Наследих вилата след смъртта на майка ми. Впрочем, случва се на всеки. Но така се налага да наследя и \"партидата \" на електромера, защото самият електромер е собственост на ЧЕЗ електро. И така, взех си удодстоверението за наследници и - в ЧЕЗ. Да, ама не. Върнаха ме за документите за собственост. Хайде хубаво, не им стига че аз поемам ангажимента да плащам сметките, но и се наложи да оставя пълен комплект ксерокопия, заедно с абсолютно всичките си лични данни, т.е. всичко необходимо за изповядване на сделка. Сега всеки не особено добросъвестен техен служител разполага практически с имота ми. На това отгоре взеха и 14.40 лв. такса за смяната на името в техните компютри - сигурно е много трудоемко и няколко електротехници ще трудят здраво. А за да включат моя електромер към часовника за нощна тарифа, който е общ за всичи електромери в таблото, взеха такса 34.40 лв. След като ми продадоха часовника, се оказа, че и той си е тяхна собственост, на ЧЕЗ електро, де. Естествено, не ми беше дадена гаранция за опазване на личните ми данни, нито ми беше доказано, че те имат право (чиновничките на гишетата) да притежават тези документи и данни и да разполагат с тях.
Сега питам за следното:
1. Може ли ЧЕЗ електро да гарантира за почтеността на всеки отделен свой служител,но не само на думи
2. Кой има достъп до моите данни и документи
3. Има ли ЧЕЗ електро правата на финансова институция в РБългария
4. Ако да, на 3., тогава защо не го доказва: договор с банката съдържа гарантиран ангажимент за опазване на данните
5. Ако един ден осъмна с препродаден неколкократно имот, ЧЕЗ електро ще ми го върне ли?