Автор Тема: Куриерска фирма КОРЕКТ експрес-мошенници  (Прочетена 2060 пъти)

galliano

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
ot galliano@abv.bg
     Обърнахме се към фирма куриерска фирма КОРЕКТ ЕКСПРЕС за да изпращаме поръчки с наложен платеж до клиенти в цяла България работихме около месец с тях.
     В един момент забавиха поръчка на стойност 1500 лв. до Благоевград с цяла седмица, наложи се да звъня постоянно докато не я изпратиха до получателя. Това забавяне доведе до много проблеми с клиента в Благоевград. В този период очаквахме да ни бъдат изплатени около 1000 лв. от наложени платежи. Започнаха да се бавят.Обадих се да питам кога ще си ги получим, но ми даваше постоянно заето, успях да издиря телефони на куриери, те ми казаха че ще си ги получим, но така и не идваха, звънях постоянно –първо колежката била в болничен една седмица( нас какво ни вълнува това), после всички телефони започнаха да дават заето.В един момент успях да се свържа с въпросната колежка която каза че ще ни изпрати парите- на другия ден получихме 500 лв. обадих се да питам защо само половината ни носят-а тя отговори”ама как така аз ги дадох на куриера” и ми даде неговия телефон.Звъннах му а той”ми не са ми дали нито пари нито са ми казали да дойда” и каза че на му били изплатени 3 заплати и започва вече да се притеснява.От тогава не можах повече да се свържа с никой от клона в София. Звънях в клона в Пловдив поисках телефона на шефа на фирмата,дадоха ми един телефон-който абсолютно не отговаря. Отидохме на място на адреса който е посочен в интернет сайта им.Очевидно никой не работеше там от известно време-офиса беше пуст.
Разбрах че централата е в Разград.Звънях и там казах за какво става въпрос.Глас в пустиня.Започнах да се оплаквам в един форум в интернет и един човек се свърза с мен и каза че ще предаде на въпросния шеф препредавам Ви разговора ни:
„Здравейте. Работя във фирмата от както съществува, и НЕ е фалирала. Куриерите в София ни завлякоха с доста пари, и сме ги сменили, може би за това да не можете да ги откриете - на сайта има още куп телефони. (всичките обаче дават че или не съществува такъв потребител или заето).Централата се намира в гр. Разград (както може много лесно да се разбере) и в Комисията за регулиране на съобщенията все още няма информация за фирмата ни, защото е сравнително нова (на почти три месеца) и още официален лиценз нямаме, а само документ, който РАЗРЕШАВА да отворим врати на фирмата и да започнем да работим. До края на месеца ще е отразено.
Моля, напишете тук дати,номера на товарителници, получатели и суми (Н.П.) за да можем да задвижим изплащането им. Няма начин да разберем кои фирми са ощетени, при положение, че Вие не сте ни потърсили до сега... (?!?!?)Всички наложени бяха изплатени, но за жалост откраднати от недоброжелателни работници. Проблем с изплащането няма да имате, просто трябва да разполагаме с информацията която ви искам по-горе.”
След този разговор аз предадох необходимата информация която ми поискаха. И шефа ми се обади лично за да каже че до четвъртък до края на деня ще ни ги изплатят.Аз се успокоих и реших да чакам до четвъртък. Познайте дали получихме пари- НЕ. Нервите тотално ни се скъсаха.От четвъртък нататък телефона на шефа даваше постоянно заето.
От човека в интернет получихме следния отговор:
„Мога да кажа само, че по съдебен ред твърде много нерви, пари и нерви се губят докато се вземат парите (обикновенно години) и ще стане много по-бавно. Мога да кажа със сигурност само, че до максимум 10-ина дена наложените ще са изчистени, и никой няма да пие студена вода. Лошото на Шефа е, че обеща да ги плати в четвъртък, защото трябваше банката да му отпусне кредит, но го забавиха със седмица и от там се забави и плащането на платежите. ”
Мина вече цял месец, ако чакаме шефа да го одобрят за кредит, май ще си почакаме завинаги.Силно сме обидени от цялата работа.Поне да се беше обадил в четвъртък, а не цял ден да му дава заето телефона, и продължава да дава заето (0899162681-Пламен).Можете да погледнете интернет сайта им : http://www.correct-express.com
Колко много офиса имат в цялата страна, а чакаме шефа да тегли кредит та да ни плати нашите 500 лв.

Куриерска фирма „КОРЕКТ ЕКСПРЕС”
www.correct-express.com
                               
      Офис гр.Разград

Адрес:   ул. \"Княз Борис\" №62 /под у-ще Васил Левски/
GSM:   0893/352 666
Телефон:   0893/352 630

Ирина Марудина

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 325
  • Профил
Куриерска фирма КОРЕКТ експрес-мошенници
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2008, 10:45:11 am »
Не разбирам - за пренос на пари в брой чрез куриерска фирма ли говорим?

elenaaleks

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 385
  • Профил
Куриерска фирма КОРЕКТ експрес-мошенници
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2008, 11:06:49 am »
по-скоро за изплащане на наложен платеж на стоки. Препоръчвам ви да се обърнете към адвокат.

ana

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Куриерска фирма КОРЕКТ експрес-мошенници
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2008, 07:43:22 pm »
защо се доверявате на фирми без история? може би са евтини и това ви е харесало. не забравяйте, че ниските цени са гаранция за ниско качество!

pharaon

 • Редовен потребител
 • ***
 • Публикации: 105
  • Профил
Куриерска фирма КОРЕКТ експрес-мошенници
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2008, 01:04:37 pm »
Причините една фирма да има ниски цени са много и не винаги значи ниско качество. Много зависи от стоката или услугата.