Здравейте. Днес ми се случи следното нещо. След като напазарувах хранителни стоки един магазин в града ми се, след като се прибрах се оказа, че една от стоките която съм закупила е с изминал срок на годност. Имах касова бележка, но когато я погледнах, видях че на нея не пише нищо освен общата сума, а това се дължи на факта, че във въпросният магазин имат две каси и само един касов апарат, та на едната каса магазинерката си записва на един лист, накрая с общата сума отива и я въвежда в касовия апарат и в резултат на това, аз получавам подобна касова бележка. Все пак решавам до отида в магазина, за да върна стоката, все пак съм заплатила, за нещо което става само и единствено за контейнера. Там продавачката почна да ми се кара и ме изкара едва ли не, че този продукт не е закупен от там, а аз един вид съм си намерила тази касова бележка на пътя и искам да ги излъжа.
Майната му на продукта, майната му и на парите тогава, но обвинението че лъжа и се опитвам да ги прецакам, че съм си намерила тая бележка някъде си, че те не са ми продали този продукт, все едно аз съм виновна за всичко това. Това меко казано ме вбеси!
Въпроса ми е имат ли право, когато имат две каси, да работят само с един касов апарат, където да въвеждат общата сума? Въбоще мога ли да се оплача в Комисията за защита на потребителите?