Преди малко прочетох следното инфо в Интернет: \"Документът (проекто-наредба на главния архитект на София Петър Диков) предвижда паркирането в Синя зона да бъде разрешено само ако автомобилът е снабден със специален холограмен стикер, а отделно ще се плаща и за престой. Годишният холограмен стикер ще струва 350 лева, месечният – 35 лева, а този за седмица – 10 лева. За превозните средства на живущите в централната градска част ще се изисква само холограмен стикер. “Хората трябва да осъзнаят, че да живееш в центъра е привилегия, но е и сериозен финансов ангажимент”, обясни главният архитект.\"
Защо като живея в центъра трябва да плащам повече? Нима живеещите в Обеля примерно, ще си плащат, за да паркират пред блока си? Нали и те и аз плащаме данъци, защо едните да са по-задължени от другите? И как ги изчислиха тия 350 лева? По-рано бях чула за 5 лева на месец и си викам: \"Разгеле! Ще мога най-после на съвсем нормална цена да паркирам някъде около нас\". Не казвам \"пред нас\", защото в малките тесни улички в центъра е постижение да намериш каквото и да е място. Сега ми искат 350 лева за ПРАВОТО да си ползвам автомобила! Ами дайте тогава да си мерим колите - за къса кола по-евтинко, за дълга лимузина - пачка. Аман от общински мутри!