Браво на Izida ! Драги потребители, да започна с това че 70% от населението на наща държавица не знае как се позва една кредитна карта и няма никаква финансова култура-в това е целия проблем! Само да допълня, че дали е кредит или кредитна карта за Банката няма никакво значение т.е платците се делят на 2-вида-редовен и нередовен! До 30-календарни дни закъснение и неплащане по даден продукт в срок и то случайно, еднократно-се счита че закъснението е случайно кредита е редовен! След 31-ви ден експозицията/кредита, кредитната карта/ е под наблюдение т.е в просрочие ...за справка Наредба 9 на БНБ! Нали разирате че "Банката" -без значение коя е тя, като е отпуснала пари..ги отпуска при определени условия които са си много добре описани в д-ра за кредит и в общите условия за полване на кредитна карта! Това че никой не чете и не се запознава с условията по продукта който иска да ползва си е негов проблем! Защото когато Банката отпуска пари всеки е много доволен, усмихнат и няма търпение да си усвои сумичката която у е отпусната, ..а след това когато дойде време за плащане имаме проблеми и то при суми които специално по кредитната карта в зависимост от лимита не са чак токова непосилни-25лв примрно при карта с лимит 500лв? Да не говорим че кртата е револвираща, т.е правиш вноска и на следващия ден теглиш!!!Какво означава аз само бях забравил за картата и 60дена съм в просрочие, ако някой на теб забрави 60 дена парите-заплатата примерно как ще бъде? Банките ви звънят защото за тези пари които са ги отпуснали на вас, като не са в редовност заделят провизий, т.е 1000 лв ако са ти отпуснали и ти си в просрочие и не си правиш вноските заделят нови 1000лв-автоматично като загуба за да покрият твойте 1000лв! По този начин вместо тези 1000лв, да се дадът на някой редовен клиент и да работят в икономиката, реално те седят като потенциална загуба за банката! А какво ще стане, ако всеки вземе да неплаща, дали ще имат фирмите пари да ви дадът заплатите, дали ще може да потребява някой -по добре ли ще бъде да работим с лихварите а?-на по 100, 200% лихва!Дайте да затворим банките! А ако действително имате някакъв проблеми, но да са основателни не от рода -забравих, не бях в града, ще си плащам когато си искам и т.н Може да си предоговорите кредита по всяко време съобразно с доходите които получавате-обсъдете го с кредитния си инспектор в клона от където сте си взели кредита или картата! И още нещо искам да вметна драги потребители: запомнете че банките работят на солидарен принцип т.е на теб ти трябват пари-банката казва ОК, ама парите си ги искам с лихввите, дали ще ги вземе6 си зависи от теб, както и че по всички д-ри за банкови карти неполучаването на извлечение не е основание да не си плащате вноските, обикновно вноската е 5% от усвоения отпуснат лимит от банката! или на 1000лв, 50 лева ти е вноската на месец на 500 25 и т.н, така че плащйте бъдете редовни за да се смъкнат лихвите и да се облекчава положението