Моето мнение е , че трябва окончателно да преустановите плащането на сметките на \"Софийска вода\". Ако не ми вярвате, просто ги разгледайте по-внимателно. Ще установите, че те не отговарят на истината и съдържат неверни данни. От това следва, че това са документи с невярно съдържание. Никой не може да ви принуди да плащате такива сметки. Задайте си следните въпроси : С какъв уред измериха количеството вода преминало през канализацията в моя дом? С какъв уред измериха пречистената вода от моя дом? НЯМА ТАКИВА УРЕДИ! Защо показанията на водомерите във моите фактури никога не показват литрите , а само кубиците? - Защото ги закръгляват до кубик !? Къде отиват литрите от моя водомер? Ами отиват в графа ОБЩИ НУЖДИ !? Това редно ли е, и кой позволява това своеволие на концесионерите от \"Софийска вода\"? Ами шепа продажници сътворили и гласували \"Наредба\"№4 !? В тази наредба е разрешено да се закръглява ползваната от нас вода до кубик - това обаче е незаконосъобразно, защото Чл. 193 от ЗАКОНА ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО И КАНАЛИЗАЦИЯТА е категоричен - потребителя плаща само това количество вода, което е използвал. Закръглените литри от нашите измервателни уреди/които мерят до литър/ отиват, като общи нужди и се разпределят м-у всички по схема хризантема. Това е забранено от Чл. 13 ал.1т.6 - да се избягва кръстосаното субсидиране м-у потребителите / отново от ЗАКОНА ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО И КАНАЛИЗАЦИЯТА/ Вие си мислите, че като платите водата от общите нужди този месец и приключвате с нея??? НЕ!!! Всички закръглени литри си остават във вашите водомери и другия месец вие отново ги плащате - ОТНОВО КАНАЛИЗИРАНИ, ПРЕЧИСТЕНИ И ДДС. Твърдението, че каквото мине през чешмата минава и през канала е невярно. При къпане и готвене се отделя пара. При поливане на цветята !? Ако имате куче!? Ако си миете колата в градинката пред блока!? Ако ходите на риба всяка седмица с туба от 20 л.вода!? Ако.....!? С една дума - Не плащай!!!
Нарушен е ЗАКОН, неверни са данните във фактурите - определено сте ощетени! Това не стига на англичанина и той непрестанно иска да вдига цените. Ако не направим нещо - нашите подай задници ще му дадат тази възможност. Аз не плащам вода от две години. Жалвал съм се до всички инстанции. През март 2006 г.предложих на юристката от \"Софийска вода\" да ме даде на съд и там да решиме спора - с доказателства. Но тази, уж голяма и силна фирма, непрекъснато претендираща с лоялността си към потребителите, даваща всевъзможни начини за заплащане на сметките - само и само да си прибере парите , се оказа сбирщина от английски страхливци и български предатели. На 02.03.2007 год. на вратата ни позвъниха двама служители от СВ и ни донесоха решение на районния съд, че сме осъдени да си платиме сметките си. Оказа се, че сме съдени през юни 2006 год. без да сме осведомени нито от СВ нито от РОДНОТО СЪДИЛИЩЕ. Не сме уведомени и за решението на съда в определения от закона срок. Седем месеца умишлено сме оставени в неведение. Това е страх,страх от истината. Аз обаче няма да отстъпя даже милиметър назад. Ще продължа да се боря за отпадането на тези незаконосъобразни наредби с които умишлено ни крадат и унижават.Не се плаша от нищо, защото съм прав. Ще обжалвам и ще победя!!! Няма да намерите помощ нито от МИЕ, нито от ДКЕВР. За да спрете да плащате обаче, задължително подайте жарби до тях, защото после ще ви обвинят, че не сте ги информирали Ще се спасим само ако спрем да плащаме неверни сметки. Не се гърчете, а се борете за да гледате с достойнство в очите на децата си. Аз и моето семейство не плащаме и парно от 2004 год. Установихме точно как става кражбата, доказахме я и пуснахме жалби до МИЕ и ДКЕВР.Приложиха ни разходка в Бермудския триъгълник. Никой не иска да има такива като нас. Ако не се случиха разкритията в \"Топлофикация-София\" сигурно щяха да ни осъдят като \"Софийска вода\" - тихо и тайно. Написъл съм подробно писмо до Националния Омбудсман с начините на измама от \"Софийска вода\", \"Топлофикация -София\" и \"Енергоразпределение -София\". И трите фирми за тотално и безочливо ограбване на българския народ съм дал на прокуратурата. Още ме разхождат в Бермудския триъгълник, но аз съм упорит. Ще влезнем в Европа, кокто кажем аз и ти. Децата ни ще живеят, както ние им направим живота. Затова скромното ми мнение е да спреме да плащаме сметки в които ни лъжат. Не се плашете от осъждане - все повече прокурори и съдии се червят пред екрана. Все повече юристи ще застават зад нас, защото и те са ощетени.
Цветан Митов