Автор Тема: Неограничен интернет от Глобул  (Прочетена 3749 пъти)

Кирил

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Неограничен интернет от Глобул
« -: Ноември 13, 2010, 03:15:43 pm »
Напоследък зачестиха рекламите за НЕОГРАНИЧЕН Интернет от мобилните оператори. Но какво ли означава \"неограничен\" според Глобул. Привеждам предложението им  от страницата в Интернет ( http://www.globul.bg/bg/postpaid.23.html?posm=23 ):

Включени MB месечно    неограничени
Брой MB на максимално достижима скорост    1000 MB    2500 MB    5000 MB    10000 MB
Промоционален месечен абонамент*    14,25 лв.    18,00 лв.    21,75 лв.    29,25 лв.
Стандартен месечен абонамент    19,00 лв.    24,00 лв.    29,00 лв.    39,00 лв.
Всички цени са с ДДС

* Промоциoналната отстъпка от месечния абонамент се прилага за първите 12 месеца при сключване на двугодишен договор.

За да се абонирате за програма GoWeb Unlimited посетете магазин от търговската мрежа на GLOBUL.

След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост). В тези случаи клиентите ще бъдат уведомени предварително с обаждане или кратко текстово съобщение (SMS).


Излиза, че според фирмата неограничен достъп означава 1300 МБ, 3000 МБ и т. н.
Само на мен ли ми се струва или това наистина е явно подвеждане на хората?! Защо Комисията за защита на потребителите не направи нещо по въпроса?

Slavi M

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Неограничен интернет от Глобул
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2010, 10:44:40 pm »
Да наистина интернета на ГЛОБУЛ е \"Неограничен\". Месец Май си взех \"Неограничен интернет\", пакет 2500 МВ, след това скоростта ми се намаляше на 128 kbps. Скоростта от 128 kbps не беше кой знае колко зле, само в свалянето беше много бавно с нея. Оказа че този месец като си свърших МВ получих СМС, че пакета ми от МВ съм го изчерпал и скоростта ще ми бъде намалена, след три дена получавам 2-ри СМС вие сте надхвърлели разумното потребление и скоростта за пренос на данни ще бъде още намалена и се оказа, че скоростта ми е 30 kbps (страницата на АБВ ми отваря за 2-3 минути). Преди да си сложа подписа на договора го бях прочел 2 пъти за да се уверя, че няма никакви уловки. Звънах на оператор да попитам защо ми слагат ограничение на скоростта 2-ри път след като в договора ми пише, че ограничението ми е 128 kbps. Жената ми отговори, че: \"ГЛОБУЛ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА\". Oтговорих и че никъде в договора не пише, че Глобул си запазва правото на промяна и не е редно аз да съм стриктен всеки месец да си плащам на време сметките, а те да си правят каквото си искат с мен. Нейният отговор беше следния: \"Господине ГЛОБУЛ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА, след като не ви харесва може да си платите неустойката от 200 лв. и да спрем услугата\".
   След 2 часа звъня пак на оператор вдига ми някакъв мъж и му задавам въпроса: Защо имам 2-ро ограничение на преноса на данни? А той ми отговори: това не е възможно. Казвам му че в момента съм пред лаптопа и виждам, че скоростта не е повече от 30-35 kbps, а той ми отговори: в този случей немога да ви помогна.

Ако някой иска да си вземе мобилен интернет НЕ ГО ПРАВЕТЕ!!! За тях НЕОГРАНИЧЕН означава ОГРАНИЧЕН.

andrei84

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Неограничен интернет от Глобул
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2010, 10:17:07 pm »
Здравейте пострадали клйенти на ГЛОБУЛ .Искам да попитам докога ще ги търпим да се гаврят с нас ?
Моят проблем е също с интернета на прослувутата фирма.Преди няколко месеце си взех нет от тях понеже ми се налага да патувам и да ползвам интернета по работа,и така си взех белята :) Чакам по 5 минути да ми зареди страница.Когато подписвах договора с тях ме обеждаваха че имат много добро покритие а то какво се оказа на 40 км от софия покритието за интернет е подвсякаква критика .Реших да ги попитам какво правим ако искам да се откажа казаха ми 200 лв + някаква сума за устройството :).Аз ги попитах добре вие неми прдоставяте услуга за която плащам а те отговориха ДАСТЕ ГЛЕДАЛИ КАДЕ ИМА ПОКРИТИЕ ужассс !

dima61

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Неограничен интернет от Глобул
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2010, 11:51:56 pm »
i az imam  sa6tiq problem kato vas , nqkoi  znae li kak  da se prekrati tozi dogovor  bez da se pla6tat neustoiki  , nikade v nego nee opomenato 4e skorosta pada na 30mbpl  , kakvi rekitiori    kolko li hora 6te izgorqt kato nas  , ne si vzimaite  internet ot globul  te sa nekorektni

son4eto_cool

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Неограничен интернет от Глобул
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2010, 11:02:42 pm »
Здравейте и аз се набутах със същия интернет Глобул 2500, много добре звучи като оферта само че аз живея в София в много уживен квартал и в къщи нямам покритие на интернета. Разправях се с глобул и ми казаха че попринцип интернета бил 3G, а където е слаб сигнала преминажал автоматично на 2G и всъщност скоростта ми не надвишаваше 90 КВ в ъгъла на едната стая кадето хващах интернет. От глобул ми казаха да че не могат да направят нищо, защото вече беше минал 1 месец и не може да се развали договора; или си плащам неустойка от 200 лв. Писах жалба до Глобул но си чакам отговора, понеже не е минал 1 месец. През това време не плащам месечните такси. Посъветвах се с адвокат и ми каза да пиша на "комисия за регулация на съобщенията" ако отговора от жалбата не ме удовлетворява. Решила съм да се разправям с тях, защото няма да си хвърлям парите на вятъра. Адвоката ми каза че мога да повдигна дело срещу тях но като си плата някаква държавна такса, или да чакам те да повдигнат обвинение срещу мен (евентуално), че не си плащам месечните такси и аз след това аз да вдигна обвинение срещу тях за услугата която ми предоставят.     ХОРА НЕ СЕ ОТКАЗВАИТЕ ВСЕКИ СИ МИСЛИ ЧЕ Е ПО ЛЕСНО ДА СИ ПЛАТИШ И ДА ТИ СЕ МАХНЕ ОТ ГЛАВАТА, НО НЕ Е ТАКА, защото като си плащащ и ще ти се качът на главата. Всеки човек си има права, само че са повече разправиите.