Автор Тема: Некоректна туристическа фирма Мадес груп!  (Прочетена 10434 пъти)

bogeva

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Здравейте. Пиша в този форум за да предупредя Да не закупувате екскурзии от Мадес Груп. Ние се излъгахме да си закупим ваучери за Мароко за Нова Година и ето какво ни се случи:

Първи ден (29/12/2012): отпътуване от София в 09:30ч и кацане в Рабат в 20:45ч (транзитно кацане в Париж, с престой от 7 часа и изчакване да пристигне човекът с когото си тръгнал на екскурзия, който пътува със следващия полет от София в 15:30). Престои на летището в Рабат 3 часа -   агенцията в Мароко е забравила за пристигането ни, а  междувременно охраната на летището иска да го затвори и нашето застояване там е проблем. След куп обаждания и съдействие от страна на охраната пристига бус със арабско/френско говорящ шофьор без екскурзовод на български език -който ни беше обещан и докрая на пътуването нямаше такъв.  Поради отказ на екскурзиантите да пътуват 400 км до Маракеш сме трансферирани до хотел Jenane Fedala Hotel в Мохамедия към 2:00ч.– на 120км  от летището. Вечеря. Част от нощувка.
Втори ден: Закуска. Тръгване в  посока Казабланка по усмотрение на групата – няма екскурзовод който да води тура из Мароко. Обаждане от шефката на мароканската агенция до  шофьора и потегляне  обратно в посока Рабат (120 км). Стоварване на групата пред Казбата и самостоятелно разглеждане със  нает и платен от екскурзиантите „местен екскурзовод“. Следва  посещение на нечия гробница – неясно чия. Спираме  за обяд. Потегламе за Мекнес – програмата там е  5 минути за снимки във медината. Отново тръгваме за да разгледаме старо римско селище но уви поради липсата на организатор на групата  се оказва че сме пристигнали късно и не може да влезем. Потегляме за  Фес -  пристигане в 21:00. Настаняване в хотел Wassim 4*. Вечеря. Нощувка.
Трети ден: Закуска. Появилият се вчера екскурзовод при пристигането ни във Фес (инцидентно нает от агенцията) ни прави тур из града на английски език - който разбрал, разбрал. Разглеждаме кралския дворец отвън, разходка из медината, панорамна гледка на града. Разбрал за несретното ни положение екскурзоводът ни обеснява че не е отговорен за нас а само да ни разведе из града. Но направил си сметката че може да намаже от положението, ни заведе на обяд за 13 евро на човек на място където покривките бяха в мазни петна, а по време на разходката из медината посетихме все ултра скъпи магазинчета. Върнаха ни в хотела. Започна смут около това дали доплатената новогодишна вечеря ще се състои и ако да къде и кой е отговорен за нея след като се оказа че хотела в който сме отседнали не е в течение за такава. Слава богу, не бяхме си взели вечерята като бонус към това пътуване. Нощувка.
Четвърти ден: Закуска. 8:00ч. потегляне за Маракеш - 400 км по пътищата на Мароко с 60км/ч (поради спестяване на магистрални такси) следвайки трактори и каруци,   12 часа път – пристигане в 19:30 в хотел Mogador Kasbah 4*.  Вечеря – след като я бяхме изконсумирали се  оказа  че тя не е платена от агенцията защото са смятали че няма да стигнем навреме за нея – отново си платихме. Сладка нощувка.
Пети ден: Закуска – платена от агенцията!!! Отново сами си наемаме екскурзовод който ни развежда за 2-3 часа из Маракеш – посещаваме двореца Байа и гробницата на Саадините като си плащаме входните такси. Преди да ни остави гидът ни съветва да видим градината Мажорел на Ив сен Лоран – такса 5 евро. В 13:00 потегляме за Казабланка. Пристигане привечер -  разглеждане на джамията Хасан II отвън. Настаняване в   Jenane Fedala Hotel в Мохамедия . Вечеря. Част от  нощувка.
Шести ден – човекът с който си предприел екскурзията става в 3:30 за да може в 4:00 да потегли с първата група (14 човека) за летището Мохамед V в Казабланка за да хване самолета в 7:00 или 10:00. Ти оставаш за да тръгнеш с втората група (3 човека) в 12:00 за самолета излитащ в 16:00. Пристигане в Париж 20:00. Настаняване в хотел Ibisa style. Нощувка.

