Автор Тема: НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО  (Прочетена 9051 пъти)

nikisasa

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« -: Януари 27, 2010, 02:00:11 am »
Магазини домо са най големите мушеници които съм виждал някога , имам закупени 4 апарата от тях и със всичките съм имал проблеми , на хладилника нямаше и 5 месеца ръждяса вратата , и от сервиза ми донесоха врата втора употреба , на домашното двд кино му изчезна софтуера сега вече дори не чете нищо а все още е в гаранция , и върхът на ягодката е компютъра с който стигнахме до Защита на потребителите но май и те са измамници също като останалите , Проблема е следния, компютъра се гаси сам , бил е 5 пъти на ремонт сменяха какво ли не по него , но проблема си остава същия, той продължава да се гаси сам , и сега идва най смешното , проблема бил прахоляка в компютъра и затова се гасил така , но за да го почистят трябва да се плати , и така сервиза си изтрива ръцете след като не може да поправи един компютър вече нямам идея къде и на кого да се оплаквам защото май нищо не помага в тази държава , в Европа не е така та ти сменят всичко само и само да няма лоша реклама а тука на никой не му пука .Благодаря че изслушахте и моята изповед с надежда да се оправат нещата

avram

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 55
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #1 -: Януари 27, 2010, 03:35:18 am »
Щом са ти сменили вратата на хладилника, значи не си съвсем прав, защото е можело да ти кажат че проблема си е твой, понеже си го държал при неподходящи условия. Реално за да раждяса хладилника значи в помещението е много влажно, защото металите заждясват на влага. Можело е директно да те одрежат, защото гаранцията е за фабрични дефекти, а това не е фабричен дефект  и не се покрива от гаранцията, а щом са донесли стара врата значи че са ти напарвили ремонта за тяхна сметка, а не за сметка на производителя както би следвало при обслужване на гаранция.
Така че според мен колкото и да не ти харесва резултата, хората са се постарали да ти решат проблема на собствени разноски.

Домашното ти кино съм сигурен че е някакво безименно от рода но нео например дето струва 40-50лв. Такива боклуци ги правят в китай на килограм и който ги поръчва си избира какво име да му напишат. Разбира се въпреки всичко то пак трябва да работи, но не може да очакваш да е като марковите, които са доста по-скъпи, а с по-малко функции. Не си ли се запитвал защо марковите струват повече. Друг е въпроса че тук и марково да изглежда, не значи че е такова. Ако софтуера му се е скапал предполагам че могат да го обновят

С компютъра случая е по-деликатен понеже може да се рестартира поради софтуерен или друг не хардуерен проблем. Възможно е да се рестартира от праха, но има други фактори които са доста по-вероятни причинители на рестартирането

Аз като инженер, гении на електрониката и компютрите на базата на информацията която си дал смятам че има голяма вероятност проблема да не е точно в уредите

Друг е въпроса че сервизните им специалисти едва ли са по-добри от общото ниво смотаняци които работят в сервизите и явно не могат да установят проблема

Според мен проблема ти е чисто техничаски и ако е това което предполагам че може да бъде, не се покрива от гаранцията

nikisasa

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #2 -: Януари 28, 2010, 02:12:21 am »
Благодаря за коментара но има един проблем първо Дивидито не е от цена 50 лева а струва 350 лева марката му е SHARP според много хора може да не е някаква марка но все пак е марка и струва доста и след като продават такива уреди гаранциата си е гаранция а уреда било кой трява да работи поне в рамките на гаранцията а при нас не е така уредите работиха не повече от месец и се скапваха , що се отнася до компютъра след като са толкова добри а се вижда че не са нека да го сменят или да ми върнат парите , но там е проблема че не искат нито едното нито другото стигнахме до помирителна комисия с която аз няма да се примиря , не са само те магазин има и други от където човек може да си купи всичко това но не е в това въпроса въпроса е че са просто едни измамници , продават стока която няма никакво качество и това е а когато отиде човек да се оплаче те незнаят куде да се скрият когато ми смениха захранването ми сложиха ръждясало и се наложи пак да го сменят как е възможно ръждясало а компютъра чисто нов , това е смешното в цялата история я що се отнася за правата на потребителя такива няма всеки да се спасява по отделно така е в тази лъжлива държава

avram

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 55
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #3 -: Януари 28, 2010, 04:32:37 am »
Ти така си се надъхал да нападаш и обвиняваш хората че явно нищо не щеш да чуеш и маи си прочел в коментара ми само това което ти смяташ за правилно.
Обяснявам ти че хората се опитват да ти угодят и ти ремонтират уредите изцяло за тяхна сметка, казвам ти че предполагам наличието на проблем който не се покрива от гаранцията, но ти си знаеш пак твоето.
След като не си купил най-голямите боклуци, и въпреки това се скапват не ти ли винава през ума че проблема може да е при тебе?!
 
