Привет!
Вече не знам към кого трябва да се обърна, за да се опитам да защитя правата си?!
Ще се опитам на кратко да споделя проблема си..
Както много от Вас знаят в момента МТЕЛ правят промени в системата си, по-конкретно сменят софтуера с който работят.. Всичко това се прави с цел улеснение както на служителите, така и на клиентите. Единственият проблем е, че не се знае колко ще продължи този период, както и колко неприятности ще донесе на клиентите на МТЕЛ. Пиша Ви, тъй като съм потърпевша.. В момента използвам тарифен план Лууп. На 8-ми август получих в 7 сутринта 2 смс-а един след друг, че съм достигнала 88% и съответно 99% от кредитния си лимит (който е 50 лв.) \"Само до преди два дни.. сметката ми беше 7 лв., как е възможно да съм изговорила толкова много?\" Това се питах в рано сутринта на 8-ми. Реших да посетя офис на мтел същия ден. Услужлив служител на компанията ми обясни, че в момента имам затруднения със системата и че начислената сметка до момента не е вярна (67 лв е сумата). Беше ми потвърдено неколкократно, че след като приключат всички промени по софтуера на компанията, сметката ми ще бъде на нормално ниво. Успокоих се, но радостта ми беше краткотрайна.. на 11 сутринта получих смс, с който ме усведомяваха, че съм превишила кредитния си лимит, като това води до спиране на всички изходящи повиквания. Отново реших да посетя офис на мтел, за да получа някакво обяснение. От там ми се потвърди, че сметката ми е 67 лв., че наистина съществува такув проблем с други клиенти. Осведомиха ме, че начините да ми пуснат телефона са 2: 1. Да разреша да бъде увеличена сумата по кредител лимит (това не значи ли автоматично, че се съгласявам с начислената сметка); и 2. Да депозирам известна част от сумата, начислена ми като сметка (каква е гаранцията, че тези пари ще ми бъдат върнати, пък и сумата, която ми поискаха не беше малка - 50 лв). След отказ от моя страна да изпълня предложените варианти, тъй като не нося вина за това, че те имат проблем със системата си, служителите на мтел ме убедиха, че до 2 часа телефонът ми ще бъде пуснат отново.. Естествено това не се случи.. Вече 5-ти ден съм с изключен телефон, въпреки, че съм платила всички свои задължения до момента! Последната ми надежда беше, че на 15-ти зануляват сметката и тогава отново ще мога да използвам телефона си. Но уви.. вчера получих смс, че издаването на фактурите ще се забави (не беше посочен период на евентуалното издаване на фактурите) и така отново си оставам с ограничени изходящи повиквания за неопределен период от време. До колкото знам и други мои познати имат същия проблем. Някой може ли да ми каже как е възможно да си плащаш за услуга и вече 5 дни да нямаш достъп до нея, поради причини независещи от теб? Компенсация дали ще получа? Едва ли? Как да постъпя? Да седя кротичко и да чакам..?
Обаждах се в Комисията за защита на правата на потребителите и от там ме прехвърлиха към Комисията за регулиране на съобщенията. Те пък ми казаха, че трябва да подам жалба и да чакам.. сигурно щяло да отнеме повече от месец докато ми върнат отговор, а дали въобще ще се стигне до там - не е ясно.
Моля, дайте ми съвет как да постъпя..