Автор Тема: Проблеми с Електрон Комерс  (Прочетена 33430 пъти)

bjork

 • Новак
 • *
 • Публикации: 41
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #60 -: Септември 21, 2008, 07:43:37 pm »
@ Toplo mi e -

btw - nito edna firma ne raboti s METRON EPOKA-2. A bqha kazali, che shte pratq predstaviteli v Polska, za da gi upylnomoshtqt.

bjork

 • Новак
 • *
 • Публикации: 41
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #61 -: Септември 23, 2008, 12:28:57 pm »
С решение от 16 септември т.г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е самосезира срещу топлинните счетоводители.
Това съобщиха от комисията, цитирани от БТА. КЗК е образувала производство за разследване на евентуално извършени нарушения по Закона за защита на конкуренцията - забранени споразумения, от страна на Асоциацията на дружествата за топлинно счетоводство, гр. София, \"Топлофикация-София\" АД. разследват се и фирмите, които са сключили споразумение с \"Топлофикация -София \" АД: \"ПМУ - София 98\" ООД, Консорциум \"Сименс и Елвеко\", \"ТА-ЕС-Нелбо Инженеринг\" ООД, СД \"Електрон Комерс - Йовкови и сие\", \"Бруната България\" ООД, \"Техем Сървисис\" ЕООД, \"Директ\" ООД, \"ИСТА България\" ООД, \"Термокомплект\" ООД , \"АН-93\" ЕООД, \"Топлоконтрол\" ООД и \"Рони\" ЕООД, за предоставяне на услугата -дялово разпределение на топлинната енергия.
Повод за образуване на производството са публикации в редица ежедневници, както и сигнали на граждани, в които се посочват данни, че таксите за отчитане на радиаторите са се повишили почти двойно, а \"Топлофикация -София\" АД е постигнала споразумение с топлинните счетоводители за въвеждане на \"основен пакет услуги\" с еднакви цени за топлинните счетоводители. Посочва се и проблемът за техническа несъвместимост между уредите за отчитане на топлинната енергия, предлагани и монтирани от отделните фирми, което на практика прави невъзможно потребителят да смени по свой избор топлинния си счетоводител.
Според КЗК от изложените факти възникват основателни съмнения, че на пазара на отчитане на топлинната енергия, използвана от домакинствата, се прилагат търговски практики, които водят до координирано повишаване на цените и създаване на условия за разпределение на пазара между фирмите за дялово разпределение на топлинната енергия. Това поведение може да представлява забранено споразумение, което води до ограничаване на конкуренцията на пазара и директно уврежда интересите на потребителите, заявяват от комисията. Комисията за защита на конкуренцията може да наложи санкция до 300 000 лв. на всяко едно предприятие, участник в забраненото споразумение и да постанови прекратяване на нарушението.

bjork

 • Новак
 • *
 • Публикации: 41
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #62 -: Октомври 03, 2008, 06:42:37 pm »
Eto oshte edna polezna statiq:

Как ни държат за яйцата        

03-10-2008 13:16
При разследването бяха открити 124 фирми, работещи с “Топлофикация-София” АД. Защо остана само една-“Шибър”? Къде са останалите 123? Имената на фирмите, собствениците и управителите съм публикувал в сайта “АФЕРА.БГ” НА 08.06. тази година. Защо уважаемата прокуратура, следвието и съда си затварят очите. Тези фирми бяха укрити от шефовете на “Икономическа полиция”. Защо ДАНС не ги разследва?

 

 

От няколко седмици по медиите се ширят “умници”, които упорито повтарят фразата, че парното трябва да се плаща така, както човек плаща хляба в магазина, когато го купува.

Дали е така и кои са хористите, които пеят тазе фалшива песен?

На първо място това са хората от самата “Топлофикация”.

На второ място това са от “Булгаргаз”

На трето място са смехотворците от паразитните фирми затоплоотчетност.

На четвърто място са платените клакьори на горепосочените.

Има и пето, но това са наивници, вярващи, че плащат това, което получават.

Как стоят нещата?

