Автор Тема: Warsteiner нямат място за непушачи!  (Прочетена 1171 пъти)

Александър Ненов

 • Новак
 • *
 • Публикации: 38
  • Профил
Warsteiner нямат място за непушачи!
« -: Септември 24, 2006, 05:36:46 pm »
Обръщам се към вас защото не знам адреса на арменския поп. Заведението на Раковска няма места за непушачи и го заявяват открито на своите клиенти. Какво да правим при такова арогантно държание. Ясно е че съответните органи няма да санкционират заведението защото и те самите са пушачи и ще получа редовният за мен отговор \"не бяха констатирани нарушения\". Бих искал да бъде направена акция за спазването на закона за здравето и по-специално на наредбата забраняваща пушенето на обществени места и в заведенията.
« Последна редакция: Септември 24, 2006, 05:39:30 pm от admin »

ignis

 • Новак
 • *
 • Публикации: 6
  • Профил
Warsteiner нямат място за непушачи!
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2006, 08:19:53 pm »
На мен също ми бе казано във въпросното заведение, че няма места за непушачи и от тогава не го посещавам, ще се радвам, ако това се санкционира.

hristostoev

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Warsteiner нямат място за непушачи!
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2006, 05:47:33 pm »
За съжаление не само там дискриминират хората избрали да живеят здравословно.В следните заведения в София ти заявяват също че нямали места за непушачи: Кривото на ул.6 септември, Тукан на Раковска, Уго в Новия Скай център в Гео Милев, Турския ресторант на Юрий Венелин и в повечето места в цялата страна.
Това трябва да се промени, не може да се толерира подобна небивалица.За какво да сме защитени от различни видове храни, след като каквито и да са храните са изключително вредни в комбинация с цигарен дим.Това създава и развива навик в младите хора и всички масово пушат и ядат едновремнно. Защо трябва да чакаме някакви развити страни да ни покажат че не може да се пуши в ресторант?! Ние не можем ли да се сетим и освен че сме приели закона за толериране на пушачи в заведнията за хранене да ангажираме служители които да следят дали това се изпълнява. На въпроса защо доспускат да се пуши в залата за непушачи е Турския ресторант на Юрий Венелин, отговорът беше \"Защото имало мач\". Аз не виждам това какво общо има. В Уго в новия Скай ценър отговорът на въпроса \"Знаете ли че е незаконно да нямате маси за непушачи?\" отговорът беше \"Да, но за момента заведението функционира така, и това го решавал управителя\". Заведнието беше пълно с майки с деца. Аз съм потрбител, моля вашата асоциация да ме защити!

Ирина Марудина

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 325
  • Профил
Warsteiner нямат място за непушачи!
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2006, 07:18:11 pm »
Моята реакция е - спирам да посещавам заведението и разгласявам до колкото ми позволяват способностите за този негативен факт. А от както има законово задължение за отделение за непушачи придобих повече вяра в себе си и правото си на чист въздух. От тогава отказвам категорично да сядам в заведение без подобно отделение.

Мисля, че в случая може да се обърнеш към ХЕИ - мисля, че те следят за спазване на тази норма.

batvas

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Warsteiner нямат място за непушачи!
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2006, 02:38:33 pm »
Aми чакайте и се надявайте - от акцизи и ДДС при жигарите в държавата влизат 780 милиона лева. Пушачите си плащат - плащат и за здравеопазването на непшушачите - щото бюджета на здравното министерство е много по малък от тази сума - от нея остава и за училищата, Като пример кутиуя Виктори цена 2,60 - в държавния бюджет влизат 1,98 лв.
Има и още нещо когато отидат в заведението 5 човека и един да е пушач сядат на маса за пушачи - и мнозинството се съгласяват да се сложи пепелник на тяхния познат . Или вие разцепвате компанията и изолирате въпросния пушач.
Ако пък заведението спазва съотношението маси за пушачи и непушачи - значи да работи на половин капацитет - а като знам и какви са им наемите почти няма заведения които да могат да си го позволят. Айде вижте как е в Гърция да речем - ами и там се спазва като в БГ. И още нещо в Англия не са задължили всички заведения да имат зала за непушачи - зала за непушачи има само в заведения с много места. Няма да намерите традиционен пъб където да не може да се пуши - просто няма други зали - е в БГ малко не го съобразиха със повечето съществуващи заведения - айде за откриване на ново заведение да ги задължат - ама за съществуващо заведение с една зала - каква Ви е ползата като на съседната маса се пуши , а на вашата не се пуши - то много ясно че няма да седнете на маса която е заета - или просто разчитате на факта че масите за непушачи остават празни и точно за това търсите масата за непушачи. Малко ми се вижда изкривена вашата логика .
Наемете едно помещение , хвърлете 50 хиляди за да го оборудвате, палащайте наема  и изведнъж след като сте вкаралил толкова пари излиза закон според който трябва да оставите половината си заведение празно - айде замислете се малко- как бихте постъпили. Затова закона трябва да важи само за новоотрити заведения и то да има отделна зала - няма смисъл да има съседни маси - на едната се пуши - на другата не.
Да ама да речем ако в дискотеката има две зали и едната е за непушачи - сещате ли се колко ще е пълна тя- от там следва че трябва да се вземе впредвид и типът на заведението.
Решението е да ходите в завдения където има зала за непушачи - не ходете в тези където се пуши.
Казвам Ви това като човек работил в тоя бизнес и от тази гледна точка да погледнете на нещата - да печалбата ми е по важна - защото ако не плащам заема на банката децата ми ще са без дом (защото е ипотекиран за заема за заведението) а за да плащам и да не фалирам , не мога да си позволя да оставя заведението да работи наполовина.

psuhachenski

 • Новак
 • *
 • Публикации: 12
  • Профил
Warsteiner нямат място за непушачи!
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2006, 01:21:53 pm »
batvas - не мога да съм по-съгласен с теб, че всичко е икономика - разпоредбите ще бъдат нарушавани, докато нарушаването им струва на нарушителите по-малко от печалбата от неспазването им.

Но за едно въобще не съм съгласен с теб, и ако държиш, ще ти го докажа с научна статистика и литература, щото т\'ва ми е работата... Тютюнопушенето има толкова висока здравна цена за обществото, че пушачите не само не субсидират нешушачите, а обществото като цяло харчи луди пари за скъпоструващо лечение на всякакви видове заболявания, предизвиквани от пушенето... Всъщност твърдението, че пушачите в БГ (или където и да било) субсидират здравеопазването на непушачите е толкова арогантно в своята невярност, че направо се чувствам тъпо, задето ти предлагам да ти годоказвам... Ами просто пусни едно търсене на \"health costs of smoking\" в Google и ще ти излязат всички световни доклади по въпроса...
« Последна редакция: Ноември 14, 2006, 02:56:17 pm от admin »

Ирина Марудина

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 325
  • Профил
Warsteiner нямат място за непушачи!
« Отговор #6 -: Януари 07, 2007, 08:33:51 pm »
Преди седмица бях в \"Кралска закуска\", София, срещу х-л Плиска. И там нямаха места за непушачи!