В момента страницата на комисията за защита на потребителите е недостъпна, затова искам да пиша тук. Разбира се, ще чакам момента, в който да мога да се оплача, а и не само интернет е начин. Към списъка с много некоректните агенции искам да добавя "Запад". Сайтовете за обяви и вестник "Позвънете" са пълни с техни обяви, а на място се оказват 1-2 имота, от които вторият или не става, или са се появили допълнителни изисквания. Плащаш половин наем депозит, дават ти адреса и дори не си правят труда да те заведат. След което до 1 час трябва да отговориш дали наемаш имота, защото, видите ли, кандидатите са наредени на опашка, а вие ги бавите. От този 1 час наемодателката 45 минути си обяснява изискванията и си хвали квартирата. В крайна сметка, след като тя е дала квартирата под носа ти един час преди времето, когато трябва да се видите, за да й платите капарото, от агенцията обясняват, че не могат да върнат депозита, а ще търсят, докато намерят. Беше ми ясно, че е безсмислено да се боря, за да ми върнат депозита, поисках фактура. Казаха ми че нямам никакъв проблем, но се оказа, че кочанът за фактурите бил в другия офис! Отидох в другия офис, там видях, че те дори не могат да пишат фактура, просто защото почти никога не го правят. Накрая ми издадоха фактура № 47 от 21.11.2008 г. Заявявам, че ще се оплача на всички органи, които според статута си би трябвало да разглеждат такива случаи, но ако не получа отговор и съдействие, нека тези 100 лв. депозит да се считат като благотворителна помощ за тази бедна и нещастна агенция, която за 11 месеца от годината преди мене е имала само 46 клиенти!