По времето на своето царуване Вальо Топлото, неговите началници и различни паразитни фирми са ограбили над 1 млрд и 800 млн лева!!! Къде са парите? Кой ги е взел и как ги е изпрал? Въпросът е към ДАНС, прокуратурата и БОП. Къде е комисията на “вълшебния стрелец” Кушлев? Къде е персонално шефът на финансовото разузнаване в ДАНС Васил Киров?При разследването бяха открити 124 фирми, работещи с “Топлофикация-София” АД. Защо остана само една-“Шибър”? Къде са останалите 123? Имената на фирмите, собствениците и управителите съм публикувал в сайта “АФЕРА.БГ” НА 08.06. тази година. Защо уважаемата прокуратура, следвието и съда си затварят очите. Тези фирми бяха укрити от шефовете на “Икономическа полиция”. Защо ДАНС не ги разследва? Защо не ги подслушва и проследява, а подслушва и проследява мен и колегите, които търсят истината? Защото австрийците знаеха само за нея, тъй като българската фирма “Шибър” е филиал на австрийската.

И още един въпрос имам. От пет години моля Районен съд-София да изпратят един среден техник да измери температурата на топлата вода у дома. Но не пращат. Защото водата ми има температура 45 градуса, а искат да  плащам за 70.

Ало! Вие дето дрънкате, че не си плащаме хляба! Къде сте?

Кой плаща за мухлясал хляб?

А кой трябва да плаща без да яде хляб?

Защото не го иска!

Ял-не ял-плащаш!

Защо фалираха толкова заводи и фабрики през 90-те години, а “Кремиковци” и “Топлофикация” не? И двете чудовища са губещи. И двете имат държавно участие. И от двете яко се краде. Но не ги фалират.

Защо?

Защото кой коли кокошката, която снася златни яйца.

Нашите яйца.

Ето кой и как ни държи за яйцата и ги извива, драги съотечественици.

 

Николай Колев-Босия

hary

 • Новак
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #63 -: Януари 29, 2009, 11:21:37 pm »
здравейте
явно сме много с проблемите с парното.искам да ви споделя няколко проблема които имам както и мнения и решения.
1. преди година направиха проверка внезапно за свалени топломери и заловиха 6 или 7 апартамента в нарушения. при което са им казали че ще им преизчислят с няколко години назад сметките и ще ги уведомят колко ще имат да плащат.но това нас какво ни грей след като сме им плащали и тяхното парно а нашите сметки няма да се ПРЕИЗЧИСЛЯВАТ!!!!!!!!!!!!
2.от тез кражби за първите 3 месеца на 2008 платихме над 700 лева само за отопление на една стая и прословутите общи надчисления.таз зима решихме да се топлим на масленни радиатори.за два радиатора в две стай платихме 400 лева общо за ток за последните 3 месеца с/у 700 за една стая+сметките за ток през2008. в момента за декември и януари ни търсят 300 лева само за общите тръби които минават през апартаментите и 1(една) еденица на всичките топломери+1 куб топла вода в кухнята.
3.на половината апартаменти в блока топломерите са им поставени по средата на радиаторите а на останалите отстрани на отсрешната на входа и изхода на радиатора.а всички знаем,че в тази част на  радиатора най-слабо циркулира водата в него и там му е най-ниската температура.и по тоз вапрос в \"нелбо-инженеринг\" вдигат рамене.
4. СМЯТАМ ТОВА ЛЯТО ДА ИЗРЕЖА ТРАБИТЕ М/У ОСНОВНИТЕ И РАДИАТОРИТЕ ДА ГИ ОБВИЯ В ИЗОЛАЦИЯ И ДА ГИ ЗАЗИДАМ С ТУХЛИ-ЧЕТВОРКИ ТАКА ЧЕ ДА НЕ МИ ИЗЛЪЧВАТ НИКАКВА ТОПЛИНА ПО СТАИТЕ.ЩЕ СИ ПОСТАВЯ Е ЕДИН БОЙЛЕР КАКТО В БАНЯТА И ЗА КУХНЯТА.СЛЕД КОЕТО ЩЕ ВИКНА ЕДНО ВЕЩО ЛИЦЕ,ЕДИН НОТАРИУС И ЕДИН АДВОКАТ И ДА ДОКУМЕНТИРАМ ВСИЧКО.СЛЕД КОЕТО ЩЕ ПРЕДСТАВЯ КОПИЕ ОТ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ В ТЕЦ-А И ОТ ДОГОДИНА АКО МИ ПРАТЯТ СМЕТКИ ЗА ПАРНО ЩЕ ГИ СЪДЯ В БГ.И АКО ТАМ НЕ СТАНЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД.ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ  ДА СЕ ПЛАЩА НЕЩО КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА ТОЛЗВАШ.ако не искам да ползвам ВиК спирам я, свалям водомерите ,затапвам тръбите и почвам да пия минерална вода и да се къпя в градската баня(хи хи) но никой няма да ми търси по 150лева всеки месец че тръбите за комшиите минават през стените на апартамента ни.както и с енергото ако си ползвам ток то слънчеви панели на покрива или генератор в мазата електромера няма да мърда!следователно и от там няма да ни идват сметки от по 150 лева месечно.
сметнал сям че е по-добре да свия апартамента с 2до3 кв.м които по пазарната стоиност в момента около 500 евро са 1000-1500 евро(2000-3000 лева) но пари на ОБИРДЖИИ вече не давам!
защото това си е ПЛАДНЕШКИ ОБИР ДАМИ И ГОСПОДА!!!!
съветвам ви и вас да ги зазидате с изолация и да се бориб за справедливост в таз наша мила родина България!!!
успех! 29,01,2009

