Услуги > Комуникации

Проблеми с М-ТЕЛ

<< < (3/52) > >>

12345:
Внимавайте при покупка на телефон от мошениците Мтел.
\"Големия\" ни мобилен оператор се занимава с кражби на дребно.
На всеки телефон с WiFi като точка за достъп е зададен MtelGprs.
В резултат при липса на безжична мрежа АВТОМАТИЧНО браузерът минава през кожодерския \"Мтел мобилен интернет\"
Особенно гнусна е измамата при Нокия Мапс - там телефона не пита, просто си тегли при безобразните тарифи на Мтел. Защото мошениците предварително са му задали точката си.
И всичко това е при положение че НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СИ ИМ искал или заявявявал такава услуга!
Чистокръвна долнопробна кражба.
Мафиотска фирма, дано да фалира!

B.Trueger:
Интернет не е ли нещо такова синичко, където се гледат каки?
Вече и по телефоните ли ги сложиха !

geleton:
Здравейте,това ЧУДО на мтел и аз го ползвам, близо година.Е да викажа честно направо намразих интернета.
То като поискаш да ооооооооооотвоооооооооооооооооооооооооооориш някоя страааааааааааааааааааааница,
То забравиш че си седнал пред компютъра.Направо ме е срам да кажа че съм от СОФИЯ. И тук ли е слаба тази
                                                                           3G клетка ??????????
Един филм от 900 мегабайта се сваля за около 20 часа.    УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ !!!

Иначе телефона свързан към него е безжичен-слушалка и вече работи нормално.    БРАВО
Първите два три месеца си звънеше постоянно,през интервал 10-20 минути,без никой да го набира.БЕШЕ КОШМАР
За мое успокоение му махах батерията когато несе ползва !!!!!

georgiminev:
3G има само в определени градове, а вече няколко месеца от Мтел твърдят че предлагат услугата в цялата страна.А дори и да има 3G покритие във вашия район много често има проблеми с мрежата и по този начин веднага устройство ви свързва към по-ниската спецификация, която се поддържа с много по-ниска интернет скорост, например EDGE или GPRS

http://www.mtel.bg/customer/q_and_a/index.php?topic_id=89&faq_id=433&    

Горната връзка съдържа описанията и спецификациите на различните поколения мобилни мрежи и способността за пренос на данни чрез тях.Точно според това описание EDGE достига до 236кбита/с т.е 3 пъти по-бърза скорост от тази възможна през GPRS и въпреки това много бавна за настоящето ниво на развитие на интернет скоростите в България.Така че дори и във вашия град вече Мтел да е изградил напълно 3G мрежата си се пригответе половината от времето да ползвате нета с десетократно по ниска скорост от обещаната.НО... има и друг момент оказва се че по някаква причина в Мтел не правят разлика между GPRS и EDGE.Мтел предлага еднаква скорост и за двете мрежи - максимално до 84кбита/с. Какво имам предвид? И аз се озадачих, но от Мтел ме просветиха.
Звъннах на *88 и се свързах с оператор и им обясних че не хващам 3G мрежа в момента, но съм се свързал към EDGE и въпреки това скоростта ми е много бавна - едва отварям някоя интернет страница за 2,3 минути.Първо ме питаха за редовния въпрос - дали имам бяло или черно устройство.Това е друга тема не много приятна, но на кратко отначало Мтел предлагаха услугата MTel Homebox със съвсем различен по-стар модел Хоумбокс устройство, което забива и т.н и след това го смениха с по-читаво черно на цвят устройстово.Тогава ми казаха че съм в грешка да си мисля че при EDGE скоростта е по-висока, била еднаква с GPRS . Поспорих малко, но като взех да осещам грубите нотки на враждебност в гласа на оператора и вече бях изчерпал разумните си аргументи и получавах автоматичния отговор: \" Съжалявам много, но не мога да ви помогна\" без значение какво казвам, се отказах окончателно да търсят помощ или отговор от МТЕЛ.

Заключението ми е, че въпреки добрия замислъл услугата не е никак добра.Ако беше качествена нямаше да има нужда от това \"вързване\" с дългосрочен договор.   А който си мисли че защото в неговия град има 3G мрежа скоростта на интернета ще е добра това не е задължително да е така,  пак повтарям, че по една или друга причина, ако няма наличност на 3G мрежа в конкретния момент , устройството се свързва към по-бавната мрежа и тогава всички могат да бъдат спокойни че интернет трафика ще им стигне не за един месец, а за няколко.

Като цяло не препоръчвам Хоумбокс на никой по следните причини:

1)12 месеца не бяха достатъчни за да се изгладят недостатъците на предлаганата услуга.Служителите на Мтел са неподготвени да дават компетентна информация за услугата.Често дават заблужаваща информация, на което някои хора му казват лъжене на клиента(преднамерено или не).Говоря за служители в магазини представители на Мтел и оператори на *88.Такъв оператор ме убеждаваше, че ако се сключа договор с тях за две години ще имам скорост на интернета до 7.2мбит/с на СЕЛО.Невинно попитах как ще стане това щом на село няма 3G?И тогава като се почна едно убеждаване че на село имам 3G ми стана смешно.

2)Услугата е подходяща най вече за малка населени места(села и малки градове), където няма по-добри алтернативи.Но и там не е удачна, тъй като в тези населени места няма 3G(UMTS) покритие.Следователно скоростта на интернета ще бъде жалка през GPRS или EDGE.Тогава включените 5GB няма да могат да се изразходват и за половин година

Вероятно с всичко това Мтел цели да разбие остатъка от добрия си имидж.Липсата на добри управленски решения и качество на някои от услугите ще им изиграят лоша шега.Както се казва само с маркетинг и реклама бизнес не се прави.

Не се прекарвайте с тази услуга!!!

petar_ivanov:
Това е цитат от сайта на Мтел.Ето и връзка към целия текст :  http://mtel.bg/mobiltel/services/homeboxqa.php

\"Какви скорости за Интернет достъп мога да ползвам с услугата?  
- В покритие на HSDPA мрежата на М-Теl с устройството ZTE MF600, услугата поддържа скорост на download до 3,6 Mbps и на upload до 384 kbps; с устройството  Huawei E960 съответно download до 7,2 Mbps и на upload до 384 kbps.
- В покритие на 3G(UMTS) мрежата, услугата поддържа скорост на download до 384 kbps, и на upload до 64 kbps.
- В покритие на EDGE, услугата поддържа скорост на download до 236 kbps и и на upload до 117 kbps.\"

Малък кометар по горния текст.Първо UMTS(т.е най-бързия интернет) е наличен само в най-големия град и то само на определени територии, а не в целия град(пример София).Ако се абонирате за услугата, при най-голям късмет, ще имате 3G и то само ако живеете в централен квартал на Варна ,Пловдив, Бургас, следователно много по-ниска скорост.

Тук идва интересния въпрос - щом Петър живее в София и ползва услугата на М-тел - Homebox и получава интернет скорост до 7.2mbits/s като при двугодишен договор заплаща по 20 лв на месец, а Лили живее в Попово или Дулово,Карнобат,Трън,Видин,Карлово,Исперих или което и е да е друго по-малко селище и плаща същата сума от 20лв. при същия срок на договора, НО не получава същото качество и скорост за парите, които плаща(а да речем СТОкратно по-ниска скорост) тогава можем да говорим за лъжа,дискриминация, заблуда, на потребителите или... просто за печалби от обвързване с дългосрочен договор, който се оказва че не може да се развали, освен ако се заплатят всички такси до края на срока му.Е това, ако не е корупция и злоупотреба с власт на икономическите силните в невежа България... може пък и да се появи някакъв орган, който да е независим и да регулира картелиращите се и използващи доминацията си над пазара, пък и над държавата компании... а дотогава ще се появяват заблуждаващи, подвеждащи, крадливи и какви ли още не реклами, а в магазините на М(ен)-тел лукаво ще вързват нови рибки, казвайки им или по-скоро премълчавайки какво е качеството предлаганите услуги, а след като се обвържат с договор ще идва и редовния отговор: \"О, съжалявам много! Не можем да направим нищо.Услугата ви ще такава сега, а ако решим след време(само ако пожелаем) ще я подобрим.Е може и да не е във вашето населено място, но ще я подобрим ... не се тревожете ние сме доволни, трябва и Вие да сте.\"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия