Автор Тема: КЗП като СПАМ съдия  (Прочетена 3310 пъти)

Александър Ненов

  • Новак
  • *
  • Публикации: 38
    • Профил
КЗП като СПАМ съдия
« -: Януари 29, 2013, 10:15:32 am »
Интересен феномен забелязах в последните месеци. Една от най-големите Интернет компания у нас разпраща СПАМ та се къса. Съответно, получава жалби за това но НИКОГА до момента не е получавала АКТ за това.
В същото време, мой сайт получава жалба за разпращане на спам. Проверяваме и установяваме, че лицето се е регистрирало доброволно при нас, и не само това - той е използвал нашите услуги за което имаме доказателства в базата данни с ден, час, телефон, мейл адрес и съобщения които е изпращал. Причина за жалбата е, че потребителя се е регистрирал през 2009-та а първият ни мейл към него беше 2012 - логично е човек да забрави.

Резултатът - ние имаме АКТ, а въпросната компания няма актове, въпреки че разпраща активен СПАМ до стотици хиляди мейли.

Интересно ми е дали имате подобен горчив опит, защото ми е изключително неприятно да гледам как се толерират големите играчи, за сметка на по-малките такива. И кое прави големите големи - парите, връзките, роя мейли, пазарния дял или нещо друго? И важат ли законите и за малките и за големите? Питам, защото КЗП явно не знаят, че за да бъде създадена КЗП като комисия и да им бъде поверен СПАМ регистъра и изобщо СПАМа да бъде вкаран в родното законодателство вина имам лично аз, брат ми и още няколко ентусиаста сред които и Павел Каликонв от Гювеч.бг.