Доколкото съм запознат със стандартните текстове на договорите за покупко-продажба на МПС \"втора ръка\", колата се купува във вида, в който е. Това предполага, че купувачът се е запознал със състоянието към момента на продажбата и го е приел с подписването на договора. Ако в договора няма изрично описано какво е състоянието и/или дали продавача дава някакви гаранции за него, мисля, че за съжаление проблемът остава изцяло за Ваша сметка. Аз лично си продадох колата в началото на година на едно момче, което първо си я закара на сервиз, огледа я отвсякъде и я взе във вида, в който беше. Ако на другия ден беше дошъл да ми каже, че нещо друго се е \"обадило\" аз не мога да му помогна, защото нито знам той как е карал колата, нито дали не е умишлено направено или поради неправилна експлоатация. При покупка на кола \"втора ръка\" винаги го има този риск и никой не може да даде пълни гаранции. Все пак има автокъщи, които продават коли с ограничена гаранция, но там и цените са по-високи. Ако успееш да обориш автокъщата в съда сподели опита си нас, за да знаем, че има прецедент. Дано имаш успех!!!