elenaаlex2: Препоръчвам ви да отидете да поживеете в друга страна от ЕС и ще разберете, че всичко е възможно, стига дружествата да го искат. Само за справка: Във Великобритания всички дружества, доставящи ел. енергия, при планово прекъсване на електричеството са длъжни предния ден да пуснат известие в пощенската кутия на всеки абонат, който ще бъде засегнат. Пак там,а ко ви спрат водата за повече от 4 часа, ви осигуряват вода за питейни и непитейни нужди. Ако водата не се пуска по необясними причини (необяснима причина е всяка причина, за която не се дава информация на клиента, както е редовната практика в България) се налагат глоби, както и се изплащат обещетения.
По вашата логика, ние трябва да се примирим с ежедневните спирания на тока и водата, да не говорим, че след спиране на водата, същата не може да се използва за питейни нужди поне още 24 часа. За съжаление, благодарение на хора като вас, българинът предпочита да се примири и да псува, да се оплаква и да се заканва не пред когото трябва - а именно - пред приятели, познати, в интернет, не и пред дружествата, от които това зависи.
Ето какво аз търся: Когато се обадя, да ми кажат от какво естество е аварията, дали се работи по нея, ако не - кога ще започнат работа, ако да - кога очакват да приключат работа. На всеки един от тези въпроси може да се отговори - приблизително време винаги може да бъде дадено - още повече, че работещите във ВИК са наясно с водопроводната мрежа, всеки ден работят по аварии и следователно, не е проблем да дадат ориентировъчен срок. Мразя, когато се обадя, да ме лъжат, напр. че се работи, което ми се е случвало, а аварията беше почти под прозореца ми и ми беше пределно ясно, че никой не работи.
Изказванията ви в този форум НЕ са в покрепа на потребителя - винаги защитавате търговците. Защо ли? Ако няма какво да кажете на потребителите в тяхна полза - по-добре си замълчете.