.
Освен това има нещо което ме убеди че не може да съществува нещо като био-продукт особено свързан с растенията. Причината за това е че все повече ниви се засяват с генно-модифицирани организми. Техният прашец лети на десетки хиляди километри с вятъра. Така в Бразилия са намерили царевица опрашена с царевица на Монсанто от САЩ. Така нито един от продуктите било той със сертификат не може да гарантира чистотата на своя продукт защото е зависим от времето и огромно количество фактори на средата. Така ако пролетта продукцията е чиста и отговаря на стандартите, не можем да бъдем сигурни че есента положението ще се е същото.

Страници: 1 2 [3]