Здравейте и от мен!Присъединявам се към вашето мнение относно банка ДСК.Ето и моя случай:
Февруари 2008г. започвам работа, март с ипотека тегля ипотечен кредит,защото мъжът ми искаше да купува камиони и да пътува в Евpопа.Всичко уговоpено предварително -свекъра и съпруга ми ходиха, уговаряха, банката знаеше предварително за какво са предназначени парите и така март отидохме разписах се и парите беше предоставена, без аз самата да подготвям каквито и да е документи.Купиха камиони-2бр., работиха , погасяха до един момент, после първо преструктуриране,отношенията с мъжа ми се обтегнаха, до момента в който той започна да ми посяга, продаде бижутата ми и накрая ме изгони заедо със сина ни.Подадох молба за развод и заживях в дома на родителите ми с детето, тогава беше 1г. и 8м. Предстоеше второ преструктуриране , обясних на юриста на банката, кредитния инспектор, в развод съм, че искам нова ипотека и кредита да се прехвърли на тяхно име, защото имат имоти с които той да се обезпечи.Реакцията -нищо не могат да напряват, не можело да се прехвърли.Гаранти на второто преструктуриране станаха свекървата и сега бившия ми съпруг.Сега кредита е прехвърлен на фирма , която да събере натрупаните задължения до момента, ако ли не следва изземване на ипотекирания им имот и запор на сметката ми.Въпроса ми е след като кредитния инспектор знае че, парите не са полмвани от мен, аз съм едно поставено лице защо да не иска и да намери начин за прехвърляне на кредита и как е отпуснат кредит от 100 хил.eur като моя брутен доход е 300 лв. , а мес. ми вноска 1500eur, а лицата реално потребили отпуснатата сума залагат масивна жилищна сграда ,разполагат и с терен на морето и т.н.