Резултатът е много нерви от ексурзията, почти нищо не видяхме, никой нищо не ни обясни, без ексурзовод, платихме си вечеря, която беше включена, програмата нямаше нищо общо с първоначалната, пърувахме в отделни полети със сестра ми и за това удоволствие платихме 1600лв. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА СИ  ВЗиМАТЕ ЕКСКУРЗИЯ ОТ ТЯХ!!!!!

липсва липсва

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Некоректна туристическа фирма Алфа Тур
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2013, 04:11:21 pm »
Здравейте,
пиша ви за да не пътувате с фирма Алфа тур-Плевен до Дубай, която работи с Тест тур България. Фирмата не е коректна, данните които предоставя при първата среща не отговарят на действителността. Като се започне още с  тръгването и сгрешения термина. При дадените ни документи преди тръгване и завърши с отпътуването и сгрешеното летище. Вместо на Шаржа ни закараха на летището в  Дубай и чак тогава разбраха че трябва да ни закарат на Шаржа където ни чакаше самолетът за България-ЕАР.
 Очаквахме с нетърпение и голямо желание тази екскурзия, но разочарованието ни започна още при кацането на летището в Шаржа, където ни чакаше представител на фирма Тест тур. Той ни качи на един микробус  за да ни закара до отделните хотели, но водачът на микробуса не говореше нито руски, нито английски езици  и не ни каза нито една дума до пристигането в отделните хотели. Но най неприятното започна в самия Дубай. В хотела дойде представител на Тест тур  който ни каза, че няма как да бъдем включени в  екскурзиите, защото всичките места са заети и ни предложи шопинг /но ние не сесъгласихме защото това не е целта на нашето пътуване/. Започнаха безкрайни разговори на представитела на Тест тур и централата им в Дубай. Обявената обиколка на Дубай с посещение на Бурш кхалифа и разходка с лодка в договора беше на цена 135 долара на човек, но след като ни казахаче не можем да бъдем включени т.к. няма места ни заявиха нова цена по 260 долара на човек като ВИП туристи.  И ние се съгласихме,  защото искахмеда разгледаме Дубай.  След това ни предложиха друга екскурзия до Индийския океан, която я нямаше впървичните документи. Ние отидохме и на нея, т.к. беше някакво решение вместо шопинг. Всички тези промени ни създадоха много неприятни емоции и материални щети. Цялата група от 9 човека която пристигнахме с микробуса се чувствахме през цялото време излишни. Подчертаваше ни се,  че сме индивидуални туристи, а тогава защо трябваше да сключваме договор аз и моята приятелка с Алфа тур – Плевен.
За това отново казваме да не пътувате с Алфа тур и Тест тур.

Иван Калайджилийски

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Некоректна туристическа фирма Мадес груп!
« Отговор #2 -: Юли 13, 2017, 08:30:30 pm »
Уважаеми потребители,
Искаме най-официално да Ви уведомим,че във връзка с публикации по различни форуми в интернет и някои медии през последните няколко месеца има публикувани негативни мнения  на недоволни клиенти. Установихме, че абсолютно неправомерно сайт TRAVEL BAZZAR публикува и прави резервации от името на нашата фирма Мадес Груп, която е лицензиран туроператор. Фирмата ни няма никакви юридически и финансови взаимоотношения с горепосоченият сайт. Ваучерите, които е издавал този сайт, респективно фирма са във противоречие на закона. Всички резервации на клиенти направени от тази фирма нямат нищо общо с нашата фирма, не рекламираме и не продаваме наши туристически пакети в този сайт. Съжаляваме, че по този начин е опетнено името на фирмата и по някакъв начин е причинено неудобство на клиенти. Уведомени са компетентните органи за действията на TRAVEL  BAZZAR. Целият екип на Мадес Груп ще продължи да работи с още по голям заряд, и ще положи всички усилия за изчистване на своя имидж.