Mareto

 • Новак
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #64 -: Септември 02, 2009, 10:25:52 am »
Здравейте, Дами и Господа! Прочетох всички мнения по темата, благодаря за инфото, беше ми изключително полезно, тъй като от днес и аз имам проблем с \"Техем\" и \"Топлофикация\"! Това, което исках да споделя с вас, че като притежател на новозакупен апартамент, отидох миналата година (12.2008г.) да си сменя партидата със закъснение от една година, обаче (апартамента придобихме преди 2г., 12.2007г)! Тези от \"Техем\" веднага се възползваха и като първи тарикати ми надчислиха едни 170 лв., при нулево потребление по отчет на уредите (помислиха, че могат да ме изнудят, незнаейки какво е вършил стария собственик, уви, обаче аз бях на мястото му) ха-ха! Въоръжена днес с документи (отчети и сметки) отивам при тях доста нахъсана да си търся правата! Та това, с което исках да започна е, че за мое най - голямо учудване, когато си сменях партидата служителката на \"Топлофикация\" ми обяви, ЧЕ \"ТАКСА МОЩНОСТ\" ИЛИ \"СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ\" Е ВЕЧЕ 30%!!!
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 10:45:44 am от Mareto »

Mareto

 • Новак
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #65 -: Септември 02, 2009, 10:33:31 am »
Доколкото си спомням (незная дали в хронологичен ред), тя бе 10%, после някакви пловдивски адвокати заведоха дело и спечелиха, и тя бе отменена, като незаконна, после веднага я въдвориха със Закон, не с Наредба!!! И така през годините тя се увеличава, докато ни залъгват с поевтиняване на парното покрай цените на газа и прочие! Не следя всички публикации по темата, тъй като използвам климатици и слава Богу досега не съм имала проблеми с ЧЕЗ! Но сметките ми към \"Топлофикация\" започнаха да набъбват (за едната топла вода)! Оставяйки назад всичката останала порнография относно прословутите топломери и всякакви измервателни средства, и наредбички на \"Топлофикация\" и топлинни счетоводители, задължаването ни да сменяме сега пък тез уреди, задължаването да носим водомери на 5 години за измерване и пр. и пр., то само таз \"такса мощност\" си е жив рекет!
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 10:47:21 am от Mareto »