Както описваш нещата, аз като страничен наблюдател и супер специалист в решаването на вякакви проблеми, мога да заключа че имаш проблем с електрическата мрежа, а не с уредите които си купил. Всички симптоми които описваш сочат за това.
Както ти казах и предният път, такъв проблем не се покрива от гаранцията
Вземи се извини на хората, и си оправи нещата при тебе.

nikisasa

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #4 -: Януари 29, 2010, 03:37:02 am »
След като сте толкова компетентен по въпроса и след като проблема е в мен , защо уредите които не са закупени от Домо ми работят перфектно без проблем и дори не са ходили на ремонт , а що се отнася до електирческата мрежа , защо при другите уреди които не са от измисления ДОМО и измислените им румънски боклуци , защо на тях им няма нищо , Аз няма да си купя никога повече нищо от този магазин , а вас искам да попитам колко Ви плащат да ги защитавате , не е нормално да си купиш било каквото и да е и на 1 месец вече да е на ремонт , в Европа такива стоки няма единствено при нас и до кога ще ги търпим може би още малко , защото лека по лека навлизат Европейските закони и когато това стане на 100% тогава такива магазини като Домо просто няма да ги има ,що се отнася до правата ми аз така или иначе вече работя по въпроса ако трябва дори да се съдм и това ще стане но няма да оставая нещата така

nikisasa

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #5 -: Януари 29, 2010, 03:41:02 am »
Не ми е нужно точно вашето мнение виждам че се заяждате със всички пострадали от нелоялни търговци и измамници които прекриват данъци и така нататък а и лъжат хората по най долен начин но няма да се измъкнат аз няма да спра , дори ще се опитам да затворя този магазин така наречения Домо , а що се отнася до комисията за защита на потребителите и те са като тях защитават техните интереси а не на потребителите защото и те са подкупни като тях

avram

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 55
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #6 -: Януари 29, 2010, 06:10:25 am »
Тоя пък не искал точно моето мнение, като че са те заринали от мнения та и избираш.
Ей злобар, с никой не се заяждам, а правя обективни оценки, нещо което злобен и заядлив тъпутгер като тебе не само че не може да направи, а и да разбере!
Личното ти субективно мнение по никакъв начин не променя ситуацията.
Истината винаги е неудобна и неприятна, за глупаците, затова те вярват само на лъжите, а после са недоволни че ядат дървото и не могат да разберат защо.
Аз нямам намерение да ти доказвам че съм прав, защото само глупаците се стремят да се доказват, поради разбираеми причини.
Прави каквото искаш и се чуди защо си такъв дървояд

aneto

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #7 -: Януари 29, 2010, 03:09:44 pm »
Не,то просто си личи какъв човек сте avram.Никой,колкото и да е компетентен,СУПЕР СПЕЦИАЛИСТ,инженер или гений на електрониката (както Вие се самоопределяте) не би си позволил да се изложи така,както Вие.Личи си колко сте компетентен :\'\'аз като страничен наблюдател и супер специалист в решаването на вякакви проблеми, мога да заключа че имаш проблем с електрическата мрежа\'\'.Това,дори и да е така,надали би могъл един хладилник да ръждяса от това (то просто си звучи налудничаво,още повче от устата на \'\'инженер\'\').Или пък,колкото и да е влажно в едно помещение,то тези хладилници би трябвало да са защтитени от бодобни проблеми,защото в противен случай,той би ръждясал и от собствения си конденз.
Колото и да струва една стока,щом производителите са си направили сметката да и сложат гаранция,то би трябвало стоката да издържи поне половината период.И ако това не се случи,гаранционния сервиз е длъжен да покрие разходите по ремонта до последната стотинка(ако гаранцията покрива този дефект,а и подмяната на частите с такива,които са втора употреба е недопустима!),за което ние като потребители не дължим никаква благодарност!
И не на последно място:нервните Ви изблици никак не приличат на толкова \'\'възпитан и образован\'\' човек като Вас.Ако сте такъв,за какъвто се предтавяте,най-вероятно трябва да си имате на представа,че това поведение е недопустимо.
Аз съм склонна също да вярвам на това,че някой ви е платил за тези слова.А ако не е така,вероятно коментарите ви се дължат на злобата кам хората,затова,че не са оценили достойно такава личност като Вас.Ако е така,вероятно ще са Ви нужни години психотерапия и лечение с медикаменти,за да преодолеете комплексите си за малоценност.Аз лично Ви пожелавам успех!
                                                                                                                                               P.S. \'\'Истината винаги е неудобна и неприятна, за глупаците....\'\'
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 03:15:13 pm от aneto »

