Няма раздел \"млечни продукти\", затова пиша тук.
Употребяваме доста кисело мляко и мога да направя разликата дори и на вкус...
От известно време купувам и кисело мляко \"КУЛТУРА\" (CULTURA}, 0.1% с бифидобактерии и калций. Продуктът е производство на фирма \"Бор Чвор\". Отдавна се отказахме от техните вкусни млека, защото се усъмнихме в качеството...
Вкусно, но прекалено гъсто за процентите си...
Тези дни в 2 кофички попадах на странен вкус. На дъното кашест, маже се в устата, сякаш сте близали нишесте. И в 2-те кофички беше така. На пръстите остава като кашичка.
Обадих се в ХЕИ, оттам ме препратиха в ДВСК. Хората са си прави - и да направят анализ, ще покаже има ли вредни съставки. А нишестето не е вредна, даже хранително. Но със сигурност не е \"натуралното кисело мляко\", за което на опаковката няма указано добавка нишесте (някъде го пишат).
Кой и как може да вземе мерки?