...писмото продължава така:
Osven tova se nalozi da potarsja uslugite na drug mehanik, taj kato angrenaznijat remak na kolata mi be6e slozen nepravilno I edna chast ot konsumativite ne beshe smenena I se poluchavashe svistene , koeto idvashe ot kolata. Sled pregled ot drug tehnik se ustanovi znachitelna povreda , prichinena ot parvijat mehanik-Ilija Pachilov, na kojto sam platila obshto 130lv. Za remont/ 100lv. – materiali + 30lv. Trud/.
Kogato potarsih danachna sluzba v gr. Kardjali za sadestvie otnosno kasovata belezka, kojato taka I ne polu4ih za izvarshenoto ot men pla6tane, ne mi okazaha sadeistvie, zashtoto majkata na mehanika raboti tam-Margarita Pachilova. Podadoh oplakvane I v Policijata, no I ot tam samo obeshtaha da razgledat sluchaja no ne sa napravili nishto veche 1 mesec.
Mehanika /Ilija Pachilov/, sreshtu kogoto pusnah zalbata za krazba na parite ot kolata mi e pisal kato objasnenie 5 lista, koito mi bjaha pokazani ot sluzitelja na Policijata v Kardjali – Vlado Godumanov , kojto otgovarja za rajon “Pazara” . V objasnenieto si toj dava 5 razli4ni versii za parite, kakto I njakakv , nikakav svidetel , kojto da mu podkrepi tvardenijata. Samijat sluzitel na Policijata ustanovi razminavane na versiite na mehanika I na negovijat svidetel kakto I napravi razpit pred men na Ilija Pachilov I ustanovi, che mehanika e vinoven I po dumi na Policajat, shte napravi vsichko vazmozno da mi varne parite.
Poslednijat pat, kogato govorih s vashijat sluzitel, toj mi kaza da ne se nadjavam mnogo na polozitelen za men rezultat kato me izprati s dumite “Tova da ti e obica na uhoto, da ne ostavjash drug pat pari v djabkata na kolata”.
Grad Kardjali e malak grad I tuk vsichki se poznavat. Korupcijata e mnogo visoka v po-niskite I niva. Na osnova poznati I potulvane na problemite, chovek tuk njama prava. Policaja, kojto se zanimavashe s zalbata mi sreshtu mehanika se okaza negov sased.
Vie ste institucijata, kojato se zanimava s tezi problemi i razglezda takiva absurdni sluchai, zashtoto na praga na 2007, kogato Bulgaria e pred priemane v EU takiva greshki sprjamo grazdani sa nedupostimi I otvratitelno bezochlivi.
Blagodarja za sadejstvieto!