nikisasa

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #8 -: Януари 30, 2010, 12:08:21 am »
Благоадря на aneto за коментара а що се отнася до господин avram  то неговото мение не ме интресува само не позволявам на никой да ме обижда , по това може да видите колко е възпитан в крайна сметка ние сме клиенти които по един или друг начин сме пострадали от некоректни търговци и защитаваме интересите и правата си а господин avram навярно защитава нечии други интереси но не и интересите на потребители които са измамени , най вероятно някой му плаща или работи за някого затова и толкова много ги защитава , а и глупустите които пише нямят нищо общо с реалноста той нека да живее в своя измислен свят а ние продължаваме да си търсим правата все пак в Европа има такива права и ние също ще си ги извоюуваме

avram

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 55
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #9 -: Януари 30, 2010, 01:18:19 am »
### aneto прочети първият ми коментар и си направи сепуку. Ако не ти стигне мозъка за сепуку което е повече от  сигурно, разбий една стена с главата си, която за друго явно е безполезна, а и без това малоумното ти изказване е равносилно на сепуку!
Ако не беше толково елементарна, намаше до ти мине през ума, специално да се регистрираш, за да демонстрираш колко си куха!
Нормално е куха лейка като тебе да не ме рабира, ама кухата лейка няма как да го разбере по обясними причини и за това се хаби, ей така за спорта!
На български куха кратуно се пише \"П.П.\"
П.П.: не ме цитирай за неща, които не си и няма да дораснеш да разбереш

### nikisasa ако не беше отчайващо тъп, би ми благодарил на мен, че ти давам съвет и ти обяснявам защо, а не на тая злобната с кухата кратуна, която не ти е обърнала никакво внимание, понеже единствената и цел е била да се заяде с мен, както се вижда неуспешно поради липса на разум в кухото пространство над рменете и
Аре ходи ги съди, тъпак като тебе никой адвокат няма да върне!

nikisasa

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #10 -: Януари 30, 2010, 04:43:37 pm »
Вие сте толкова невъзпитан и жалко че има такива хора като Вас ,затова и държавата Ви е толкова гнила аз не съм българин и знам какви са ми правата в Европейския съюз за разлика от Вас господин avram ги съдя и ще ги осъдя но вие никога нищо няма да направите ,защото не знаете какви права имате във собствената си държава а камо ли да стигнете някъде другаде такива хора като Вас може би дори не са излизали на вън да видят хората в другите държави как се отнасят и дали са такива мушеници като Вас и такива като Домо

marksman

 • Новак
 • *
 • Публикации: 14
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #11 -: Януари 30, 2010, 06:24:13 pm »
nikisasa прав си , съди ги, търси си правата!!!!! След като са дали гаранция, трябва да я спазват!!!

geoge

 • Новак
 • *
 • Публикации: 6
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #12 -: Януари 31, 2010, 07:35:36 am »
Виновен си е тоя, който  си е купил тия неща. Шест месеца работих в Домо, един не се е връщал да прави рекламация за хладилник, лаптоп, компютър, телевизор или печка. Проблем имаше понякога с MP3 / MP4 / DVD Player-ите на Neo. Естествено Домо му е виновно.

nikisasa

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #13 -: Януари 31, 2010, 10:44:12 pm »
Зависи кога си кога си работил там хладилниците им са румънски а явно са голям буклук, а за компютрите ги сглобяват някъде във пловдив и магазинът ги купува на ниска цена за да печели повече , но от цялата работа най вероятно ще загуби , с тези некачествени стоки няма да прогресират

mushi

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ МАГАЗИНИ ДОМО
« Отговор #14 -: Март 01, 2010, 03:09:30 pm »
Господа,всеки защитава своята теза за каквото и да било.Аз искам да изкажа своето мнение за магазин DOMO гр.Дупница.Персонала го бяха избрали с конкурс по неучтивост<въздържам се от по-силни думи>.Влизах точно два пъти във въпросния магазин 1ви път-на касата персонала на кафе и сладка приказка
искахме да си купим климатик кой да те упъти,2ри път-телевизор за коледа,ами тя лелката имаше приказка с приятелка какво и пука за теб че си търсиш теле
визор.Е от известно време магазина е затворен УРА!!!!!!Благоевград е на 30 километра от тук.Хем разходка,хем пазар.....А що се отнася до въпроса за КЗП,мили хора не се хабете с молби и жалби-виновни сте за това ,че сте си купили нещо скъпичко отдавна лелеяно от Вас и след това се е повредило.Лично аз
съм потърпевша от тази КОМИСИЯ със закупуването на GSM за 1000 лв и при 4пъти носене на поправка в гаранция и оплакване до комисията получих писмо в което ме уведомяваха че проблем не е имало.За това за определени неща в техниката минах на ВТОРА УПОТРЕБА.За 400лева си купих перала със супер екстри
Привилег 1500 оборота,за 350лева керамичен плот и фурна за вграждане СИМЕНС с по 1година гаранция.А от магазина 4-5месеца след изтичане на гаранцията си аут изапочват мъките ти,ако преди това вече не си им сърбал попарата.