Здраве и козметика > Козметика

Плащане с лична карта

(1/4) > >>

vesselapopova:
Вчера ми се случи следното:
Влязох в парфюмерия ADEL в CENTRAL MALL-Велико Търново с желанието да си купя парфюм. Когато поисках да платя и запитах дали може да използвам дебитната си карта ми поискаха личната карта, за да могат да сверят самоличността ми дали съвпада с тази от дабитната карта.
Според вас редно ли е това?
Аз дълбоко се възмутих и се почувствах обидена, но бързах и не ми се разправяше, а тази случка ми вгорчи целия ден.

mikile:
Мисля,че няма нищо нередно в твоя случай и дори е в твой интерес.
Представи си ситуация в която си изгубила дебитната си карта или ти е взета насила,узнали са по някакъв начин твоята парола и си напазаруват за твоя сметка.В случая мисля,че не е редно да се сърдиш на служителите,а по-скоро да приемеш това,като защита на собствените си интереси.Доколкото разбирам след тази проверка на самоличноста те са ти извършили услугата за която си отишла.

Ирина Марудина:
Обикновено това се прави за кредитни карти.

rasmus4eto:
Сверяването на имената се прави и в двата случая - кредитна и дебитна.

mitseva:
На мен вчера ми се случи същото. Като държа да отбележа, че във въпросния магазин (\"Фантастико\" в Красна поляна) неведнъж съм пазарувала с очевидно чужда дебитна карта и никой, даже не е поглеждал. И изведнъж ще ми правят скандали.
За парвилно, вероятно е правилно! Но все пак, не е нужно да ми крещят и да се държат с мен като боклук! Още повече, че съм и редовен клиент... или поне бях!
Но преди време съм питала изрично в банката, защото едната ми дебитна карта е със старата ми фамилия. От там ми казаха, че няма нужда да я сменям, защото не е нужно да удостоверявам самоличност. Лична карта се иска само за кредитна карта.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия