Здраве и козметика > Козметика

вредни влажни кърпички

(1/1)

Elendil:
Съпругата ми купила влажни кърпички от магазин Кауфланд във Русе и след като забърсала очилата на синът ми със тях стъклото се замъглило, такъв ефект в/у стъклата а какво остава за човешката кожа, естествено кърпичките били със произход от Китай. Никъде на кърпичките не пишело или поне не на български че са противопоказни за каквото и да било, още повече че се водели и за бебешки. Дали това е правилно и дали трябва да го позволяваме?

elenaaleks:
Аз лично не съм срещала кърпички за лице, които да не оставят мокри петна по повърхостите. В края на краищата затова са влажни кърпички. Може би трябва да купите специални влажни кърпички за избърсване на очила или спрей.

Ирина Марудина:
На мен ми се струва, че проблема не е от кърпичките, а от очилата. В крайна сметка всеки оптичен уред върви с инструкция за поддръжка и почистване. Като се има предвид, че повечето лещи имат нанесени филтриращи покрития против надраскване, против отражение и др, е напълно нормално някой от филтрите да реагира на химикалите в кърпичките. И не мисля, че има пряка връзка между вредата на едно вещество върху филтър на леща и върху кожа. Все пак очилата се търкат със специални тъкани, ако избършеш с вълна ще унищожиш лещата. Това не значи, че до кожата не може да се допира вълна, нали?

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия