Автор Тема: магазини за обувки MURATTI - ужасът който продължава за мен като потребител вече трети месец  (Прочетена 3357 пъти)

solnce

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Искам да разкажа на всички потребители за пълното безобразие, което продължава за мен като потребител вече трети месец.
Изводът за мен от цялата случка е, че Комисия за защита на потребителите, като повечето държавни органи, НЕ работи и е най-добре просто да преустанови дейност и да не лъже хората, които разчитат тя да си свърши работата.

През май 2008 си купих обувки от магазин MURATTI - Пловдив, същите собственици държат магазина тук в София, на Витоша. Обувките се разлепиха след второто обуване (струват 150 лева). Още като ги купувах питах дали има проблем ако нещо се случи да ги дам в София, за да не се разкарвам до Пловдив пак. Уж нямало проблем, ама като се появи такъв
 се оказа, че трябва пак да се разкарвам до Пловдив. С триста зора и караници се разбрахме да ми ги подменят с нови (доплатих 20 лева за новите), за да не се налага да чакам сума време за ремонт и да се разкарвам трети път до Пловдив. На новите като ги купувах уж нищо им нямаше - бяхме 3 продавачки аз и майка ми в магазина, но на другия ден на дневна светлина се видя, че са с различен цвят.

Разбрахме се да ги оставя в София, за да не се разкарвам до Пловдив и от тогава до сега - средата на Август нямам нито обувки нито пари - 170 лева !!!!

Подадох три жалби в КЗП, безрезултатно. Собственикът (Добревски) на магазина MURATTI ми каза, че няма да ми върне парите, колкото и жалби да подавам, заплаши с бой и саморазправа приятеля, който беше с мен като ходих до магазина в София, от където според първото решение по жалбата ми в КЗП трябваше да си получа парите. Собственичката - жена му е истeричка, беше груба и обиди роднините ми в единствения ми разговор по телефона с нея. Просто е невероятно, никога не съм очаквала, че може да ми се случат такива простотии. Тези търговци държат вече трети месец моите 170 лева и се държат все едно те са ми дали пари и искам нещо от тях, което не е мое.

Служителката от КЗП, която работи по моя случай, каза че нямало да се занимава повече, понеже собственичката на магазина се била държала грубо и била заплашила да я съди. Също така нямало никакви санкции да наложи на този търговец, защото нямало такива предвидени по закон. Законът явно е за красота, а не с цел спазване на някакви норми и защита на права, а служителката на КЗП изглежда като да е била подпомогната финансово, за да не вземе никакви мерки, на този извод ме довежда създалата се ситуация.

В крайна сметка явно може просто да отидеш и да оставиш 170 лева на някой си Добревски и това да е ок, няма санкции, няма права, няма закони, работиш си и си подаряваш парите на някакъв пловдивски бабаит и това е ок.

Въпросната КЗП, която много мои приятели ми хвалиха не струва нищо и аз лично към нея повече никога няма да се обърна.
« Последна редакция: Август 11, 2008, 01:20:12 pm от solnce »

marygi

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Привет,
жалко за обувките...и за парите.
като четох мнението си припомних ужасния опит, който имах с въпросната фирма MURATTI преди две години.
Очевидно качеството им не струва пукната пара, з. аз си купих ботуши за 230лв, което 2006 година си беше сериозна сума и след по-малко от месец се разлепиха. Говорих с някаква нервачка по телефона, която най-вероятно е била собственичката, и с която не можеше да се говори нормално. В крайна сметка ми ги мотаха два месеца между София и Пловдив, понеже там им бил сервиза и още месец след ремонта бяха пак за лепене. Но за да си спестя нерви и разправии ги занесох на кварталния обущар...Вчера се разхождах по Витошка и видях изложени ботуши с готин фасон в техния магазин, но като прочетох мнението ти съвсем се разубедих...
чао и успех!