Mareto

 • Новак
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #66 -: Септември 02, 2009, 10:44:57 am »
В тази мила Родина и красива България, изродена от нехайството, а и изнудване на и от държавници, явно е че се извършва геноцид срещу тоз български народ! Сблъсквала съм се с доста държавни институции и породените от тях за мен проблеми! Навсякъде е едно и също, с една цел! Направено е прекалено сложно, неясно, времеемко, трудоемко и финансово подплътено, за да може обикновения човечец да се пули, обърква и неразбира, за да не може да плаща всички таксички, за да не може да наеме специалисти да му разясни, за да обикаля улиците, като недотавен (прехвърлян от служител на служител в различните ведомства) и накрая да си каже \"майната му, не мога да се разправям\" и да се остави на белите вълци и гризачи, в чийто образ са превъплатени куп държавни институции и облагодетелстваните от тях частни фирменца!!!

kikaval

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #67 -: Ноември 03, 2009, 09:42:23 pm »
Здравейте и от мен.Прочетох всичко по-горе и съм съпричасна ,защото и аз съм възмутена от Топлофикация.Дъщеря ми е от 2 години в Англия,а Топлофикация  всеки месец изпраща някакви прогнозни Промофактури за изразходвана топлоенергия.Аз живея в друг град и днес ми се обадиха съседи на дъщеря ми ,че на вратата на апартамента от 2 дни е залепено съобщение от ТЕЦ за дължимите суми за нещо ,което не е ползвано.И питам аз ...не е ли това НАРУШАВАНЕ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ? Да лепнат на вратата ти какви суми им дължиш...изписани с подробности по месеци...с лихви ,без лихви и т.н.Това вече е върха на наглоста им.Възмутена съм още повече , че в апартамента не живее никой и , че е подадена преди години молба за отказване от услугите на Топлофикация

Cambodja

 • Редовен потребител
 • ***
 • Публикации: 248
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #68 -: Ноември 04, 2009, 10:02:51 am »
Чисто и просто начисляват таксата мощност. Макар и да иде със справка за 10 лв от Гранична полиция, че не е била тук, кел файда като имаме законния рекет - такса мощност.

Mitko

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 70
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #69 -: Ноември 05, 2009, 01:47:30 am »
Имам въпросче? Отказвам услугите на топлофикация, започвам да се отоплявам с електричество и поддържам температура в жилището 24-26 градуса. Топлофикация ми начислява такса мощност около 30%. Аз предявявам иск да ми платят 30% от електроенергията за отопление, защото и аз \"излъчвам\" такса мощност в блока. Тяхната такса е уредена с закон, а за моята се позовавам на принципа за равнопоставенност залегнал в правото. Имам ли шанс да спечеля с тази теза в съда?

Cambodja

 • Редовен потребител
 • ***
 • Публикации: 248
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #70 -: Ноември 06, 2009, 09:40:47 pm »
Пробвай във форума на lex.bg.
Въпроса е интересен смятам.

Mitko

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 70
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #71 -: Ноември 07, 2009, 12:57:06 am »
Благодаря за съвета! Регистрирах се и го зададох в раздел Търговско право, има тема за топлофикация.

Cambodja

 • Редовен потребител
 • ***
 • Публикации: 248
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #72 -: Ноември 07, 2009, 10:42:04 am »
Сподели после отговорите, да не го ровим излишно :D

Eltanguito

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #73 -: Ноември 10, 2009, 03:40:40 pm »
Здравейте!
Имам дългогодишен проблем с Топлофикация-София. От 5 г. не ползвам нито една от услугите им- нито отпление, нито топла вода. Бях погасил всичките си задължения. Въпреки това задълженията ми към тях нарастват заради таксата за подгряване на сградната инсталация. Така сега съм заплашен от съд заради дълг от 2000 лв., който не мога да погася.
Редно ли е да ме съдят за услуга, която не искам и заради това, че използват жилището ми за тръбна инсталация, която не е моя и не я искам? Това не е ли своеобразен рекет и нарушаване на основни човешки права? Моля Ви за съвет как да постъпя? Готов съм да водя война с тия изверги.........
Благодаря Ви!
Георги Павлов, София

Mitko

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 70
  • Профил
Re: Електрон Комерс
« Отговор #74 -: Ноември 10, 2009, 07:44:58 pm »
Тези такси са определени от държавата, с наредбата за топлоподаването. Консултирайте се с юрист, би трябвало да има някаква давност. Обжалване до дупка! Тормоза е психически, не се предавайте! Успех!