Автор Тема: Развалени (опасни) продукти от Хелтстор  (Прочетена 2067 пъти)

Ivan Bankov

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Здравейте!
Пиша Ви във връзка с неприятното изживяване което имах с един от “реномираните” дистрибутори на хранителни добавки - ХЕЛТСТОР.

От известно време си купувах от там различни добавки и лека полека се насочих към продуктите на на NOW. Имам карта която ми дава 20-30% отстъпка и ми излизаха много изгодно.

В един момент реших да си взема изолат и понеже неувкосеният такъв на NOW ми се стори най чист, се спрях на него.

Първо си купих малката кутиика и останах много доволен от резултатите. Реших обаче да си взема по-голяма разфасофка, защото разликата в цената е значителна.

Отидох  и си взех кутия  2268 г. Още в магазина ми направи впечатление, че кутиите се държат на рафт до прозореца, където малко или много влиза слънчева светлина, а кутиите са полупрозрачни.
Когато се прибрах започнах да пресипвам продуклта в по малка кутия (останала ми от предния изолат) и установих, че има неприятна (гранива) миризма. Погледнах дъното и установих, че  остават 40 дни годност (а по принцип годноста е около 2 години). Реших да го върна в магазина. Буквално 1 ч след като го купих вече го бях върнал. Момчето в магазина го помириса и призна, че найстина мирише на старо. Обади се на някой от началниците си и ми даде да говоря с него. Човекът  ми каза да оставя продукта при тях за да го изпратят в централата си и ще ми вънат обаждане до 7 дни.
На 7 ден им звъннах и едно момче на име денис ми каза следното: “това нещо в кутията е всичко друго но не и протеин”!
Бях малко стаписан в началото, но после ги попитах ” Как така не е протеин! Нали го купувам от вашият магазин?”
Той ми каза “NOW са реномирана марка която държи на качеството. Досега не сме имали проблеми с качестовото и не можем да допуснем, че може да има такъв продукт?” .С две думи си ме обвиниха, че съм подменил продукта.
Естествено аз се раздразних и им казах че съм го купил от техен магазин, че имам касова бележка и че съм го върнал почти веднага.
Момчето ми отговори с почти-дразнещо спокоен тон:” знам че това може би ще ви ядоса повече но не можем да пеимем рекламацията Ви.”
При това аз му отговорих, че ще подам молба в КЗП и ще си търся правата, че искам да ми изпратят писмен отговор и да ми върнат продукта за да мога да го дам в лаборатория.
Той беше малк учуден, че си го искам обратно!?, но аз си бях платил 150 лв за този боклук и исках да ми го върнат.
Днес го взех от магазина и ще го дам в Агенцията по храните, където имам приятели. Те ще го изследват и ако се окаже, че опасен за здравето ще ги разпердошиня по всички медии.
Вече се консултирах и с адвокат и съм подал жалба в българските и европейски компетентни органи.

Хора внимавайте с този търговец. Те си мислят, че понеже кутията се връща отворена не можеш да докажеш, че си купил стоката така. Пренебрегват европейското законодателство за защита на потребителя, което гарантра рекламация в 40 дневен срок.
Дори и да са прави, забравят че, за една компания е по важно клиентите да имат доверие в нея отколкото да си спестят някой лев от обезщетения.
Веднъж разчуе ли се, че хелтстор продава опасни продукти, ще са до там.

Извинявам се за дългият пост. Ще ви държа в течение  за ситуацията. Междувременно внимавайте какво си купувате. Винаги гледайте срока на годност и ако е изтекъл/изтичащ отваряйте стоката още в магазина.