това вашето е направо смешно да знаете

На 6 юни си взех апарат на изплащане от виваком на 20 даде дефект, званнах на телефоните от гаранцията и ми отговориха,че те са грешни и не работят с виваком.
Отидох в магазина от там ме пратиха директно в сервиза за да стане по бързо ремонта, взех адреса и телефона и право там.
Взеха апарата и ми казаха да се обадя след 2-3 дни на телефоните от разписката, която ми дадоха.
Звънях ли звънях цял месец и никои не вдигна.След 33 ден отидох в магазина тъй като съ длъжни по закон след 30 дни да ми предоставят нов.В магазина започнаха да звънят на шевки и заместнички и в крайна сметка ми казаха, че ще напишат E-MAIL до госпожата която отговаря за замените тъй като не си вдига телефона.След 3 дни се обадих в магазина, казаха,че още нямат отговор от въпросната не вдигаща си телефона.След няколко дни отидох в магазина, вече бяха получили отговор и той беше: щом съм занесъл телефона в техния сервиз трябва от тях да си търся телефона нищо че служителка от магазина ме прати там.Отидох в сервиза от там ми се развикаха като на някой крадец и ми крещя шефа на сервиза,че аз имам договор с виваком и от тях да си търся телефона, логично !!
Хайде пак в магазина, хайде пак E-MAIL на госпожата, и така още месец и половина ходене до магазина звънене по телефона.
В същото време пристигна сметка със вноска за изплащане на телефона, защо пък не нали?!
След поредното ходене до магазина и телефонни разговори казаха, че ще ми пратят с куриер чисто нов телефон, да ама не, пратиха ми чисто стар улющен телефон, който върнах по същия куриер.
Обадих се веднага и ми казаха следното: Ами съветваме ви да приемете този апарат и да се примирите !!!!!!!!
Полудях!!!!!!!!!
Пуснах жалба и молба за прекратяване на договора ми с сайта им след 30 дни получих това:
Бихте ли ни казали фабричния номер на телефо тъй като няма как да проверим какво се случва с него.
Абе тея луди ли са ?
Обадих се на оператор и им обясних цялата случка също така им казах,че гаранционната карта е в сервиза и няма как да им дам този номер плюс това, това е тяхна работа.Имат имената ми номера ми всичко.
От 123 ми казаха да пусна още една жалба и да чакам 30 дни пак.
Директно пуснах жалба в защита на потребителите, заприличах на маймунка бре!!!
След проверката, която приключи преди месец, БТК или виваком както искат, отхвърлят искането ми за прекратяване на договора тъй като няма офицялно искане към тях / такова пратих на 2 август / и щели да ми дадат нов телефон.
Докато течеше проверката пристигаха още сметки за изплащането на телефона, спряха ми телефона, трябваше да си взема карта от мтел и да звъня на всички за да им кажа, че съм с нов номер.
Преди две седмици старият ми телефон тотално се скапа, обиколих мтел, германос и всички магазини продаващи телефони.На всякъде ми пробутваха катри на някой оператор, отказах се.
Реших да се пробвам да си взема стария нов телефон от виваком,та нали уж щели да ми дадат най- накрая!
Отивам в магазина давам им решението на комисията за защита на потребителите, те ме гледат като крадец чак се заяждат че нямало печат или нещо подобно.Казах им че им оставям копие и ако искат да си проверяват, след като вземат решение да ми се обадят.Познайте .....обадиха се ама друг път.Звънях им 3 пъти за две седмици и всеки път старите им номера.
Вече имам 150 лв задължения към тях за изплащането на телефона даже ми пращаха писмо от събирателно дружество, че ще ме съдят.
Бих искал потърпевщи като мен да се съберем и да заведем едно грандиозно дело със всички фоерверки, телевизия и всякакви средства за да разберът всички що за отрепки са виваком и че не могат да се гаврят с нас така.
ето моят майл ако има желаещи или някой който поне може да ми препоръча добър адвокат да пише.
alesandro@abv.bg