Здравейте,
Ортопеда ми препоръча да нося токче 4 см поради проблеми с ходилото и се наложи с да си закупя нови ботуши/ тъй като до този момент винаги съм била на високо токче и имам само такива/. Оказа се много трудно да намеря такава височина ток. Намерих такива в магазина на Sprintmasters в Търговския център- Халите - Пловдив.Външния им вид беше много добър и попитах продавачката какво производство са. Тя ми отговори , че фирмата е българска, със седалище гр. София и много доволна ще остана. Обух ги веднага. След еднодневно носене кожата се напука и отдолу се показа нещо като плат. Купих тези ботуши на 27 февруари. Върнах ботушите на 2 март или 4 дена след като съм ги купила, продавачката ги прие и каза , че трябва да чакам да мине шефа й да ги вземе. И се започна ходене по мъките. Когато проверих следващата седмица, същата продавачка ми отговори, че ботушите са взети но ще чакам 1 месец, защото шефа й ще ги носел в лаборатория да ги изследват защото имал съмнение , че нарочно съм ги повредила. Когато ми взеха ботушите си дадох и бележката за закупуване . На 4 април продавачката ми каза, че шефа се е обадил и е казал, че са му казали от лабораторията - коя не се знае, че ботушите са изгорени. Разбира се не ми бе показан никакъв протокол. Тя каза че има два варианта или да си взема ботушите, които сама съм си изгорила или да ми върне половината от парите.
Всъщност аз нямам в себе си нито бележка и никакво доказателство, че някога нещо съм купувала от тях.
Направи ми впечатление, че на ботушите никъде няма залепен етикет на който да пише , че те са китайски, напротив само фирмата и седалище София.
Искам да предупредя пловдивчани , че фирмата Sprintmasters е най-големия вносител на китайски стоки. Разбира се това го научих от интернет, след като чаках 1 месец несъществуващото лабораторно изследване. Sprintmasters e некоректна към клиентите си. Четох в закона , че са задължени задължително да имат етикет , който да посочва къде са произведени. Това защо не се проверява, все пак са в центъра на града. Никога до сега не ми се беше случвало да купувам стока, която да ползвам само 1 ден- Да ходила съм цял ден, но такава е работата ми. И така гаранцията не ми беше уважена. Смятам ,че в тази фирма по този начин работят с клиентите си. Когато купувате нещо, проверявайте първо в интернет за фирмата производител!
11.04.2009