Услуги > Комуникации

Проблеми с Виваком

(1/22) > >>

miraco:
В началото на 2007 г. закупих от магазин на 2be София предплатен стартов пакет на Вивател с номер 0877 566232. Тъй като работех в чужбина и на всеки два месеца си идвах в България и този предплатен пакет ме устройваше. При всяко идване в БГ съм зареждал за 20-50лв. През Декември 2007 г. се прибрах вече за постоянно в БГ и преминах на тарифен план към Вивател, поисках да си оставя същият номер но ми казаха че вместо 0877 566232 могат да ми дадат номер 0878 566232, аз се зарадвах защото разликата в номера беше само една цифра. Предплатеният номер 0877 подарих на дъщеря ми, тъй като тя е четири годишна аз през няколко месеца зареждах СИМ картата на номер 0877566232 чрез ePay.bg сума за 4лв.Зареждах такава сума защото дъщеря ми е малка и нямаше смисъл от по голяма сума. В началото на тази година телефона на дъщеря ми се счупи и до месец Август СИМ картата с предплатеният номер 0877 не работеше. Когато включих СИМ картата тя не работеше вече, обадих се на Виваком а от там ми казаха че номерът е изтрит от системата им.Попитах защо а те ми казаха че не съм зареждал от една година СИМ картата и срокът и е изтекъл. Тъй като зареждах картата през интернет системата ePay.bg проверих в разпечатките и видях че последно съм зареждал СИМ картата на 21.12.2008г. . Казах на Виваком че съм зареждал преди 8 месеца и тогава ми казаха че е трябвало да заредя за сумата от 10лв. за да е активна картата за една година…за сумата от 4 лв. картата е активна само един месец. Аз им каза че за първи път чувам за тези суми, че никъде в стартовият пакет не пише за тези суми, че когато си купих картата никои не ми каза за тези 10лв. Те ми отговориха че някъде из техният сайт е пишело…аз им казах че преди и сега в стартовият пакет никъде не пише че трябва да заредиш за 10лв. , не се споменават никакви суми…а в магазина ти казват че трябва в срок от една година да презаредиш картата поне един път за да не загубиш номера, но пак никой не ти казва сумата 10лв. Даже и сега закупих стартов пакет и пак не пише че трябва да заредиш за една година сумата от 10лв…пише че в срок от 11 месеца трябва еднократно да заредиш СИМ картата за да не изгубиш номера, и пак не се споменава никаква сума. Смятам че тази политика на Виваком е подвеждаща към нас потребителите, смятам че така много хора са си изгубили номерата и Виваком си продава стартови пакети и трупа бройка абонати.По форумите видях че не съм единственият подлъган от Виваком и ощетен, но всеки предпочита да закупи нов стартов пакет за сумата от 7лв. отколкото да мине през всички мъки на жалби съдебни системи.Г-н председател аз ви моля, и както всички други ощетени да разгледате този случай защото смятаме че сме подведени от непълното упътване в стартовият пакет и при липсата на информация при закупуване на пакет от магазините на Виваком.
Писах жалба до Виваком но естествено те бяха надменни, писах и до КЗП и до КРС...от КРС никакъв отговор / те също много си приличат с Виваком/. Само от КЗП ми обърнаха внимание и назначиха помирителна комися с мен и Виваком, но естествено Виваком не дойдоха а само изпратиха писмо в което обясняват че през 2007 г. не са предлагали зареждане през интернет и заради това не е имало описание върху стартовият пакет. Но сега аз си купих нов стартов пакет и сега също нищо не пише...пише само че за презареждането се осъществява чрез eBG, ePay или банкомат или хартиен ваучер. И пак никъде не пише за никакви суми. Сага мисля да ги съдя за липса на информация или подвеждаща информация...просто за такива нагли като Виваком само съд.

BTK:
Не мисля че ще има усппех при условие че и при другите 2 мобилни оператора минималната сума за да не загубиш номера си след крайния срок е 10лв

miraco:
Ами изглежда че трябва и тях някой да ги осъди. Все пак никъде не пише каква сума трябва да заредиш за да си запазиш номера. Те така утре могат да кажат че трябва за 50лв. да си заредил за да си с номера си. Мога да си позволя от финансова гледна точка да ги съдя и ще го направя. Това си е жива измама...

BTK:
ПРЕДИ ГОДИНИ КОГАТО ПУСНАХА НА ПАЗАРА 1-ТЕ ПРЕДПЛАТЕНИ КАРТИ ИМАШЕ ОПИСАНИЕ ЗА МИН.СУМО КОЯТО ТРЯБЖА ДА СЕ ЗАРЕДИ

miraco:
Сега и това не пише...просто в предплатеният пакет нищо не пише. Пише само че трябва да заредиш ???? но колко... както каза онази госпожа от Виваком, някъде из интернет страниците ни пише.:)))). Просто мисля че по европейските закони Виваком от всякъде са сгазили лука...но според българските мисля че няма да е така. Така че може би разчитам на Евро съдът отколкото на БГ съдът.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия